kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evlerde eski ve yeni bir arada
Evlerde eski ve yeni bir arada

Kışın soğuk günlerinin ardından evinizde yenilik yapmanın tam zamanı. Siz de bu günlerde aynı telaş içindeyseniz, sezonun modasını öğrenmeden karar vermeyin
Yeniliklerin mevsimi olan bahar, hayatımızı renklendirmeye başladı. Bunu da en çok evlerde görüyoruz. Pek çok kişi evini değiştirirken, buna imkanı olmayanlar da dekorasyonunda değişiklikler yapıyor. Bu telaş, özellikle evlenecek çiftlerde artmış durumda. Öyle ki duvarların renginden, oturma gruplarının seçimine kadar her şey ayrı bir heyecan. Bunun büyük bir sorun haline gelmesini istemiyorsanız, öncelikle almak istediklerinizin bir listesini yapın. Bu, evinden sıkılanlar ve değişiklik yapmak isteyenler için de geçerli. Kağıda ihtiyaçlarınızı yazarken hayallerinizi denetim altına almayın. Çünkü hayal ettiğiniz her şeyin bir karşılığını mutlaka bulacaksınız.

TEK KURAL KURALSIZLIK
Geçtiğimiz yıllarda hemen hemen tüm mekanlara hakim olan minimalizm rüzgarının etkisi, bu yıl da artarak devam ediyor. Pek çok görüşe göre bunun nedeni hayatın karmaşıklaşmasından dolayı, insanların en azından evlerinde sakinliği ve sadeliği yakalamak istemesi. Bej, krem, şampanya gibi sade renkler, düz hatlar ve minimum aksesuvar tercih ediliyor. Bu aksesuvarların tümü geometrik şekillerde tasarlanıyor. Minimalizmin saltanatı son zamanlarda kendini bir adım aşarak kuralsızlığa dönüştü. Bu akıma göre evin dekorasyonunda kullanılan hiçbir kural yok. Mobilya veya renk seçerken bir düzen izlemek zorunda değilsiniz. Bu da hem evin dekorasyonunu yapan kişiyi hem de evi özgürleştiriyor. Örneğin, salonun bir köşesi son derece modernken diğer köşesi etnik objelerle bezenmiş olabilir. Çünkü artık önemli olan evde yaşayanların kişisel beğenileri. Zaten iç mimarlara göre, tasarım dünyası şu an geçmişin yeniden yorumlanması sürecini yaşıyor. Bu da bireylere özel tasarım anlamına geliyor.

Bu yaz ilkbahar-yaz modasına hakim olan renklilik, evlerde de kendini gösteriyor. Duvarlarınızı boyatacaksanız, mekana hareket katmak için açık ama canlı renk tonlarını kullanabilirsiniz. Lila, buz mavisi veya buz yeşili, pembe tonları bu seçeneklerden bazıları. Ayrıca tek duvarınızı diğer duvarlarla uyumlu bir renge boyayabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise duvarlarınızın üstünü ve altını farklı renklere boyayarak, birleşme yerlerine bordür çekmek. Pek çok çeşidi olan bu bordür ruloları arasından kendi zevkinize uygun bir tane bulmamanız imkansız. Bunun yanı sıra tüm duvarınızı da duvar kağıdıyla kaplamanız mümkün. Böylece yazın modası olan çiçek desenlerini, duvarlarınıza yansıtabilirsiniz. Çünkü duvar kağıtlarının ilham kaynağı çoğunlukla doğa oluyor. Mekana derinlik katmak istiyorsanız, bir duvarınıza farklı renkte yan yana bir veya iki kutu koyup boyayabilirsiniz.

