kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 

Hem yılın girişimcisi ol hem de iki çocuk doğur

Bilmiyorum bu başlığın formülünü gerçekten de bilmiyorum. Güzel gözük, vücudunun formunu koru, her gün spor yap, Türkiye adına ödüller al, para kazan, bir de mümkünse iki çocuk. Kabul edin hiç kolay değil

Ne yazmıştık geçen hafta? Televizyonda ABD Başkanı Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, dışarda kiraz ağaçları.... Washington'da ne ciddi işler yaptım sormayın. Örneğin, American Friends of Turkey (Türkiye'nin Amerikalı Dostları Derneği) Yılın Girişimcisi Ödülleri'ni dağıttı. Ben de oradaydım. ABD tarafından ödülü alan önemli bir isimdi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Richard Myers... Myers ödülü aldıktan sonra bir de konuşma yaptı, Türklere nasıl güvendiğinden söz etti, "Siz bizim için önemlisiniz" dedi, "Yeriniz herkesinkinden çok farklı" diye ekledi. Aklıma Condoleezza'nın gülümsemesi geldi birden, nedense? Ürperdim! Biz Türkler galiba fazla komplocuyuz. Adam övse bir türlü övmese başka... Yani koskoca Myers bizi bu kadar övdükten sonra arkasından mutlaka bir istek mi gelmesi lazım? Yani Irak'a asker masker durumu? Hani NATO öncesi? Ben çok kötü niyetliyim kabul ediyorum. Kalkmışız taa Türkiye'den uzunca bir uçuşla Washington'a gitmişiz. Amerikan topraklarına ayak bastığımız anda hani tabir-i caizse donumuza kadar aranmışız. Türk-Amerikan İş Konseyi ve muhatap kuruluşu American-Turkish Council'in (ATC) çalışmaları çerçevesinde düzenlenen yıllık konferansa katılan ender gazetecilerden biri olmuşuz. Daha ne istiyorsun? Ne karıştırıyorsun Irak mırak? (Hepsi zaten Condoleezza'nın gülümsemesi yüzünden, sinirim bozuldu işte, doğru bile düşünemiyorum.) Konferanslarda neler mi vardı? Neler yoktu ki? Gelişen siyasi ilişkilerimiz konuşuldu. İki ülke arasındaki sektörel bazdaki sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi. Enerji, inşaat, IT, telekomünikasyon, finans, bankacılık, tekstil, tarım ve gıda, özelleştirme, çevre, dış ticaret, savunma, dış ilişkiler, Türkiye'de sivil toplum, tabii ki Avrupa Birliği ve de Türkiye'nin yeni Ortadoğu'daki önemi gibi önemli başlıklar vardı... Yeni? Ortadoğu? Gel de komplocu olma şimdi.

***


Toplantının en güzel tarafı Yılın Girişimcisi Ödülü'nü alanın sadece Myers olmayışıydı. Aynı ödül Türkiye'den iş dünyasının önemli isimlerinden birine gitti, Ceyda Erem. Kim mi Ceyda Erem? 1985 yılında kurduğu ve 9 şirketten oluşan CNR Fuarcılık'ın Yönetim Kurulu Başkanı. Aynı zamanda dünyanın 2. büyük fuarcılık şirketi ITE grubunun da en büyük kişisel ortağı. Ama biz onu düzenlediği fuarlardan tanıyoruz. Savunma sanayiinde dünyanın devlerinden olan IDEF de dahil, Erem yılda 60 fuar organize ediyor. CNR EXPO ise kurulduğu günden bu yana toplam 600 uluslararası fuara imza atmış. İşte kısacık özetlemeye çalıştığım bu başarılı iş kadını, Myers'a verilen ödülün aynısını kaptı ve ülkesine getirdi. Ayrıca sadece kendisi değil şirketi CNR da savunma sanayiine yaptığı katkılarından ötürü ayrı bir ödül daha aldı. Alkışlamamak mümkün değil! Erem konuşmasında Türk kadınının önemine değindi. Kadınların her alanda çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığını da söyledi. Bir anda aklıma kiraz ağaçları geldi. İyi hissettim. Fena mı olur yani önümüzdeki yıl, bir değil iki kadın birden ödül alsa? Erem'in bir itirazı olacağını hiç ama hiç sanmıyorum. Erem iş hayatının yanı sıra kendisine de çok fazla zaman ayıran bir isim. Nasıl spor yapıyor anlatamam. Bakımlı, sportif, aynı zamanda iyi bir anne. İki çocuğu var. Her şeye yetişiyor yani. "Nasıl beceriyorsunuz" diye sordum, gülümsedi. "Bunu Türkiye'de becerebilen o kadar çok kadın var ki aslında, çocuksuz bir hayat düşünemiyorum. Her hırslı iş kadınının içinde bile evinin kadını olma özlemi yatar." Sahi yatar mı? Peki hem çalış hem çocuk yap hem çocuğu büyüt hem evdekilerle hem de iştekilerle savaş, nasıl yani? Zor yani!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ben rujumu tazelerken sen yola koyul   / 15-05-2004
 Emekliyoruz yavaş yavaş   / 08-05-2004
 Türk kadınını temsil etmiyorum   / 01-05-2004
 Eline sağlık, müthiş olmuş gel seni bir öpeyim   / 24-04-2004
 Hem yılın girişimcisi ol hem de iki çocuk doğur   / 17-04-2004
 İstanbul'da dul bir kadın olmak   / 10-04-2004
 Habere giderken iç çamaşırını değiştirmek gerekli midir?   / 03-04-2004
 Hepsini yan yana koyup kucaklamak istiyorsunuz   / 20-03-2004
 Kuzeyde evlenmek istemiyorlar   / 13-03-2004
 Bugün iki ufaklığı güneşle tanıştırdım   / 28-02-2004
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Adam kadını tokatlıyor ve ben çok...
KENAN ONUK
Aşk İksiri'yle parlak bir veda
Opera mevsiminin sonuna...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Ben Paris'teyken
Yüce Rabbimin izniyle üçüncü...
ŞAFAK KARAMAN
Yine kazandık
Yarı finalden gelen bir şarkı Erovizyon...
Köpeğiniz de tatil yapsın
Köpeğiniz de tatil yapsın
Uzun bir seyahate giderken evdeki sadık dostunuzu güvenle...
Hepsi Tatil Köyü Gibi
Hepsi Tatil Köyü Gibi
Village Park K-9 Academy
AMERICAN Kennels K-9 Academy, at...
Uzakdoğu ya da Latin Amerika
Eğer bir belgeselin Altın Palmiye alması gibi şimdiye kadar hiç...
İntihar saplantısıyla nasıl mutlu olunur?
Festivalden sonra sıcağı sıcağına izlediğimiz bu...
Yavru vatanın gizli kalmış mutfağı
İstanbul'da bir Kıbrıs restoranı açıldı. Gayet hoş yemekleri olan Gancelli'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.