kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Muhafazakar ve bronz
Muhafazakar ve bronz
Siyasetçilerin eşleri de geliyor

Tesettürde solaryum modası

Üst gelir grubundan pek çok tesettürlü kadın, solaryumdan türban şekillendirmeye, cilt bakımından pediküre kadar her şeyi bulabildikleri güzellik salonlarından çıkmıyor

Güzelliğine ve bakımına düşkün kadınlar günümüzde her türlü hizmetin verildiği güzellik salonlarını tercih ediyor. İstanbul'da, daha çok üst düzey gelir grubundan ailelerin ikamet ettiği Florya ise bu tarz güzellik merkezlerinin en fazla olduğu semtlerden biri. Ancak buradaki bir güzellik merkezi diğerlerinden ayrılıyor. Çünkü EL.L güzellik salonunda tesettürlüler için ayrı bir bölüm bulunuyor. Ayrıca merkezdeki kuaför, cilt bakımı ve solaryum gibi tüm bölümler ise haftanın belli günlerinde sadece tesettürlülere hizmet veriyor.

FULAR TAKMA ŞEKLİ

Tesettürlü kadınlar artık renkli fularları tercih ediyor. Türban yüz şekline ve kıyafete göre değişiyor.


***

Muhafazakar ve bronz

Tesettürlüler solaryumdan maniküre, masajdan türban şekillendirmeye kadar pek çok hizmeti kendilerine ait özel bir salonda yaptırıyor. Yazın yaklaşmasıyla birlikte solaryumdan çıkmıyorlar
Güzelliğine ve bakımına düşkün kadınlar, her zaman daha kapsamlı hizmet alacakları güzellik salonlarını tercih ediyor. Böylelikle hem kuaförden yararlanıyor, hem cilt bakımı yaptırıp, istedikleri zaman da solaryuma girip bronzlaşıyorlar. Özellikle son birkaç yıldır bu tip güzellik salonlarının sayısının artması da bu talebin bir göstergesi. İstanbul'da, daha çok üst düzey gelir grubundan ailelerin ikamet ettiği Florya ise bu tarz güzellik merkezlerinin en fazla olduğu semtlerden biri. Ancak buradaki bir güzellik merkezi diğerlerinden ayrılıyor. Çünkü EL.L güzellik salonunda sadece kadın ve erkekler için değil, tesettürlüler için de ayrı bir bölüm bulunuyor. Bununla birlikte yine merkezdeki tüm birimler (cilt bakımı, masaj, solaryum) haftanın belli günleri ve saatlerinde yine sadece tesettürlüler için hizmet veriyor.

MODERN KAPALILARIN TERCİHİ
EL.L Güzellik Merkezi'nin sahibi Tayfun Gür 15 yıldır kuaförlük mesleğinin içinde. Bu merkezin bir şubesi de Gayrettepe'de bulunuyor. Gür salonunda tesettürlüler için de bir bölüm yapma nedenini şöyle açıklıyor: "Florya hem başı açık hem de kapalı insanların bir arada oturduğu yerlerden biri. Ancak burada daha çok modern kapalılar oturuyor. Bugüne kadar bu hanımlar hep kuaförlerin ücra köşelerinde veya küçücük odalarında saçlarını yaptırmışlar. Şimdi biz bu anlayışı kırarak onlara sadece bayanların girebildiği temiz ve hijyenik bir bölümde hizmet veriyoruz. Bu anlamda da salonumuz üçe ayrılıyor. Kadın, erkek ve tesettür salonları.

Alt katlarımızda ise cilt bakımı, masaj ve solaryum bölümümüz bulunuyor." Güzellik merkezine gelen müşterilerin yüzde 30'unu tesettürlüler oluşturuyor. Son model arabalarından inen bayanlar hemen kendilerini özel salonlara atıp, saçtan makyaja, manikürden türban şekillendirmeye kadar tüm işlemlerini yaptırıp yine lüks otomobillerine binip mekandan ayrılıyorlar. Bununla birlikte buraya gelen tesettürlüler sadece saç ve türban şekillendirmeye değil, solaryuma da büyük ilgi gösteriyor. "Solaryum hizmetini ilk önce normal müşterilerimize veriyorduk. Daha sonra tesettürlü müşterilerimizden de böyle bir talep gelince haftanın belli gün ve saatlerini onlara ayırmaya karar verdik. Böylece pazartesi, salı ve çarşamba günleri saat 09.00 ile 18.00 saatleri arasında solaryum bölümümüzü onlara açıyoruz. Kimseyle çakışmıyorlar. Onların olduğu saatte kesinlikle erkek müşteri almıyoruz. Solaryuma giren tesettürlü hanımlar sadece yüz değil tüm vücut giriyorlar. Zaten düşünüldüğü kadar tutucu değiller.