Oturma gruplarındaki renk seçimlerinde kırmızı, turuncu gibi sıcak renkler ve toprak tonları gözde. Ama bunların insanı yormayan yumuşak tonları tercih ediliyor. Tarz olarak ise geniş ve tahtası gözükmeyen mobilyalar ilgi görüyor. Tek amaç mobilyanın rahat olması. Bunun için de oturma grupları geniş ve sedir şeklinde tasarlanıyor. Hem yerden kazanmayı hem de mekana daha samimi bir hava vermeyi sağlayan modüler mobilyalar da ilgi çekiyor. Bu köşe oluşturan kanepelerin pek çok farklı çeşidi mevcut. Ayrıca mobilyalarınızın arasında, eve gelen güneş ışınlarına göre bitki yerleştirmeyi unutmayın. Bu mevsimde çok daha güzel görünecek çiçekli bitkileri tercih edebilirsiniz. Yerlere koyulan büyük vazolara yerleştirilen orkide, lilium ve antorium ise baharı eve taşımanın bir diğer yolu. Evet, artık her şey kişinin zevkine odaklanıyor. Bu nedenle modern bir çizgi taşıyan evde 1950'lileri andıran objeler kullanılabiliyor. Kristal avizeler ve Venedik aynalar bunlardan bazıları.

Ayrıca modern bir masanın etrafına antika sandalyeler yerleştirilerek post-modern görünümler elde edilebiliyor. Son zamanlarda evlerde gözlenen bir başka trend, tek tek mobilyalara bakıldığında klasik çizgilere varolmasına karşın, mekanlar modern hissediliyor. Bunun sırrı ise bu mobilyaların yerleştirilme şekli ve rengi. Bu aksesuvarlardaki grafik etkiler, klasik görünümü engelleyip, küçük dokunuşlarla modern hava katıyor. Sade bir görünüm elde etmek isteyenler ise son zamanlarda açık renkli peluş halıları tercih ediyor. Çiçek desenli yastıklar, büyük dijital rakamlı saatler, antika görünümlü müzik setleri sezonun ilgi çeken detayları. Aydınlatma konusunda ise avizelerin yerini yerden aydınlatmalar alıyor. Bunu yaparken abajurlu veya abajursuz modelleri tercih edebilirsiniz.

Ece Koçal

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Güzellikleri genlerinden
 İspanya'da bir otel: Parador Lerma
 Tasarım Türkleşiyor
 Uçak zamlanacak
 Havacılık dünyası Berlin'de buluştu
 Kısa...kısa...kısa...
 Dijital teknoloji işkenceyi tanıttı
 Bir erkeğin anne olarak günlüğü
 Fethiye'de bir dağ evinde 4 gün
 Sinemaların da ruhu varsa biri yeniden aramıza döndü
 Bildiğim tüm dualar kızım için
 50'ler ve 70'ler bugüne geldi
 Üniversitelerimiz daha kalabalık ve siyasileşmiş liselere...
 Mağaralarda apart otel keyfi
 Birgi'nin incisi
 Annelerin annesi Zübeyde Hanım
 Bodrum'da şenlik var
 Yelkenleri başarıyla dolduruyor
 Havacılığın gözdesi Airport başlıyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
THY'ye pervaneli geliyor
Türk Hava Yolları (THY)...
REFİK DURBAŞ
Rüzgarın anayurdunda
Girne - Zephyros, mitolojide...
ALİ POYRAZOĞLU
Benim oğlan, onun kız!!.
Bütün yıl para biriktirdi..
ERGUN HİÇYILMAZ
Mazinde bir tarih yatar
Sarılacivertliler bugün yeni...
TURGAY NOYAN
Amatör ve Deniz bir yaşında
Dostlar, Amatör ve Deniz...
Bitkisel proteinleri tercih edin
Bitkisel proteinleri tercih edin
Çin'de yapılan bir araştırma hayvansal yiyeceklerin tüketimi arttıkça...
Havuz mevsiminden önce aşı
Havuz mevsiminden önce aşı
Dünyanın en bulaşıcı ve en önemli hastalıklarından biri olarak kabul...
Bu Bayhanca bir albüm, ne pop ne arabesk
Hayatımıza bir yarışmayla giriverdi. Kimileri onu çok sevdi ama...
Caddeleri boşaltın, Harleyciler geliyor
Dünyanın dört bir yanından yaklaşık bin Harleyci 21-23 Mayıs tarihleri arasında...
Polisler kalpten ölüyor
Son 4 ayda 7 polis memurunu kalp krizinden kaybeden, kendisi de kalp hastası...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.