kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rüşvet ajandasından 'fatura çetesi' çıktı
Üç gözaltı daha

Rüşvet Ajandası
Askeri Savcılık, rüşvet ajandası ortaya çıkan Osman Özmen'le ilgili soruşturmada sahte faturayla hak ediş alan beş müteahhit için gözaltı emri verdi, üçü gözaltına alındı.

Taşeron Firmalar
Klas Dekorasyon firması yetkilisi Mehmet A.'nın da aralarında olduğu kişiler Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Savcılığı'nda. İki taşeron müteahhit ise aranıyor.


***

Rüşvet ajandasından 'fatura çetesi' çıktı

Müteahhit Özmen'in ajandasını çözen İstanbul Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Savcılığı'nın emriyle dün İstanbul'da 2, Ankara'da 1 şirket sahibi gözaltına alındı.

Genelkurmay Askeri Başsavcılığı, ünlü müteahhit Ali Osman Özmen'e yönelik soruşturma kapsamında önemli bulgulara ulaştı. Özmen'in bürosunda ele geçirilen "ajanda"da adı bulunan taşeron firmaların kayıtlarını inceleyen savcılık, 5 şirketin sahte faturalarla çeşitli askeri birliklerden hak ediş alınmasına aracılık ettiklerini belirledi. Bu firmaların ayrıca bazı komutan eşlerinin giyim ve evlerinin mobilya masraflarını karşıladıkları kaydedildi. Ankara'daki operasyonun uzantısı olarak, İstanbul Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 3 müteahhit için gözaltı emri çıktı. Savcının emriyle dün sabah İstanbul'da 2, Ankara'da 1 şirket sahibi gözaltına alındı. Savcılık tarafından gözaltı emri verilen iki firma yetkilisine ise henüz ulaşılamadı. Bu şirketlerin yetkililerine ilişkin müzekkerede "Sahte fatura, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet" ile suçlandıkları öğrenildi. Operasyonun İstanbul ayağındaki soruşturma çerçevesinde Ankara'daki Klas Dekorasyon'un sahibi Mehmet Albayrak sabah saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Dün öğle saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a götürülen Albayrak, mali şube ekiplerince teslim alınıp Askeri Savcı'ya çıkarıldı.

MEKTUPTAKİ KRİTİK İSİMLER
Özmen'in tutuklanmasına yol açan ihbar mektubunda iki ünlü müteahhidin daha isminin bulunduğu ancak bu kritik isimlere ilişkin iddiaların delillendirilmesine çalışıldığı öğrenildi. Sözkonusu isimlerin, daha önce bir alayın ihalesinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla mahkemeye çıktıkları belirtildi. Yetkililer, "Bu kritik isimlerin gerek ihale alımında gerekse hak edişlerin tahsilatında önemli rolü olduğu iddia ediliyor" dediler. Mektupta hak edişlerin karşılığı olarak, komutanların eş ve yakınlarının giyim, ev dekorasyonu ve tatil masraflarının karşılandığı da iddia edildi. Savcılığın bu iddiaları araştırmak amacıyla Özmen'in şirketinin sürekli çalıştığı Ankara Kızılay'da bulunan R. Turizm'den (Rally Turizm) uçak bileti ve otel rezervasyonlarına ilişkin kayıtları istediği bildirildi.

300'E YAKIN ARAÇ NEREDE?
Firmadan gelecek bilgilerin ışığında, ihbar mektubuyla, Özmen'in ajandasında eşleşen "Ballı tatillere" kimlerin çıktığının netleşeceği kaydedildi. Özmen'in tatile gönderdiği kişilerin uçak biletinden, otel masrafları ve buradaki ekstralarına kadar karşıladığı iddia edildi. Özmen'in karşıladığı tatiller arasında asker ve sivil pek çok ismin bulunduğu dile getirilirken, 5 yıldızlı tatillere ilişkin bilgilerin ayrıca otellerden de karşılaştırılacağı ifade edildi. Özmen ve diğer taşeron firmaların araç kayıtlarını inceleyen savcılık, ilginç bir tespit daha yaptı. Özmen'e ait gözüken 352 binek aracın sadece 60'a yakınının firma yetkililerince kullandığı öğrenilirken, savcılık, ajandada şifreli yazılan tahsisli 300'e yakın aracın kimlerde olduğunu belirlemeye çalışıyor. Tüm vergi, kasko, benzin ve onarım ödemeleri yapılan araçların Özmen ile irtibatlı asker ve sivil kişilerde olduğu sanılıyor.

Ünsal ERGEL (ANKARA)

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbul NATO kuşatması altında
 Genişletilmiş ilk zirve toplantısı
 Filistin'de çocuklar büyümeden yaşlanır
 'Ölüm'ün üvey kardeşi Filistinli çocuklardır...
 Altaylı'ya Keskin darbe
 Mit'te Cinnet
 Generaller Vakit'e ceza davası açtı
 Milletvekilinin yeğeni rüşvetten tutuklandı
 Pervari'de güvenlik gerekçeli peçe yasağı
 KKTC vatandaşları bir beyanla TC'li olabilecek
 Gaziantep Öğretmenevi müdürü görevine döndü
 ABD, Ercan Havalimanı'na direkt uçuşu düşünüyor
MEHMET TEZKAN
Nöbet tut, hırsızın resmini çek..
Bir insanın arabası...
EMRE AKÖZ
'Söylem' Ne Demektir? (2)
Derse Devam!Frenk dillerinde,...
UMUR TALU
Siz bugün Meclis'te olsaydınız...
Meclis bugün önemli...
Bak Coni bak bu bir aşiret düğünü: 45 Ölü
Amerikan askeri, düğün için toplanan 2 aşiretin kalabalığını...
Diktatörleri demokrasi ile devirmeli
Gürcü lider Saakaşvili, SABAH'a konuştu: Demokratik açılımın...
31 Mayıs milat
31 Mayıs milat
"Asıl mesaimiz başlamadı. Kongre gününe kadar yaptığımız tüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.