kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şimdi reklamlar, ardından hayat
Şimdi reklamlar, ardından hayat

Ne yapıyorum, ne ediyorum? Biraz da kendimden haber vereyim.. Yediğini içtiğini, gördüğünü gezdiğini anlatan yazarlara heves ettim. Üç haftadır hem İstanbul'da oynuyorum hem de Anadolu'da. Çarşı Mağazaları, işletmelerinin sosyal sorumluluk yanı olduğunu, müşterilerine çok iyi düzenlenmiş mağazaların yanında tiyatronun güzelliklerini de sunmaları gerektiğini düşündüklerinden "Ödünç Yaşamlar" adlı oyunumu Trabzon, Diyarbakır ve Mersin'e götürdüler.

Tiyatronun iki temel öğesi vardır. Oyuncu ve seyirci.. Onlar karşı karşıya gelince kıvılcım çakar ve tiyatro dediğimiz mucize gerçekleşir. Seyirciler de bizlerle birlikte oynarlar, onlar bizim meslektaşlarımızdır. Her oyunda ben sahneden, onlar salondan oyuna asıldık. Çok şenlikli oldu Tiyatro-Çarşı Mağazaları buluşmaları.. Salı günü de Denizli'deyim. Sonra Ankara.. Levent'teki İş Bankası Kuleleri'nin altındaki İş Sanat Salonu'ndaki gösterilerimiz de bu ay sonu bitiyor.. Gelecek tiyatro sezonunda da yepyeni oyunlarla İş Sanat'ta olacak Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu. Bugün saat 15.00'te "Havada Bulut"u oynayacağız. 18 Mayıs ve 25 Mayıs'ta da son olarak iki kez daha oynanacak "Havada Bulut." 27 Mayıs Pazar günü "Ödünç Yaşamlar"ın İstanbul'daki son gösterisi var.

Bir de bahar sürprizi yaptık. 16-23-30 Mayıs, üç pazar günü "Eski Çamlar Bardak Oldu"yu sergiliyoruz. Yediden yetmişe, çocuklarla büyüklerin bir arada seyredebilecekleri bu müthiş aile güldürüsü bizim gibi başına bahar vurmuşlara sürpriz olsun istedik. İki kitap yazdım. Yakında Can Yayınları'ndan çıkacak. "Ben Eskiden Küçüktüm" ve "Bir Sen Kaldın Yalnızlık Gelince." Show TV'deki Türkiye'nin Yıldızları programını bırakmak zorunda kaldım. Oyunculuk konusunda sağlam bir temel eğitim verdik çocuklara... Onlara, "En büyük yeteneğin kendi yeteneklerini geliştirmek" olduğunu öğrettim. İçlerinden oyunculuk sanatına asılanların başarılı olacaklarına eminim. Temel sağlam atıldı, yolları açık olsun.

"Esquire" dergisi bu ayki sayısında Yazı İşleri Müdürü Esra Coşkun'la yaptığım söyleşiyi yayınladı. Okudum ve çok beğendim. Profesyonel deyişle, "İyi öttürmüş" beni Esra kardeşim. O söyleşiden bir iki ufak bölümü alıvereyim. Gerisini merak edenler, bütününü okumak isteyenler "Esquire" ın mayıs sayısından birer tane edinsin. "20 gün uğraştım Ali Poyrazoğlu"nu teybimle buluşturabilmek için. "Oyunculuk yapıyor, eğitmenlik yapıyor; hepsine yetişiyor. Yetmezmiş gibi bir de radyoda program yapıp, Sabah Gazetesi'nde köşe yazıyor. Bünye sağlam anlayacağınız." "Bütün başarılarını, zihni özgür ve çalışma yaşamı disiplinli bir insan olmasına bağlıyor ve ustalık yaptığı çıraklarına bunu öğretiyor.."

ŞÖHRET PALAVRA BİR İŞTİR
"Bunu söyleyen ben Ali Poyrazoğlu, 30 yıldır şöhretim. Ama şöhret olmak marifet değildir. Şöhret kalmak zordur. Sürekli öğrenmek, kendini yenilemek, sürekli araştırmak gerekir. İnsanın erişmek istediği, en büyük yıldızlık mertebesinin, kendi yaşamının yıldızı olmak olduğunu düşünüyorum. Herkes, kendinden, kendisinin saygı göstereceği, inanacağı, yarışan, bilgi peşinde koşan insana saygısından dolayı insanı değiştirmeye çalışan bir yıldız çıkarmak zorundadır. Bence yaşamın anlamı da budur. Aslında sanatların en zoru, yaşam sanatıdır. Hepimiz yaşam sanatının usta oyuncuları olmak zorundayız. Kendimizi seversek başkalarını da sevebiliriz. Kendimizi özgürleştirmek zorundayız. Başkaldıran, kendini yenileyen birey olursan, ışığı görebilirsin. Yaşamın amacı da zaten ışığı görmek. Ben de bunun peşindeyim."

Ali Poyrazoğlu

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Caddeleri boşaltın, Harleyciler geliyor
 Polisler kalpten ölüyor
 AÇEV'den çok özel koleksiyon
 Eczacılara nostaljik sürpriz
 Vedat Türkali
 Devlet protokolü ondan sorulurdu
 Çingeneler turizmi keşfetti
 Muhafazakar ve bronz
 Pupa yelken özgürlüğe
 Anzak denizaltısı derinlerden çıkıyor
 Bir buket çiçek lütfen
 Avam Kamarası'na aday ilk Türk
 Türkiye'yi uzaydan da görmelisiniz
 Müezzin babanın misyoner oğulları
 Festivallerin mevsimi başladı
 11 Eylül'ün müzikali
 Ölümcül bir sevgi
 Toplumun düdüklü tencereyi anlaması uzun zaman aldı
 Modanın tarihine uzun bir yolculuk
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Tanımadığım adamlarla niye selamlaşayım ki...
MEHMET ALTAN
Perşembe öğleden sonra...
İki hafta önce...
ÖNCEL ÖZİÇER
Koşu bandından inecek var
Başkalarına da böyle oluyor mu...
YASEMİN TAŞKIN
Boşanma Hakkı
Katolik bir ülke olan İtalya'da 30 yıl...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Olmazsa Olmaz
Şans değil huzur arayanlar New York'u bir...
FİKRET AYDEMİR
Eurovision'u Türkiye Kazandı
Mutlu sona ulaşan ülkenin...
STELYO BERBERAKİS
Yakalandı Yakalanacak
Olimpiyat stadına gizlice girmeye...
Yiyeceklerin genlerini ellemeyin!
Çoğumuz genleri değiştirilmiş organizmaların ucube yaratıkların dünyaya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.