kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güzelleşmek için acı çekmeniz gerekmiyor
Güzellik korkusundan kurtulun

Kadınlar güzelliklerini vurgulamak için saç düzleştirici maşa, cımbız, ağda gibi pek çok şeye ihtiyaç duyar ama çoğu zaman bunları kullanmaktan da korkar. Oysa püf noktalarını bilirseniz kolayca uygulayabilirsiniz.
- Kirpik kıvırma aletini rimeli sürmeden kullanın. Aletin kirpiklerinizi kavramasını sağlayın.
- Ağda yaptırırken acı çekmemek için yarım saat öncesinden bir ağrı kesici alın. Bu acınızı hafifletecektir.
- Takma kirpiklerin doğal görünmesi için uzunluklarının abartılı olmamasına dikkat edin.


***

Güzelleşmek için acı çekmeniz gerekmiyor

Kadınlar güzelliklerini vurgulamak için saç düzleştirici maşa, cımbız gibi araçlara ihtiyaç duyar ama bunları kullanmaktan da korkar. Oysa püf noktalarını bilirseniz korkmadan güzelleşebilirsiniz
Korkunuz cımbız: Çoğu kadın kaşlarını cımbızla almaktan korkar. Çünkü biraz oradan biraz buradan derken bir de bakarsınız kaşsız kalmışsınız.
Korkunuzu yenin: Sahip olmak istediğiniz kaş şeklinin hatlarını bir göz kalemiyle çizin. Daha sonra bu sınırın dışında kalan tüyleri teker teker alın. Kaşlarınıza şekil verirken iki kaşınızı aynı anda almaya çalışın. Bu sayede ikisinin birbirinden farklı olmasını engellemiş olursunuz.

Korkunuz sıcak ağda: Hemen herkes ağdanın can acıtmasından şikayet eder. Bu nedenle ağda yerine lazer operasyon yaptırmayı tercih eder.
Korkunuzu yenin: Aslında ağda lazerden çok daha rahat ve ucuzdur. Ağda yaptırırken acı çekmemek için yarım saat öncesinden bir ağrı kesici alın. Eğer bir güzellik salonuna gidiyorsanız ve ağdayı yapan kişi ağdayı vücudunuzda 15 saniyeden fazla tutarsa hemen çekmesini isteyin. Eğer ağdayı kendiniz yapıyorsanız, işleme başlamadan önce temizleyeceğiniz yere bebek pudrası sürün.

Korkunuz saç düzleştirici maşa: Saç düzleştirici maşa, saçı kavradığında buhar çıkmasına neden olduğu için "Acaba saçlarım yanıyor mu?" diye bir korkuya neden olur.
Korkunuzu yenin: Aslında çıkan buharın kaynağı saçlarınızın kendi yağı veya saça şekil vermesi için kullandığınız özel maddedir. Ayrıca düzgün bir saça sahip olmak istiyorsanız düzleştirici maşadan daha hızlı bir yol olmadığını unutmayın. Maşayı saçlarınız kuruyken kullanın ve üstten aşağı doğru çekin.

Korkunuz mavi veya yeşil far: Bu bahar ve yaz aylarının modası olan mavi ve yeşil far birçok kadına fazla iddialı geliyor. Oysa mavi far; mavi tişört ve mavi ayakkabıyla bir arada kullanılmazsa hiç de korkunç bir görünüme neden olmaz. Fazla uyum arayışında olmanın büyük hatalara neden olabileceğini unutmayın.
Korkunuzu yenin: Sezonun sıcak makyaj renklerine alışmak için işe küçük adımlarla başlayın. Örneğin ilk olarak fazla parlak olmayan hafif yeşil veya maviyi deneyin. Ayrıca birden dikkatleri üzerinize çekmek istemiyorsanız her zaman toz farı tercih edin. Gözünüz alıştıkça daha koyu ve daha parlak olan mavi veya yeşile geçiş yapın.

Korkunuz takma kirpik: Aslında kadınlar, takma kirpiği göz kapaklarına yapıştırmaktan çok birden içkilerinin içine düşmesinden daha çok korkar. Tabii bir de fazla yapay durmasından.
Korkunuzu yenin: Son dönemde çıkan takma kirpikler eskilere oranla çok daha doğal bir görünüme sahip olduğu için yapaylık korkusuna kapılmanıza hiç gerek yok. Ayrıca takma kirpiklerin doğal gözükmesi için, uzunluklarının çok abartılı olmamasına dikkat edin. Kirpiklerin göz kapağınıza tam olarak oturması için yapıştırıcıyı sürüp taktıktan sonra bir süre gözlerinizi hareket ettirmeden durun.

