kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Futbol delisiydi
Futbol delisiydi
Meşale ertesi düğün
Kevin Garnett'ın yıllığı 45 trilyon
19 blokla güldüler
5 yıl için 25 milyon $

Mehmet 5'lik Attı

Amerika'da 5 yıl için yılda 5 milyon dolarlık transfere hazırlanan NBA yıldızı Mehmet Okur, en çok kazanan Türk sporcu olacak

Son yılların en başarılı Türk basketbolcusu Mehmet Okur transfer rekoru kırma hazırlığında. New York Post gazetesi, NBA liginin yükselen yıldızı Okur'a, New York Knicks takımının 5 yıl için 25 milyon dolar teklif götüreceğini yazdı.

25'inci Yaş Gününde 25 Milyon Dolar
Haber bugün 25'inci yaşına basacak Okur'a en iyi doğum günü hediyesi oldu. Utah, Phoenix, Miami, Dallas ve Denver'in de talip olduğu Okur'u kaçırmamak için şimdiki takımı Detroit Pistons da aynı rakamı vermeye hazır.

Yıldız Futbolcular İçin Bile Rüya Rakam
Milli basketbolcumuz Mehmet Okur bu rakama imza atarsa, futbolcuların kramponunu da dama atmış olacak. Hiçbir Türk futbolcu şimdiye kadar bu kadar yüksek transfer rakamı görmedi.


***

Futbol delisiydi

Oyak'ta oynarken ailesinden ayrı lojmanda kalan Memo,Yalova'dan her ayrılışında gözyaşlarına boğulurdu. O günleri gülerek anlatan süper yıldız şimdi bir profesyonel.

13yaşına kadar futbol topunun peşinde koşan Mehmet, boyu yaşıtlarına göre çok uzun olunca basketbola yöneldi. Oyak Renault tarafından keşfedildi, Yalova'dan ayrılıp Bursa'ya gitti. Bursa'da lojmanda kalan Memo, haftasonları ailesinin yanına gider, her seferinde gözyaşlarıyla Bursa'ya dönerdi. Annesine sürekli "Kaçıp geleceğim" diye yakınırdı ancak basketbola sevgisi her geçen arttı. Yeteneklerinin farkına vardıkça geleceğinin basketbolda olduğunu anladı. "Basketbolcu olmasaydım babamım yanında çaycı olurdum" diyecek kadar açıksözlü Mehmet. Çalışmaktan bugünlerin hayalini kurmaya fırsatı olmamış. Ancak hedefini Tofaş'ta oynarken çizmiş:"Birgün mutlaka NBA'e gideceğim."

Dumars hayran kalmıştı
Mehmet'in hedeflerine varırken karşısına çıkan en önemli isim Joe Dumars. Detroit'in üst üste iki şampiyonluğu yaşadığı efsane kadrosundan Dumars, aynı takımda başkanlığa geldikten sonra ajanlarının sözünü ettiği uzun oyuncuyu hep takip etti. Detroit, 2001 draft'ına giren Mehmet'i 38. sıradan seçerek NBA'deki tüm haklarını aldı. Dumars ülkemizdeki Avrupa Şampiyonası'na gelip Mehmet izlemiş ve yüzünden eksik olmayan gülümsemesiyle şunları söylemişti: "Mehmet'i canlı izlediğimde doğru tercih yaptığımı anladım. O tipik yumuşak Avrupalılar gibi değil. Her türlü mücadeleye girecek kadar gözü pek. Kaçırdığı üçlük sonrası moralini bozmayıp yenisini deneyecek kadar gözüpek. NBA'de uzun ve yetenekli oyuncu sıkıntısı malum. Mehmet gibi içerden dışardan oynayabilen bir oyuncuya sahip olmak müthiş."

Efes'te gelişti
Seçildikten sonra Efes'te 1 yıl oynayıp basketbolunu geliştiren Mehmet de kendisine gösterilen bu ilgiyi boşa çıkarmadı. Yeni koçu Larry Brown'la yıldızı pek barışık olmasa da, Rasheed Wallace'ın gelişiyle süresi azalsa da Detroit'ten kolay vazgeçecek değil. Mehmet, "Önce oynamalıyım, maddiyat sonra gelir. Beni tatmin edecek bir kontrat alırsam ve oynayacaksam Detroit'te kalmak isterim" diyor. Profesyonel yıldız öyle dese de gazetelerde hemen her gün Mehmet'le ilgili bir transfer dedikodusu, yorumu çıkıyor.

Finans danışmanı tutacak
Mehmet için maaş çatısı en uygun takımlar Utah Jazz ve Denver Nuggets. Bu iki takımın mid-level expection olan 5.1 milyon doların çok üzerine çıkabileceği de belirtiliyor. Menajerine göre 15 Temmuz'a kadar beklemekte fayda var. NBA'e gider gitmez mali danışman edinen Memo, bu yıl imzalayacağı büyük kontratın ardından kendisine bir finans danışmanı tutacak. Gayrimenkule yatırım yapan Mehmet, 35 yaşına kadar basketbol oynamayı düşünüyor. Ondan sonrası için hayallerinde İstanbul'da sosyetik bir restoran açmak var.

UMUT GÜNEŞ

DİĞER SPOR HABERLERİ
 Reklam değil iş yapacağız
 Gökdeniz'e Talibiz
 Çok çalışmamız lazım.. ÇOOK!..
 Ayı saldırısı sonrası İstanbul'a döndüler
 Gökdeniz savaşı
 ŞOK! Alex sakatlandı
 Dünya Rekoru: 6 Saat 36 Dakika
 Hakan Sıfırdan Başlıyorum
 Kazan Porto
 Bizi zirveden indiremezler
 Günün İçinden
 Tam demokrasi
 Yıldız yağacak
 Lisans müjdesi
 Borç 113 milyon dolar
 Geliri 100 milyon dolara çıkaracağız
 Iviç'e kanca
Yeni İsrail politikası
Yeni İsrail politikası
İsrail'in uygulamalarını 'devlet terörü' olarak nitelendiren AKP...
Meclis Irak ve Filistin'i tartıştı
Irak ve Filistin'de yaşanan insanlık dışı olayların ele...
Soyguncuları öldüren güvenlikçi beraat etti
Soyguncuları öldüren güvenlikçi beraat etti
Finansbank'ın Kazasker Şubesi'ni Mart 2002'de soyan Mustafa Muratoğlu...
Mavi Akım soruşturması
Mavi Akım soruşturması
Enerji Bakanlığı Müşaviri ve Botaş eski Genel Müdürü Gökhan Yardım ve...
En büyük hayali Hollywood
En büyük hayali Hollywood
Bugün 27 yaşında olan seksi top model Bridget Hall, objektiflerle 10...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.