kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mallarına el konuldu
Mallarına el konuldu
Doğan Grubu ile anlaşmak üzereydik
Uzan'la kaderleri aynı oldu
Aksoy'un el konulan 38 şirketi
Operasyondan sıcak görüntüler
Şener: Aksoy hep oyaladı

Fon'a bunlar kaldı

TMSF, borçlarını ödemeye yanaşmayan Erol Aksoy'un 38 şirketine el koydu. Ama çoğu 'içi boş' şirket olduğu için Fon'a yalıdaki birkaç parça eşya ile CİNE-5 kaldı...

İktisat Bankası'nın eski sahibi Erol Aksoy'un Yeniköy'deki yalısına ve Avrupa-Amerika Holding'in merkez binasına dün sabah Mali Şube ekipleri baskın düzenledi. TMSF'nin talimatıyla Aksoy'un şirketlerine ve mallarına el kondu.

El Konan 4 Dalmaçyalı Köpek Sonra Bırakıldı
Yalıdan masa, koltuk, porselen takımları ve TV'ler, 4'ü Petrus 8 kasa şarap, bazı tablolar götürüldü. Bir cip, üç otomobil ve 4 Dalmaçyalı köpeğe de el kondu, sonra köpekler bırakıldı. Erol Aksoy'un baskında çok rahat olduğu, köpekleriyle ilgilendiği belirtildi.

1.6 Milyar $ Borç 75 Milyon $ Tahsilat
TMSF'ye geçen çoğu kağıt üstündeki 38 şirket arasında CİNE- 5 ve Marie Claire dergisi de var. Devlete faiziyle 1.6 milyar dolar borcu olan Aksoy'dan sadece 75 milyon dolar tahsil edilebildi. Aksoy için ilk kez yasanın "Ortaklıklara da el konur" maddesi işletildi.


***

Mallarına el konuldu

TMSF ile İktisat Bankası'nın eski sahibi Erol Aksoy arasındaki görüşmeler, Aksoy'un tahsilat yapmayı engelleyici tutumu nedeniyle kesilerek Avrupa Amerika Holding bünyesindeki 38 şirkete el konuldu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri, Erol Aksoy'un İktisat Bankası'ndan doğan borçları nedeniyle Cine 5'in de aralarında bulunduğu Avrupa-Amerika Holding'e bağlı 38 şirkete el koydu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun talimatıyla harekete geçen Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde Erol Aksoy'a ait şirketlere ve Aksoy'un kullandığı Yeniköy'de bulunan yalıya operasyon düzenledi. TMSF yetkilileri, Ilıcaklar'dan aldığı yalıda kararı Aksoy'a kararı tebliğ ederken polis de, yalıda değerli mallar ve evraklarla ilgili çalışma başlattı.

BİLGİSAYARLARA YASAK
Cine5'in de aralarında bulunduğu 38 şirketin merkezlerinin bulunduğu binaya sabah erken saatlerde gelen TMSF görevlileri, muhasebe personeli başta olmak üzere çalışanların bilgisayarlarda hiçbir işlem yapmaması duyurusunda bulundu. Çalışanların binadan dışarıya çıkması bir süre yasaklandı. Yetkililerin çalışanlara hitaben de, "Bilgisayarlara dokunmayın, işlem kesinlikle yapmayın. Bu bir suçtur ve yapanlar hakkında kanuni işlem başlatılır" dediği öğrenildi. Bu arada, Çevik Kuvvet polisinin de iş merkezinin çevresinde güvenlik halkası oluşturduğu gözlendi. TMSF yöneticileri, Cine-5 yönetimine de aynı tebligatı yaptı. Kanalın başına ise TMSF'nin Mehmet Emin Yaşin'i atadığı öğrenildi. Sabah saatlerinde konulan 'binadan çıkma yasağı' Cine-5 haber merkezi muhabirleri için kaldırıldı. Cine-5 haber merkezi muhabirleri haber takibi için bina dışına çıkmaya saat 10.00'dan itibaren başladılar. Kapıda bulunan görevliler muhabirlerin üzerlerinde götürdükleri kamera gibi cihazları, kimliklerini tespit ederek tutanak karşılığında dışarı çıkarmalarına izin verdiler. El konulan eşya ve evraklar saat 12.00 sıralarında Erol Aksoy'un yalısına getirilen kapalı kasa iki kamyonete yüklendi. Kamyonların, içeride bulunan değerli eşyaları yeddiemine, el konulan belgeleri de TMSF'ye götüreceği bildiriliyor. Yalıda bulunan ve Erol Aksoy'a ait olduğu belirtilen, 2 Peugeot ve bir Saab marka otomobile de el konuldu. Erol Aksoy'un fona devrettiği İktisat Bankası'nın, şirketlerine ana borcunun 850 milyon dolar olduğu bunun yasal faizleriyle birlikte 1.6 milyar dolara çıktığı öğrenildi.

