Almanekmek devi İreks, yurtiçi ve yurtdışında hizmet verdiği ekmekçilik ve pastacılık sektörünü eğitmek amacıyla, Çerkezköy'de İreks Pişirme ve Eğitim Merkezi (İPEM) adıyla bir birim kurdu. İki milyon Euro'luk bir yatırımla kurulan eğitim merkezinde, fırıncılık ve pastacılık sektöründe çalışanlar, pişirme teknikleri, hijyen ve fırıncılık konusunda eğitilecek.
1989 yılında Alman-Türk ortaklığıyla Çerkezköy'de kurulan İreks, uluslararası ekmek katkı maddeleri ve hazır ekmek karışımları üreticileri arasında ön sıralarda yer alıyor. 160 yıllık şirketin yaklaşık 15 Avrupa ülkesinde üretim tesisleri var. İreks Türkiye'den Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerine ortalama 2 milyon dolarlık ihracat yapıyor. İPEM'in açılışında konuşan İpeks Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Duruk, Türkiye'de ekmek katkı maddeleri üreten 200 şirket olduğunu, bunların arasında merdivenaltı imalathaneler de bulunduğunu belirterek, "Bu şirketlerin listesini Tarım Bakanlığı'na verdik ve denetlenmesini istedik. Ekmek katkı maddeleri ehil olmayan kişiler tarafından fırınlara gönderiliyor. Bu sorun son yıllarda daha da arttı" diye konuştu.