kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kaskların altındaki ünlü hayatlar
Kaskların altındaki ünlü hayatlar
Motor topuklu ayakkabıya engel değil

Kaskların altındaki ünlü hayatlar

Makam arabalarını şoförlerine bırakıp, motosikletle yolculuk yapmanın tadını çıkartıyorlar. Kravat ve takım elbiselerinin üzerine geçirdikleri tulumlarla motor üstünde yönetim kurulu toplantılarına yetişiyorlar.

İş, bilim ve sanat dünyası artık iki tekerlek üstünde. Üstelik bunu sadece hobi olarak yapmıyorlar, büyük şehrin hızlı hayatına uyum sağlamak için makam arabalarını, son model otomobillerini bir kenara park edip motosiklet kullanıyorlar. Motorize insanların listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. Harley, BMW hatta Vespa'lar artık yollarda kariyer dünyasının üyelerini taşıyor.

HARLEY KADINA BENZER
Çarmıklı Şirketler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çarmıklı'nın en büyük tutkusu Harley. Yalnızca hafta sonları değil, takım elbisesinin üzerine geçirdiği tulumuyla hafta içinde de sık sık Harley'ini kullandığını anlatırken, "Bunu İtalya'da iş dünyası alışkanlık haline getirmiş" diyor. Bu tutkusuna pek çok kişiyi de ortak etmiş. Ünlü reklamcı Alinur Velidedeoğlu ve Ferruh Tanay'la birlikte motosikleti hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline getirmişler.

Çocukken bahçıvanlarının motosikletini kullanarak başlayan motosiklet tutkusu, şimdi kendi dizaynı olan Harley ve Vespa sahibi olmasını sağlamış. Arabasını şoförünün kullanmasına izin veriyor ancak Harley'ini kimseyle kolay kolay paylaşamadığını anlatıyor. "Motosiklet benim için heyecan ve tutku kelimelerinin karşılığıdır. Harley ise dişi bir güzellik gibidir, ona önce bakar, seyreder ve sahip olmak istersiniz sonrası ise tam bir heyecan ve tutkudur" diyor.

BELEDİYE BAŞKANINA BENZETEMEDİLER
Motosikletli işadamlarına yeni yeni alışıyor olmamız, bu trendin öncülerinin fıkra tadında anlar yaşamasını sağlıyor. 25 yıldır motosiklet kullanan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin başından da fıkra gibi bir olay geçmiş. Belediye başkanlığının ilk yılında motosikletle bir toplantıya yetişmeye çalışan başkanı trafik polisleri durdurmuş. Ehliyet ve kimlik kontrolünden sonra başkan, "Bir sorun yoksa toplantıya gidebilir miyim artık, ben belediye başkanıyım" deyince, trafik polisi "O zaman ben de cumhurbaşkanıyım" diye cevap vermiş. Şimdi artık trafik polislerinin motosikletli başkana alıştıklarını söylüyor Değirmenci;
"Artık onlar da belediye başkanının yalnızca makam arabası kullanmayacağının farkına vardılar. Motosiklet bazen çalışmalarımın hızını artırıyor. Özellikle denetimlerde tercih ediyorum" diyor.

Mustafa Değirmenci'nin artık motor üstünde ilçede yaptığı gezilere herkes alıştı. Kurduğu motorize zabıta ekiplerinin ilk başlarda bisiklete bile binmeyi bilmediğini anlatıyor.

HINCAL ULUÇ MOTOSİKLETE BİNECEK
atv Haber Yayın Koordinatörü Korcan Karar takım elbiseli motorcuların öncülerinden. Altı yıldır, yılın altı ayı işe motosikletle gelip gidiyor. Yolculuğun motosikletle heyecana dönüştüğünü anlatıyor. "Üstelik çok da ekonomik, ayda benzin masrafım yalnızca 20 milyon lira. İş toplantılarım olunca kravatın, takım elbisenin üzerine çekiyorum montu, hiçbir şey değişmiyor" diyor. Kışın ise arabasını kullanıyor.

Motosikletinin yani Harley'inin ona müthiş bir avantaj sağladığını söylüyor, "Geç kalmayı hiç sevmem, herkesten önce her yere gidiyorum. Sabancı'nın cenazesinde ben kurye gibi bantları hemen televizyona yetiştirdim. En iyi görüntüleri motor sayesinde biz yakaladık. Levent'teki, Taksim'deki patlamalarda trafik felçti, ancak motor buralara hemen ulaşmamızı sağladı" diyor. Bu günlerde Korcan Karar'ın arkasında Hıncal Uluç'u görürseniz şaşırmayın. Bir zamanlar geçirdiği motosiklet kazası nedeniyle yıllardır motor üstüne binmeyen Uluç'a tekrar bu zevki tattırmak istediğini anlatan Karar, "Az kaldı, geçen hafta neredeyse ikna ediyordum" diyor.

MOTOSİKLET MÜZİK GİBİ
Müzisyen Levent Çoker ise tam 30 yıldır motosiklet kullandığını anlatıyor. Özellikle vakit ve para tasarrufu sağladığını anlatırken, Trombonumu sırtıma asıp istediğim işe en hızlı şekilde gidiyorum" diye anlatıyor şehir içindeki yolculukları. Özellikle köprünün üzerinden motorla geçmenin uçmaya benzediğini anlatan Çoker, İki Teker Fun Club'ın üyelerinden. 1200 kayıtlı üyesi bulunan bu klüple birlikte her yıl temmuz ayında Kütahya Firik Yaylası'nda yapılan şenliklere katılıyor.

Motosiklet hayatın eğlencesini artırıyor" diyor. Ünlü çene cerrahı Prof. Dr. Selçuk Basa da yoğun şehir trafiğiyle motosikleti sayesinde baş edenlerden. Ofisi ve üniversite arasındaki yolculuğu motosikletle keyfe dönüştürdüğünü anlatırken, motosikletin onun için kolaylık ve özgürlük anlamına geldiğini söylüyor.

ESRA TÜZÜN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Büyükşehir Tiyatroları bana terbiyesizlik yaptı
 Lazlar'ın kemençesine artık elektro ve tekno eşlik ediyor
 Şarap hakkında her şey
 Üniversiteli gruplar Rock için yarışacak
 Mem û Zin destanı Dans Tiyatrosu olarak sahnede
 Çeşme'ye İstanbool rüzgarı
 Salsa Kongresi 11 Haziran'da
 Altınoluk'ta Sergi
 Pratik Bilgi
 Elifçe ile Hobi Dünyası
GÜLSE BİRSEL
Rejim sezonu açıldı!
Eyvahlar olsun. Yine bikinilerin,...
TÜLİN KERMEN
Vitrin Meleği
Almazsam çıldırırım!
Takunya tak...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Pirinç unu kurabiyesi
Tereyağını...
Harika bir masajla stresten arının
Harika bir masajla stresten arının
Vücuttaki tüm negatif enerjiyi atıp kasları gevşetmek, sağlıklı ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.