kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Para lafı etmem
Para lafı etmem
Yıldırım'a çifte taş !
Kaynar: MAF geri dönecek

Para lafı etmem


Para sorunumuz yok. Ama 'Şu kadar param var' diye çıkmayı etik bulmuyorum Zafer ve Sedat ile anlaştık. Bunun seçim malzemesi yapılmasını istemiyorum.

Beşiktaşlılar yılbaşında Mayıs ayı için şampiyonluk kutlamaları planlıyordu. Her şey öyle ters gitti ki, siyah-beyazlılar bugün dört başkan adayıyla olağanüstü kongreye gidiyor. Adaylardan Fikret Orman projelerini ve merak edilenleri SABAH'a anlattı:

* Önce kendinizle başlayalım. Kimdir ve nasıl biridir Fikret Orman?
"Ailem Artvinli. Ben 1967 İstanbul doğumluyum. Yıldız Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra eğitimimi ABD'de tamamladım. Evliyim; iki kız çocuğum var. Mütevazı bir kişiliğim olduğunu, Beşiktaşlılığın bütün özelliklerini üzerimde topladığımı söyleyebilirim. Laf değil icraat üretirim. Karadenizlilik'ten gelen bir tarafım da var, haklarımı yedirmem. İlkelerimden taviz vermem. Mütevazı olmam, Beşiktaş'ın hakları sözkonusu olduğunda çok agresif tavır takınmamı engellemez."

* Kulüple yönetici olarak ilgilenmeyi ne zaman düşündünüz?
Babam 1979-81 döneminde yönetici idi... Onun sayesinde Beşiktaş'la hep iç içe oldum. Çok büyük saygı duyduğum Sayın Süleyman Seba'dan 1998 yılında ilk teklifi aldım. Şartlar o zaman için uygun değildi, kısmet olmadı. 2000 yılında Serdar Bilgili yönetiminde yer aldım. 2000'in son aylarında bazı konularda fikir ayrılığına düştük ve ayrıldık. Ama desteğimi dışarıdan da sürdürdüm."

* Sayın Bilgili'nin istifasıyla her şey çok hızlandı. Siz buna hazır mıydınız?
''Çalışmalar, plan-projeler açısından her zaman hazırdık. Serdar Başkan'ın böyle bir olayla, taraftarın küfretmesiyle bırakmasını doğru bulmuyorum. Bırakmasını değil, ona karşı yapılanları doğru bulmuyorum."

* Aynı şey size yapılsa bırakır mısınız?
''Nasıl ki Serdar Bilgili kendi ilkelerine göre bir karar verip uyguladıysa, biz de kendi ilkelerimize göre bir karar verirdik. Beşiktaş bir daha böyle bir çirkinlik yaşamamalı. Yaşamayacak. Gücümü taraftar gruplarından değil, kongre üyelerinden alırım. Kimseye diyet borcum yok. Beşiktaş'a hizmet etmek isteyen her derneğe destek veririz."

* Kongreyi kazandınız ve koltuğa oturdunuz. İlk yapacağınız iş nedir?
"Çok güçlü bir takım yaratmak. Zaten şimdiden çalışıyoruz. Zafer Biryol ve Sedat'la anlaştık ama ben bunların seçim malzemesi yapılmasını istemiyorum. Biz şimdi imza attırmazsak yarın başka kulüpler devreye girebilir. Bu nedenle acele ediyoruz. Beşiktaş'ın isteklerine cevap verebilecek kalitede üç yabancı alacağız. Lucescu çok yıprandı. Onunla çalışmayacağız. En önemli görevimiz parçalanmış görünen camiayı yeniden toparlamak. Bunu halledebileceğimi biliyorum. Süleyman Ağabey ile babaoğul gibiyiz. Serdar Başkan'la çok yakın dostluğumuz var. Nevzat Demir de çok iyi dostumdur. Hasan Arat'ı da çizmiş olduğu profil nedeniyle beğenirim. Parçalanmışlığı çözeceğime inanıyorum. Herkesin Beşiktaş'a yapacağı bir hizmet vardır, onları teşvik edip olayın içine sokacağız. G.Saray'ın 100. yılında Beşiktaş'ı şampiyon yapmak için göreve talibim. Bende Serdar Bilgili'nin dinamizmi, Süleyman Seba başkanımızın Beşiktaşlılığı var."

