kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Harika bir masajla stresten arının
Fiyatlar merkeze göre değişiyor
Masaj yapmayı öğrenmek isterseniz

Harika bir masajla stresten arının

Vücuttaki tüm negatif enerjiyi atıp kasları gevşetmek, sağlıklı ve daha zinde bir bedene kavuşmak için en güzel yöntem; bir masaj uzmanının ellerine teslim olmak. İhtiyacınız olan masajı belirleyip, uygun merkeze doğru yola çıkabilirsiniz

Günlük hayatın stresi ve yüklediği negatif enerji, bedenimizin kaldırabileceğinden ağır bir yükün altında ezilmesine neden oluyor. Bu yükün getirdiği fiziksel ve ruhsal çöküntü, önlem alınmazsa bedene geri dönüşü olmayan zararlar veriyor. Yakın bir zamana kadar lüks kabul edilen masaj, aslında yüzyıllardır şifa amaçlı kullanılıyor.

Tüm bedene yapılan masaj sırasında, vücudumuzda bulunan enerji merkezlerinin uyarılmasıyla, bağışıklık sistemi harekete geçiyor ve beden kendini yenilemek üzere çalışmaya başlıyor. Masaj sırasında kullanılan aromatik yağlar ve tütsü kokuları, fiziksel rahatlığın yanı sıra, negatif enerjiyi de yok ediyor. İlk başlarda sadece yoğurma işlemiyle başlayan masaj teknikleri, artık çok çeşitlendi. İşte, bunlardan bazıları:

Shiatsu Masajı

"Parmakla bastırmak" anlamına gelen Shiatsu, yaşam enerjisinin dağılımındaki dengesizliği gidermeyi amaçlayan bir masaj çeşidi. Shiatsu masajı, parmakla vücudun refleks noktalarına baskı yapmayı temel alarak uygulanıyor. Bu sayede, stresten arınmış, daha zinde bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Refleksioloji Masajı
Ayaklarda, bedenin tüm bölgelerine karşılık gelen refleks noktalarına, el ve parmaklarla uygulanan bir masaj tekniği. İç organlardaki rahatsızlıkların tedavisinde kullanıldığı gibi, rahat bir hamilelik dönemi için de önerilen bir yöntem.

Aromaterapi Masajı
Aromaterapi; fiziksel, duygusal, ruhsal sağlık ve güzellik için hoş kokulu bitkisel özlü yağlar kullanılarak uygulanan bir masaj türü. Masaj sırasında kullanılan kimi öz yağlar rahatlatırken, kimileri de toksinlerin atılmasına yardımcı olarak cildi canlandırıyor.

Reiki Masajı
Reiki, Hint kökenli bir meditasyon türü. Vücuda el değmeden, insan vücudunda varsayılan yedi çakranın açılması ve temizlenmesi için yapılan bu masajda, doğadan alınan enerji kişiye aktarılıyor.

Thai Masajı
Thai, Tayland'ın geleneksel masajı olarak biliniyor. Diğer masajlardan farkı, sert bir yer yatağı üzerinde yapılması. İki saat süren bu masaj, eşofman ya da ipek yerel Tayland giysisi ile esnetme hareketleriyle hareketleriyle yapılıyor. Masaj; iskelet, eklem ve kas yapısındaki gerginliği azaltarak acı ve ağrıları dindiriyor.

İsveç Masajı
1776 yılında İsveçli Per Henrik Ling tarafından geliştirilip, tedavi amaçlı uygulanan İsveç masajı tüm dünyada tıbbi, sportif ve dinlendirici amaçla kullanılıyor. Bitkisel yağlarla yapılan masaj, vücudun rahatlamasını ve kasların yumuşamasını sağlıyor.

Cilt Onarım Masajı
Aromatik yağlar kullanılarak yapılan cilt onarım masajı; cildin beslenmesini, sinir sisteminin yatıştırılmasını, kasların gevşetilmesini sağlıyor.

Bali Masajı
Özel bitki ve meyve yağlarıyla uygulanan Bali masajı, kan dolaşımını artırarak ve kas gerginliğini azaltarak vücutta müthiş bir rahatlama sağlıyor. Tüm vücuda güçlü hareketlerle uygulanan masaj, özellikle el ve ayak bölgesinde yoğunlaşıyor.

Manuel Terapi Masajı
Daha çok tedavi edici özelliğe sahip olan bu masaj, fıtık tedavisinden duruş ve omurga bozukluklarına kadar birçok rahatsızlıkta uygulanıyor. Vücudun bazı noktalarına baskı ve deriye yapılan çekme-büzme hareketleri ile gerçekleştiriliyor.

Zayıflama Masajı
Bu masajda özellikle; ısırgan otu yağı, kekik yağı, keten yağı ve susam yağı karışımı kullanılıyor. Bu sayede; kan dolaşımı hızlandırılıyor ve vücutta biriken toksinler atılıyor, vücut inceliyor.

Selülit Masajı
Bu masajda lenf drenaj sistemiyle çalışılıyor. Kan dolaşımının hızlandırılmasıyla birlikte, aromatik yağlar selülitlerin yoğun olduğu bölgelere uygulanıyor.

Sultanın Altı El Masajı
Üç masörle uygulanan bu masaj tekniği, vücudun özel noktalarına basınç uygulama esasına dayanıyor. Bu masaj sayesinde saç uçlarından ayak parmağına kadar bakım sağlanıyor.

Geleneksel Türk Masajı
Otantik masaj tekniklerinin kullanıldığı bu yöntemde, vücudun tüm zayıf doku ve pasif kasları harekete geçiriliyor. Masajda kullanılan yağlar bedenin dinçleşmesine yardımcı oluyor.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 '120 Yıl Yaşayabilirim Ama Sırrımı Açıklamam'
 İlk Yardım Çantası Nasıl Hazırlanır?
 Artık Aynaya Bakmak Daha Güzel
 "ingiltere'deki Alternatif Tıp Uzmanından Kür Alıyorum"
 Bakanlık Uyardı: Kanser Kötü Besleneni Seçiyor
 Faydalı Bilgiler
 Harika Bir Masajla Stresten Arının
 Yağ Depolamayın, Yakın
 Önce Selülitinizi Ölçün
 Dünya Süt Günü Kutlanıyor
 Yeteri Kadar Tüketmiyoruz
 Sek'ten Süt Şenliği
 50 Yaşından Sonra Prostat Büyümesinden Kaçış Yok
 5 Soru 5 Cevap
Meşale 6 Temmuz'da İstanbul'da
Meşale 6 Temmuz'da İstanbul'da
Bu yıl 13-29 Ağustos tarihleri arasında Atina'da düzenlenecek olan...
Engellileri temsil için taşıyacak
Engellileri temsil için taşıyacak
Türkiye'de engellilerin dalış yapabilmeleri için büyük emek veren...
Aksu, Cem'i haşladı!
Aksu, Cem'i haşladı!
Sezen Aksu'nun, Yeni Melek Gösteri Merkezi'ndeki son konseri yine...
Çeşme'de dinlendiler...
Çeşme'de dinlendiler...
Sosyetik güzel Siren Ertan'ın keyfine diyecek yok! Uzun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.