UZLAŞMAYA YANAŞMADI'
TMSF yetkilileri, Erol Aksoy'un uzlaşmaya yanaşmadığı gibi burada çalışan personeli de etkileyerek fon yöneticilerinin işlerini yapmalarını engellediğini belirttiler. TMSF tarafından yapılan açıklamada el koyma gerekçeleri şöyle sıralandı:

* İktisat Bankası'nın hakim ortağının; bankanın fona devir tarihinden itibaren fonun tahsilat yapmasını engelleyici tutum sergilemesi.

* Bugüne kadar Fon'a hiç bir ödemede bulunmaması ve yapılan tahsilatların tamamına yakınının cebri icra suretiyle gerçekleştirilmesi.

* Fon'a verdiği ödeme önerilerinin sadece halen fon tarafından yönetilen varlıklara ilave hiç bir teminat ve tahsilat unsuru önermemesi.

UZAN'DAN FARKLI
TMSF'nin açıklamasında, Aksoy'un şirketlerine, Uzan Grubu şirketlerinden farklı olarak operasyonda bir adım daha ileriye gidilerek el konulduğuna dikkat çekiyor. Uzanlar'ın şirketlerinin sadece yönetimlerine el konulurken, Erol Aksoy'un şirketlerinin, ortaklıklarına da el konulmuş durumda. TMSF'nin açıklamasında, "Toplam 38 şirketin ortaklarının, temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimleri; Uzan Kanunu olarak da bilinen 4389 sayılı kanunun 15. maddesi uyarınca TMSF tarafından devir alınmış ve konuyla ilgili işlemler başlatılmıştır" denildi.

Salih AYDIN-Serdar CANİPEK-Savaş

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Devletin erotik kanalı da oldu
 Uzan yasası Demirel'e uzandı
 Emek otelleri, kiracıları gelmeden satışa çıkıyor
 Kömürde tatlı kâr dönemi bitiyor
 'Vatandaş otodan, yabancı yeni yatırımdan kaçacak'
 Türkiye 10 yılda AB standartlarını yakalar
 2 ayda kaçan yabancılar 2 gündür bonoya koşuyor
 Özince: İyileşmenin henüz başındayız
 Binlerce hurda bayi garajında çürüyecek
 Karamehmet'e 300 trilyonluk 'zimmet' soruşturması
 Mısır bitti, tavuklar aç kaldı
 5 yıl hapsi isteniyor
 Maritus'a kadar uzanan meyve suyu köprüsü
 Otellerde son durum
 Binbirçiçek Türk balını Japonlar'a sevdirecek
 Avrupa'dan dünyaya açılan Türk markası
 Plakası ile gelen taksiye ticari kredi
 Aras Holding 25. yaşını kutladı
 Güneş enerjisi arsaya takıldı
İLKER SARIER
Çocuklarınızı takip edin
Türkiye sınır kapılarında geçen...
ŞELALE KADAK
Ruslar Antalya'ya, başkent sanacak kadar tutkunmuş
Tam 1...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Beş yılda beş kanun eskittik çelişkileri bir türlü...
SERVET YILDIRIM
Tüpraş'ta yapılan hata
Daha önce de yazmıştık, bu...
6 yeğen fidye cetesi kurdu
Maltepe'de otomobil sattıkları genci kaçıran altı yeğen, borcu...
Cage ile Presley sonunda boşandı
Oscar ödüllü oyuncu Nicolas Cage ile Elvis Presley'in kızı...
IMKB
E: 17,235 D:% 2.65
DOLAR
S: 1,501,000 D:% -1.45
EURO
S: 1,817,000 D:% -1.25
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.