kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ankara'da iş takibi
Ankara'da iş takibi

Türkiye, AB ülkelerinin prenslerinin akınına uğradı. Danimarka, Belçika Prensleri'nin ardından Hollanda Veliaht Prensi Alexander Başkent'e geldi TÜM ziyaretlerinin ortak özelliği, prenslerin önce Türkiye'ye AB üyeliği konusunda destek verip, sonra da ülkelerinin iş bağlantılarını çözmek oldu.

Avrupa Birliği'nden bu yıl sonunda tam üyelik için müzakere tarihi bekleyen Türkiye, son birkaç ay içinde AB ülkelerinin prenslerinin akınına uğradı. Danimarka ile Belçika Prensleri, İngiltere York Dükü Prens Andrew'un ardından dün de Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander, Başkent Ankara'ya geldi. Prenslerin ortak özelliği Türkiye'ye AB desteği verirken, ülkelerinin iş bağlantılarını da çözmek oldu.

ÖNCE PRENS JOACHIM GELDİ
Prens ziyaretlerinin ilki Nisan ayında Danimarka Kraliyet Prensi Joachim tarafından gerçekleşti. Prens Joachim kendisine eşlik eden kalabalık bir Danimarkalı iş adamları heyeti ile geldiği Ankara'da, ülkesinin Türkiye'de özellikle çevre ve enerji alanlarında yatırım yapma düşüncesini dile getirdi. Danimarka-Türkiye İş Forumu'na katılan Prens Joachim, iki ülke arasındaki potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizip; AB desteğini de "Türkiye her geçen gün kriterleri yerine getirerek AB'ye daha çok yaklaşıyor" sözleriyle dile getirdi.

BELÇİKA PRENSİ SANTRAL AÇTI
Belçika Prensi Philippe de toplam 130 kişilik işadamları heyeti ve ekonomi, enerji ve dış ticaret bakanları ile "stratejik yatırım" için geldiği Türkiye'de, Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulundu. Prens Phillippe, Ankara Temelli'de Belçikalı Tractebelsa ile Mimag'ın yap-işlet modeliyle ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Baymina Ankara Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı'nin açılışını gerçekleştirdi. Prens Phillippe ve heyeti, Türkiye'nin Kopenhag siyasi kriterlerini tamamladığı zaman AB ile müzakerelere başlaması gerektiği mesajı verdiler.

PRENS ANDREW: MÜZAKERE BAŞLAR
İngiltere York Dükü Prens Andrew da Ankara'ya gelen kraliyet ailesi mensuplarından biri oldu. "Uluslararası Yatırım Temsilcisi" sıfatıyla önceki gün Ankara'da bir dizi temasta bulunan Andrew, Enerji Bakanı Hilmi Güler ile yaptığı görüşmede İngiliz enerji şirketlerinin bazı sorunlarını gündeme getirdi. Prens Andrew, ülkesinin Türkiye'ye verdiği AB desteğini de yineledi. Türkiye'nin AB için "çok önemli bir ülke" olduğunun altını çizen Andrew, "Türkiye, umarım AB içinde hak ettiği yeri alacaktır. Aralık'ta ne olacağını bilecek bir pozisyonda değilim. Ama İnşallah müzakereler başlar" dedi. Aynı zamanda İngiltere Uluslararası Ticaret ve Yatırımlar Özel Temsilcisi de olan Prens Andrew, DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen çalışma yemeğine katıldı. Prens Andrew, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin 2003'te 8 milyar dolara çıktığını hatırlatarak, 2006 yılına kadar karşılıklı ticaretin 10 milyar dolar yükselmesinin ulaşılabilir bir hedef olduğunu söyledi. Prens Andrew, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret ederek bir süre görüştü.

ALEXANDER SEZER'LE BULUŞTU
Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander da dün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Prens Alexander, Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Hollanda Veliaht Prensi'nin yarın İstanbul'da yapacağı basın toplantısında Türkiye'nin AB üyelik süreci hakkında olumlu mesajlar vermesi bekleniyor.

ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bu camiaya kendimi bir türlü sevdiremedim
 TRT'den rojbaş
 Irak bildirisinde CHP ve AKP anlaşamadı
 Uzanlar'a ait Zeytinli Adası'nda haciz işlemi
 Başbakan Erdoğan tazminat ödeyecek
 İspanyol anaları avuttuk
 Beyaz Enerji bilirkişide
 Yolsuzluğu ortaya çıkarana ikramiye
 Gül de CHP'lilerle birlikte hareket etti
 DGM yerine artık ÖSM'ler çalışacak
 Yargıtay'dan işçi emeklisine fark müjdesi
 Haluk Levent'e gözaltı
MEHMET TEZKAN
Bunun adı beceriksizlik
Bir özelleştirme girişimini daha...
EMRE AKÖZ
Metroseksüel mutlu etmez
Son günlerde İstanbul'da...
UMUR TALU
Cesaret gazlaşıp buhar olurken...
Dünkü bazı gazete...
Mehmetçik Necef'e mi?
NATO, Irak'a barış gücü olarak girecek mi? Avrupa ve Amerikan basını...
Irak'ın Yeni Şii Başbakanı
Koalisyon güçlerinin yönetimi Iraklılar'a teslim edeceği 30...
Şerefe Porto: 3-0
Şerefe Porto: 3-0
Porto, Monaco'yu Carlos Alberto, Deco ve Alenitchev'in golleri ile...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.