kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Devlet protokolü ondan sorulurdu
Devlet protokolü ondan sorulurdu
"Baban başbakan olacak"

Devlet protokolü ondan sorulurdu

VIP salonu protokol müdürlüğünü 23 yıl sürdüren Başkomiser Abdurrahman Yılmaz şimdi anıları ve dostluklarıyla emekli oldu
Denizli'nin Yumrutaş köyünde doğup, gençliğini tam bir köy çocuğu gibi geçirdi. Odun taşıyıp, saban sürüyor aynı zamanda da okula gidiyordu. Lise birinci sınıfa geldiğinde ise yapmak istediği tek işin polislik olduğuna karar verdi. Tek hayali vurdulu kırdılı polisiye filmlerinde hayran kaldığı korkusuz polisler gibi olabilmekti. Bu sayede köyde yetişmiş olmanın ezikliğini üzerinden atıp saygınlık kazanabilecekti. Filmlerde gördüğü maceraperest polislerden olamasa da azmi ve çalışkanlığıyla 32 yaşında kendisine büyük saygınlık kazandıran Atatürk Havalimanı'ndaki VIP Salonu Protokol Müdürü oldu. Kamuoyunun gündemine oturan birçok olaydan ilk onun haberi oldu ya da gizli kalması gereken bilgiler ilk onun kulağına gitti.

Geçen hafta Atatürk Havalimanı'ndaki VIP Salonu Protokol Müdürlüğü'nden emekli olan Başkomiser Abdurrahman Yılmaz, 23 yıllık meslek yaşamında hayalini bile kurmadığı en özel anıların sahibi, tanığı oldu. Türkiye'nin cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, büyükelçiler gibi devletin en üst düzeyindeki isimlerle, dünyanın tanıdığı devlet adamlarını karşıladı. Baba Bush'tan oğul Bush'a, Bill Clinton'dan, Boris Yeltsin'e kadar sayısız konuğu havaalanında ilk karşılayan ve uçağa bindirip ülkesine gönderen son kişi oldu.

650 İŞSİZİ MEMUR YAPTI
İşi gereği en üst düzeydeki devlet adamlarından Türkiye'nin önde gelen işadamlarına kadar çok kişiyle yakın ilişkiler kurma fırsatı bulan 56 yaşındaki Yılmaz "Senin için birşey yapmak istiyorum" dendiğinde tek isteği işsizlere iş ve köyü için yatırım oldu. "O özel insanlar sayesinde köyüme ve ilçemiz Acıpeyam'a çok katkılarım oldu. Denizli'de kaloriferli ilk okul, benim köyümün, Yumrutaş'ın okulu oldu. Denizli'de, Ege'de her bankada benim bir iki elemanın vardır. VIP'teki ilişkilerim sayesinde 650 kişiyi memur yaptım. Çünkü işsizliğin ne olduğunu bilirim. Acıpayam'da bir parka ve bulvara benim adımı verdiler. Bu sayede ölümsüzleştim. Bundan büyük mutluluk olur mu?"

Ortaokul mezunu Yılmaz, tek pişmanlığının eğitimini yarıda bırakmak olduğunu söyleyerek nedenini şöyle anlatıyor: "İzlediğim o polisiye filmler hayatımı perişan etti. Polisliği havalı ve saygıdeğer iş olarak görüyordum. Tabii köylü çocuğuyuz bir de. O zamanlar ortaokul mezunları polis olabiliyordu. O nedenle lise birinci sınıftan itibaren okumadım. Okusam belki de bugün İstanbul Emniyet Müdürü'ydüm. Keşke okulu bırakmasaydım. Babam da okumamızı çok isterdi. Kendisi de okuyamamıştı."

"UÇAĞI DURDURMADIM"
Peki ya işinin incelikleri, zor tarafları ve sorumluluğu? Yılmaz, yaptığı işin önemini, ağır yük getirdiğini vurguluyor. Turgut Özal zamanında yoğun bir trafik yaşandığına değinen Yılmaz, anılarını bir kez daha tazeliyor:
"Özal, dur durak bilmezdi. Günde iki defa üç defa gelip gittiğini bilirdim. 20 saat havaalanından ayrılmadığımı hatırlarım. Cumhurbaşkanı ya da başbakan ne zaman ayrılacaksa o zamana kadar beklerdik. İzin günümde bile sabah tıraşımı olur, hazır vaziyette beklerdim. Tamamen tarafsız görev yaptım. Benim için hiçbir VIP diğerinden farklı olmadı. Bazısı uçağı kaçırırdı ve durdurmamı isterdi. Ama böyle özel istekleri hiç yapmadım. Özel biri için uçağı durdurmadım." Yılmaz emekliliğinde de oturmayı düşünmüyor: "Üç çocuğumla birlikte yaşıyorum. İş teklifleri geliyor ama bir arazi kiralayıp bahçe işiyle uğraşmak, peyzaj yapmak istiyorum. Yine toprakla uğraşmak istiyorum."

Pervin Metin MERKEZ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Caddeleri boşaltın, Harleyciler geliyor
 Polisler kalpten ölüyor
 AÇEV'den çok özel koleksiyon
 Eczacılara nostaljik sürpriz
 Vedat Türkali
 Çingeneler turizmi keşfetti
 Muhafazakar ve bronz
 Pupa yelken özgürlüğe
 Anzak denizaltısı derinlerden çıkıyor
 Bir buket çiçek lütfen
 Avam Kamarası'na aday ilk Türk
 Türkiye'yi uzaydan da görmelisiniz
 Müezzin babanın misyoner oğulları
 Festivallerin mevsimi başladı
 Şimdi reklamlar, ardından hayat
 11 Eylül'ün müzikali
 Ölümcül bir sevgi
 Toplumun düdüklü tencereyi anlaması uzun zaman aldı
 Modanın tarihine uzun bir yolculuk
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Tanımadığım adamlarla niye selamlaşayım ki...
MEHMET ALTAN
Perşembe öğleden sonra...
İki hafta önce...
ÖNCEL ÖZİÇER
Koşu bandından inecek var
Başkalarına da böyle oluyor mu...
YASEMİN TAŞKIN
Boşanma Hakkı
Katolik bir ülke olan İtalya'da 30 yıl...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Olmazsa Olmaz
Şans değil huzur arayanlar New York'u bir...
FİKRET AYDEMİR
Eurovision'u Türkiye Kazandı
Mutlu sona ulaşan ülkenin...
STELYO BERBERAKİS
Yakalandı Yakalanacak
Olimpiyat stadına gizlice girmeye...
Yiyeceklerin genlerini ellemeyin!
Çoğumuz genleri değiştirilmiş organizmaların ucube yaratıkların dünyaya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.