* Seçilirseniz para sorunu yaşar mısınız?
''Hiçbir şekilde para sorunumuz olmaz. Listemizde açıkladığımız sadece iki-üç isim var. Diğerlerini kim biliyor da, neye göre konuşuyor? 15 milyon $ transfer bütçemiz olacak. Mevcut kadroyu takviye edip, taraftarı tribüne çekecek güçlü bir Beşiktaş oluşturacağız. Ancak 'Şu kadar paramız var' diye ön plana çıkmayı da etik bulmuyorum. Misyonumuzla geliyoruz, bizi seçenler önce bunun için seçsinler istiyoruz."

* Rüştü'yü almayı düşünüyor musunuz?
''Düşünüyorum.. Temaslarımız olacak."

* Oldu mu, olacak mı?
(Genç başkan adayı bir süre düşünüp aynı cevabı tekrarlıyor.) "Temaslarımız olacak." (Bana göre bu temaslar olmuş ve sözler alınmış.)

* Teknik direktör konusuna dönersek..
''Lucescu, özgüvenini kaybettiğini kendi itiraf etmiştir. Camianın da güvenini kaybetmiştir. Bu nedenle kendisiyle çalışmayı düşünmüyoruz. Biz yeni hoca konusunda bir vizyon tarif ediyoruz. Bu vizyona uyacak hocayı ve menajeri arıyoruz. Bizim hocamız, menajeriyle, alt yapısıyla ve Beşiktaş'ın profesyonel yapısıyla koordineli olarak çalışacak biri olmalı. Yerli de olabilir, yabancı da.."

* Menajerlik için de yeni bir isimden yanasınız anlaşılan..
''Anlattığımız vizyona uygun, profesyonel kadrolar arasındaki bağlantıyı sağlayabilecek bir menajerle çalışacağız. Beşiktaş'ın içinden biri olacak. Sinan Engin görevinde başarılı, ancak yoruldu; dinlenmesi gerek. Yerine basınla ilişkisi olmayan sadece kendi işini düşünen biriyle menajer olarak çalışacağız. Ayrıca Beşiktaş'ın artık kadrolu bir hakem hocası olacak. Oyuncuların psikolojik hazırlıkları da dahil her türlü eğitimiyle ilgilenilecek."
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Önce Alex
 Yalnız kaldım
 Yönetime suçlama
 Başka Hakan yok
 Fener çok şanslıydı
 Hagi ne derse, o olur
 Akıllar transferde
 Kanarya para içinde yüzecek
 Yattara'ya talip var
 Lorant geri döndü
 Sacramento 'pes' demiyor
 Fenerbahçe'de şölene devam
 Detroit hayata döndü!
 Günün İçinden
 Lucescu imzayı attı
KAZIM KANAT
Bursa'yı sen düşürdün
Müthiş yanıldım!
Beni yanıltan...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Futbolda dün yok yarın var
Uzun, yorucu, stresli bir...
6 saatlik jet ziyaret
6 saatlik jet ziyaret
İngiltere Başbakanı Tony Blair, kısa Ankara ziyaretinde, Kıbrıs ve AB...
Rektörler marş söyleyerek yürüdü, trafik alt üst oldu
Rektörler marş söyleyerek yürüdü, trafik alt üst oldu
Marmara Bölgesi'ndeki 25 üniversitenin rektörü ve öğretim...
İmajı mutluluk sonu bataklık
İmajı mutluluk sonu bataklık
Türkiye'de yakalanan eroin ve esrar miktarı aynı kalırken, sentetik...
Hükümet konseyi başkanı öldürüldü
Hükümet konseyi başkanı öldürüldü
Irak Geçici Hükümet Konseyi Başkanı Abdül Zahra Osman, bombalı...
Sosyete Bodrum'a akın etti
Sosyete Bodrum'a akın etti
İlk butik tatil köyü olma özelliğiyle geçen yıl açılan ve sosyetenin...
25 yaşın altındaki en ünlü insan
25 yaşın altındaki en ünlü insan
Eğlence ve spor dünyasıyla ilgili haberler veren RedEye dergisi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.