kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Eşinin önünde krize girince tekrar başladı
Bağımlının davranış şekli ergenlik hallerine benzer
Eşinin önünde krize girince tekrar başladı
Uzmanından iki mini bilgi

Eşinin önünde krize girince tekrar başladı

Ailesinin, 'bu illetten kurtulsun' diye evlendirdiği Hasan, krize girince eşinin yanında eroin aldı. Halen tedavisi süren Hasan, 'eşimi kaybetmemek için bırakacağım' diyor.

Hasan henüz 24 yaşında bir eroinman. O da yıllarca uyuşturucunun yarattığı sanal hayatın peşine takılıp, hem kendini hem de ailesinin yaşantısını alt üst etti. Herşeye yeniden başlamak ve eroini bırakmak için ailesi tarafından evlendirildi ve bağımlı olduğu eşinden gizlendi. Bir süre eroine kafa tuttu ancak bir gün eşinin gözü önünde girdiği yoksunluk kirizine dayanamayıp, zor günler için elinin altında tuttuğu eroini yine damarlarına enjekte etti. Hasan şimdi, evini terkeden eşini boşanmaktan vazgeçirebilmek için son şansını kullanıyor. Uyuşturucudan arınmak için tedavi olan Hasan, bir daha kullanmayacağına dair hem kendine hem de eşine verdiği sözü tutmaya çalışıyor.

ÇOK YORGUNUM"
UYUŞTURUCU batağındaki binlerce genç gibi Hasan'da hayatının en güzel yıllarında uyuşturucunun mahkumu oldu. Bağcılar'da elektrikçilik yapıyor ve henüz 24 yaşında. Ancak uyuşturucunun bedeninde ve beyninde yarattığı etkileri yüzünden kendini "Yıllarca kürek mahkumluğu yapmış biri kadar yorgun" hissediyor. O da 'bir kere denemekle bir şey olmaz' düşüncesiyle esrarı ciğerlerine çekti. Bir kere denemekle çok şey olabileceğinin farkına ancak eroin bağımlısı olduktan sonra varabildi. İçine düştüğü bataktan kurtulmak için çok uğraştı, her seferinde kendisine ve ailesine söz verdi. Ama karşısındaki düşman çok güçlü ve bir o kadar da sinsiydi. Ailesi Hasan'ı uyuşturucudan arındırmak için defalarca hastaneye yatırdı, tedavi ettirdi. Ama bu girişimler başarısızlıkla sonuçlandı. Çaresizlik içerisinde kıvranan aile, 'belki evlendirirsek kurtulur' düşüncesiyle Hasan'ı evlendirmeye karar verdi. Çevresinden de uzaklaştırmak için onu kendi köyünden bir kızla evlendirdiler.

EŞİNİ İKNA EDEMEDİ

EŞİYLE ailesi aracılığıyla tanışan Hasan, eroin bağımlısı olduğunu eşinden sakladı. Ta ki büyük şehre ilk defa gelen, uyuşturucunun ne olduğunu dahi bilmeyen eşinin yanında ilk yoksunluk krizini geçirene kadar. Ona krize girdiğini belli etmemeye çalışsa da elinden bir şey gelmiyordu. Eroin krizine daha fazla dayanamayan Hasan, zor günler için sakladığı eroini damarlarına enjekte etti. Kocasının yaptıklarına bir anlam veremeyen genç kadın ise gördükleri ve yaşadıkları karşısında şoka girdi. Hasan, kendisine geldiğinde eşinin korku dolu bakışlarıyla karşılaştı. Hasta olduğunu onun için ilaç kullandığını söyleyerek kandırmak istedi. Ama inandırıcı olamadı. Eşinden tatmin edici bir cevap alamayan genç kadın, hemen ailesinin yanına koştu ve durumu anlattı. Damatlarından bir şey öğrenemeyen genç kadının yakınları ise acı gerçeği Hasan'ın ailesinden öğrendi. Hasan'ın eroin bağımlısı olduğunu öğrenen aile, kızlarının hemen boşanmasını istedi.

SON BİR ŞANS VERDİLER
HASAN, aynı zamanda akrabası olan kayınpederi ve eşinden kendisine tek bir şans vermesini istedi. Onun ısrarına dayanamayan eşi, tedavi olması halinde boşanmaktan vazgeçeceğini söyledi. Hasan, daha önce de hastaneye gelerek tedavi olmuş çıktıktan sonra tekrar eroin kullanmaya başlamıştı ama eşini kaybetmemek için bir kere daha hastanenin yolunu tuttu. Şimdi Balıklı Rum Hastanesi Anatolya Servisi'nde eroin bağımlılığından kurtulmak için mücadele veriyor.

BAŞKA ŞANSIM YOK"

"BU illetten kurtulmak için bu benim son şansım. Yaşadıklarım uyuşturucuya heveslenenlere ders olsun" diyen Hasan, uyuşturucuyla tanışmasını şöyle anlatıyor: "Çalıştığım elektrikçide mahallenin gençleri yanıma geliyordu. Bir gün onların sigaranın içine bir şey katarak içtiklerini gördüm. Merak edip ben de denemek istedim. Bir kere denedim, bir kere, bir kere daha derken bağımlı oldum. Üç yıl boyunca esrar kullandım. Daha sonra esrar bana yetmemeye başladı. Yine mahalleden tanıdığım arkadaşlar kendilerinde daha iyi maddeler olduğunu söylediler. Bahsettikleri madde eroindi. Yine bir seferden bir şey olmaz deyip kullandım. Ama bir seferden çok şey oluyormuş. Kendi ellerimle hayatımı bitirdim."

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Evcil 'ömür boyu' şokuyla sarsıldı
 '80 yıldan sonra ayin yapabiliyoruz'
 Diyanet'in eski yöneticilerine ceza
 Başsavcı Ok'tan hukuk dersleri
 Akşit: Yeni sığınma evleri yapacağız
 Tunceli'de çatışma: Bir er şehit oldu
 Aşkale Kaymakamına soruşturma açıldı
 Nejat Daş Türkiye'ye dönmek istedi
 Irak hurdaları potansiyel bomba
MEHMET TEZKAN
Ecevitler DSP'yi bırakmaz..
CHP'de de DSP'de de şiddeti...
EMRE AKÖZ
Tayyare günleri
Bir süre önce Attila İlhan, yanlış...
MEHMET ALTAN
Azerbaycan'da İkinci Cumhuriyet rüzgârı...
Geçtiğimiz...
ALİ KIRCA
Kırk yılın "kırk"ı...
Türkiye'de "televizyon" bugün...
Köpek gibi yürütüp havlayın' dediler
Washington Post gazetesi, Ebu Garib'te yaşananları 13 esirin ağzından...
Kuzey Iraklı Kürtler toprak genişletiyor
Irak'taki karışıklıktan yararlanan Kuzey Iraklı Kürtler, Kerkük'ün...
Aferin - Hakan, Hocam, Çocuklar: 3-1
Aferin - Hakan, Hocam, Çocuklar: 3-1
Ay-yıldız 42'de Ümit Özat'ın frikik golüyle öne geçti. 49'da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.