Dışarıda sadece yüzleri gözükebilir ama onların toplantıları, günleri de var. O zaman da çok modern kıyafetler giydikleri için solaryuma ihtiyaç duyuyorlar" diyor Gür... Bununla birlikte merkeze gelen tesettürlü kadınların eşleri de erkek bölümünde kendi bakımlarını uyguluyor. Burayı bir aile işletmesi olarak düşünülmesini isteyen Gür, tesettürlü kadınların eşlerinin de en az kendileri kadar bakımlı olduklarını söylüyor: "Özellikle hafta sonları eşleriyle birlikte merkezimize gelen erkek müşterilerimiz eşleri tesettür salonunda işlemlerini yaptırırken saç, sakal, manikür ve cilt bakımı gibi hizmetlerimizden yararlanıyor."

RENKLİ FULAR ÇOK MODA

Tesettürlü bölümde yedi çalışanıyla birlikte hizmet veren Gülşen Özsalman ise türbanlı kadınların diğer kadınlardan hiçbir farkının olmadığını belirtiyor. "Hatta onlardan bile bakımlılar. Florya bu konuda iyi bir potansiyele sahip. Belli olmuyor ama günde en az 15- 20 kişi geliyor. Haftada 2-3 kez gelenler var. Yaş ortalamasına göre gelenlerin yaptırdıkları işlemler farklılaşıyor. En çok röfle, boya, kesim, türban şekillendirme için geliyorlar. Ama asla manikür ve pedikürden vazgeçmiyorlar. Yalnız oje sürdürmüyorlar. Orta yaşlılar sade, gençler iddialı şeyleri daha çok seviyor."

En çok istenen işlemlerden biri olan fön çekmenin iyi dayanması için ise farklı yöntemler var. Çünkü fön çektirdikten sonra başınızı kaparsanız saç yapışır. Bunu önlemek için sarılan saçlar pense ile tutturuluyor daha sonra başörtüsü öyle bağlanıyor. Kişi eve ya da gideceği toplantıda başını açacaksa, pensleri çıkartıp, saçını öne doğru sallayınca saçı tekrar kuaförden çıkmış gibi oluyor ve bozulmuyor. Bunun yanı sıra Özsalman'ın burada verdiği en önemli hizmetlerden biri de türban şekillendirme. Son dönemlerde daha çok renkli fularla çalıştıklarını söyleyen Özsalman'a göre kişinin yüz şekline, giyeceği kıyafete ve gideceği yere göre onlarca çeşit türban şekillendirme yapılabiliyor. Son dönemlerde ise en çok üç farklı fularla yapılan bağlamalar ilgi görüyor:
"Ben yaptığım türban şekillendirmelerinde çok kapalı, rahibe gibi değil de daha modern çizgileri tercih ediyorum. Kişinin hiç saçını göstermeden ama boynunu kapatmadan arkadan bağlıyorum. Hem kadına daha çok yakışıyor, hem de bir tel bile saçı gözükmüyor." Peki bu şekilde türbana şekil verilirse ne kadar süre bozulmuyor? Bu sorunun da çözümünü bulmuş Özsalman; türbanı asla toplu iğne ile tutturmuyor. Bir iğne iplik yardımıyla dikiyor. Böylelikle herhangi bir bozulma olmadığı gibi kişi evde bu türbanı ancak birisinin yardımıyla çıkarıyor.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Esnek bantlarla form tutun
 Üçüncü yıldızın 20 yıllık öyküsü
 Gaziantep Hayvanat Bahçesi, AB'ye aday
 İstanbul festivale doymuyor
 Kadın sesi haram değildir
 Oyuncaklarla kendilerini keşfediyorlar
 Caddeleri boşaltın, Harleyciler geliyor
 Polisler kalpten ölüyor
 AÇEV'den çok özel koleksiyon
 Eczacılara nostaljik sürpriz
 Vedat Türkali
 Devlet protokolü ondan sorulurdu
 Çingeneler turizmi keşfetti
 Pupa yelken özgürlüğe
 Anzak denizaltısı derinlerden çıkıyor
 Bir buket çiçek lütfen
 Avam Kamarası'na aday ilk Türk
 Türkiye'yi uzaydan da görmelisiniz
 Müezzin babanın misyoner oğulları
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
MEHMET ALTAN
Düşmanını Sev
İlginç kitaplar yayınlayan ve sadakatle...
BALÇİÇEK PAMİR
Olimpiyad meşalesini taşıyacağım, acaba ağır...
ALİ POYRAZOĞLU
İki yılda bir açan çiçek
İki yılda bir güzellikler saçan...
Önümüzde şarap arkamızda boğalar
Bodegas Altanza 300 milyon Euro'luk bir yatırım ile iddialı bir şekilde şarap...
Küçük vitamin deposu
Sarı, oval, bir ucu kabarık limonun görünüşü çekici olduğu kadar da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.