Korkunuz kırmızı tırnaklar: Kırmızı tırnakların sizi eski Türk filmlerindeki kötü kadınlar gibi göstereceğinden mi korkuyorsunuz?
Korkunuzu yenin: Hiç kuşkusuz ki kırmızı yeryüzündeki en baştan çıkarıcı renk. Kırmızıyı kullanırken en önemli püf noktalardan biri ise teninize uygun tonu seçmektir. Eğer açık tenliyseniz bordoya çalan kırmızıyı, buğday tenli ya da esmerseniz de kan kırmızısını tercih edin. Ayrıca kırmızı ojeli tırnaklarınızın güzel gözükmesini istiyorsanız tırnak boyunuzun her zaman kısa olmasına dikkat edin.

Korkunuz saç spreyi: Saç spreyini ne kadar sıkarsanız sıkın bir türlü yeterli olduğunu hissetmezsiniz. Bu nedenle de bir süre sonra saçlarınız bir heykel görünümüne sahip olur.
Korkunuzu yenin: Doğru saç spreyini yeterli miktarda kullanırsanız saçlarınıza şekil vermek için ne kadar büyük bir yardımcıya sahip olduğunuzu anlarsınız. Saç spreyini parfüm sıkar gibi uzaktan ve abartmadan sıkın. Saçlarınızın şekil alması için spreyi sıktıktan sonra kısa bir süre bekleyin. Saçınızın istediğiniz şekli almadığını düşünürseniz tarayıp yeni baştan şekil vermeyi deneyin.

Korkunuz kirpik kıvırma aleti: Kirpiklerin daha kıvrık ve muntazam durmasını sağlayan kirpik kıvırma aleti, uygularken gözbebeğine çok yakın durduğu için çoğu kişiyi ürkütür. Hatta insanın "Acaba kirpiklerimi koparacak mı?" endişesine kapılmasına neden olur.
Korkunuzu yenin: Kirpik kıvırma aleti, kirpiklerinizin olduğundan üç kat daha uzun görünmesini sağlar. Kıvırma işlemine başlamadan önce kirpiklerinizin temiz olduğundan emin olun. Yani kıvırma işlemini rimeli sürdükten sonra değil, sürmeden önce yapın. Kıvırmaya başlarken aletin bütün kirpiklerinizi kavramasını sağlayın. Göz kapağınızı alete sıkıştırmamaya dikkat edin. Kirpiklerinizi kıvırırken bir sandalyeye oturarak dirseklerinizin rahat hareket etmesini sağlayın.

Derleyen Eylem Bilgiç Ekranlarda gördüğünüz kadınlar gibi bakımlı ve güzel görünmek istiyorsanız onların yaptığı bazı şeyleri uygulamayı göze almanız gerekiyor. Örneğin kirpiklerinizin daha uzun ve kıvrımlı gözükmesi için kirpik kıvırma aleti kullanmak, sıcak ağdadan şaşmamak gibi. Tüm bunların canınızı acıtacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Doğru uygulamanız yeterli.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Köpeğiniz de tatil yapsın
 Hepsi Tatil Köyü Gibi
 Aynalarla gelen gizem
 Spor ve keyif için pedallara asılın
 Uzmanların uyarısına kulak verin
 Tiyatro yerine yurtdışına gidiyorlar
 Kapalıçarşı sanatla açılıyor
 Meridyeni temizle kilolardan kurtul
 Yemenilerden takı yapıyor
 Sıradışı kadınının iç dünyasından objeler
 Haftanın Kitapları
 Plajda çılgın renkler
 Rock arabeskten farklı değil
 Andropoz erkekliği bitirir mi?
 Bu diyette yasak yok
 Huzurlu mekan yaratmak için önemli tüyolar
 Yüzünüze uygun renkleri seçin
 Saçlara modern dokunuşlar
 Makyaj Çantası
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
Uzakdoğu ya da Latin Amerika
Uzakdoğu ya da Latin Amerika
Eğer bir belgeselin Altın Palmiye alması gibi şimdiye kadar hiç...
İntihar saplantısıyla nasıl mutlu olunur?
İntihar saplantısıyla nasıl mutlu olunur?
Festivalden sonra sıcağı sıcağına izlediğimiz bu...
Yavru vatanın gizli kalmış mutfağı
İstanbul'da bir Kıbrıs restoranı açıldı. Gayet hoş yemekleri olan...
Akhilleus' için hayatını değiştiren adam
Gişe rekorları kıran "Truva"da Akhilleus'u canlandıran Brad Pitt, film için çok...
Sarışınlar sevilmiyor
Uzun zamandır Paris'te yaşayan Soner Arıca, "Hatıram Olsun" ile geri döndü
*...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.