kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polisler kalpten ölüyor
Polisler kalpten ölüyor
Müdür de kalp hastası

Polisler kalpten ölüyor

Son 4 ayda 7 polis memurunu kalp krizinden kaybeden, kendisi de kalp hastası olan Denizli Emniyet Müdürü İhsan Ünal "Çalışma şartlarımız çok ağır. Polisi terör değil, ekonomik sıkıntı öldürüyor" diyor
Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde son 4 ay içerisinde 3'ü emekli 7 polis memuru kalp krizi sonucu hayatının kaybedince gözler emniyet teşkilatına çevrildi. Yüksel Ok (49), Tahir Keskin (46), İbrahim Üremli (47) ve Adem Sarıoğlu (40) ile emekli polis memurları Halil Bekmez(56), Ekrem Dündar(54) ve Ahmet Bozkaya'nın (53) son 4 ay içerisinde kalp krizi sonucunu yaşamını yitirdiği Denizli Emniyeti'nde, Müdür İhsan Ünal da isyan ediyor: "Polisi terör değil, ekonomik sıkıntılar ve çalışma koşulları öldürüyor. Siz hiç ailesi ile bir restoranda eğlenen polis memuru gördünüz mü? Milyarları emanet ettiğiniz polise 750 milyon maaşla bu işi yaptıramazsınız. Ben en üst düzey polis şefiyim. Aldığım maaş 957 milyon lira. Tüm teşkilat mensuplarının öyküsü aynı. Rütbe büyüdükçe stres artıyor. 1998 yılında kalp rahatsızlığı geçirdim ve bir operasyonla kalbime stent takıldı. Bu yoğunluğa ve strese bir de ekonomik kaygılar eklenince kurban verdiğimiz arkadaşımızın sayısı da artıyor."

ÖYKÜLERİ HEP AYNI
Denizli'de daha genç sayılabilecek yaşta hayatını kaybeden polis memurlarının yaşam hikayeleri de Emniyet Müdürü İhsan Ünal'ın açıklamalarını doğrular nitelikte. Gece nöbetine giderken evde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli 22 yıllık polis memuru İbrahim Üremli'nin eşi Gülten Üremli'nin anlattıklarında tam bir aile dramı yatıyor. Polis memuru İbrahim Üremli, biri ortaokulda diğeri üniversite sınavlarına hazırlanan iki kızının okul masraflarını karşılayabilmek için emekliye ayrılmayan on binlerce polisten sadece bir tanesi. Gülten Üremli eşinin rüyalarında bile trafik kontrolü yaptığını söylüyor: " 'Emekli olursam maaşım düşer' diyerek emekliliğe bir türlü yanaşmadı. Tek derdi kızını okula gönderebilmekti."

Kızları Gülşah (18) ve Neslişah'ı (13) okutabilmek adına bile bile ölüme giden polis Memuru İbrahim Üremli geride sadece bir emekli maaşı ve polis rozeti bıraktı. 14 Şubat akşamı gece yarısı Emniyet Müdürlüğü'ndeki masasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yüksel Ok'un hikayesi de meslektaşı İbrahim Üremli ile aynı. Ok'un da emekli olmamasındaki tek neden dershaneye giden iki çocuğu. Cebindeki iki milyon lira ile gece görevine çıkan Üremli Emniyet Müdürlüğü'nde mesai arkadaşı İbrahim Şahan'dan sigara istedikten kısa bir süre sonra kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Denizli'de son dört ayda yaşamını yitiren diğer polis memurlarının da öyküleri hep birbirine benziyor.

TAYİN DÖNEMİ ÇOK STRESLİ
Emniyet Dergisinin yaptığı bir araştırmaya göre polisin stres ve sorunlardan nasibini alma oranı da değişiyor.Yoğun iş temposundan en çok etkilenenler trafik polisleri ile Cinayet Büro Amirliği'nde görevli polisler... Ölüm korkusu ve heyecanla yaşayan cinayet dedektiflerini, Organize Suçlar, 155 Polis imdat, Hırsızlık ve Çevik Kuvvet polisi takip ediyor. Polisin en stresli günleri ise tayin dönemleri. Uzun bir aradan sonra başka bir kente alışma, çocukların okulu, ev kiraları ve taşınma zorlukları polisi strese sokuyor. Denizli Özel Ege Hastanesi Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Altınkaynak, polisliğin en stresli mesleklerin başında geldiğine dikkat çekiyor: "Stresli mesleklerde çalışanlarda kalp krizi riski artıyor. Polisler ise uyku düzeni bozuk, aşırı stresli ve şiddetle yüz yüze bir meslekte çalışıyor. Bu da kalp krizi riskini artıyor."

Mustafa Kaya - Erkan Demircan MERKEZ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Esnek bantlarla form tutun
 Üçüncü yıldızın 20 yıllık öyküsü
 Gaziantep Hayvanat Bahçesi, AB'ye aday
 İstanbul festivale doymuyor
 Kadın sesi haram değildir
 Oyuncaklarla kendilerini keşfediyorlar
 Caddeleri boşaltın, Harleyciler geliyor
 AÇEV'den çok özel koleksiyon
 Eczacılara nostaljik sürpriz
 Vedat Türkali
 Devlet protokolü ondan sorulurdu
 Çingeneler turizmi keşfetti
 Muhafazakar ve bronz
 Pupa yelken özgürlüğe
 Anzak denizaltısı derinlerden çıkıyor
 Bir buket çiçek lütfen
 Avam Kamarası'na aday ilk Türk
 Türkiye'yi uzaydan da görmelisiniz
 Müezzin babanın misyoner oğulları
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
MEHMET ALTAN
Düşmanını Sev
İlginç kitaplar yayınlayan ve sadakatle...
BALÇİÇEK PAMİR
Olimpiyad meşalesini taşıyacağım, acaba ağır...
ALİ POYRAZOĞLU
İki yılda bir açan çiçek
İki yılda bir güzellikler saçan...
Önümüzde şarap arkamızda boğalar
Bodegas Altanza 300 milyon Euro'luk bir yatırım ile iddialı bir şekilde şarap...
Küçük vitamin deposu
Sarı, oval, bir ucu kabarık limonun görünüşü çekici olduğu kadar da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.