kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Paylaşmayı bilirim
Paylaşmayı bilirim
Bir frikik çok şey değiştirdi
Adrenalinimi Fener verdi
Hooıjdonk'tan İnciler

Sırrım, paylaşmak

"BAŞARIDA öne çıktığım zaman takım rahatsız olmadı. Çünkü onlarla bunu sezon başında konuşmuştum. Tuncay'ın kendini geliştirmesi için de çaba sarfettim."

"SEZON başında Villarreal ve Fulham'a gitmedim. Çünkü bazı takımlarla bir şey kazanamazsınız. Her maçtan sonra Christoph Daum'la konuşuyoruz."


***

Paylaşmayı bilirim

"Aklımda her zaman takım var. Tuncay'ı takım oyuncusu olması için çok uyardım. Daum'la görüşmeler yaptım. Hepsini takım için yapıyorum. Transfer çalışmalarını da izliyorum".

Pierre van Hooijdonk... Hollandalı yıldız için fazla söze gerek yok. F.Bahçe'nin bu yılki şampiyonluğunda kuşkusuz en büyük pay onun. Attı, attırdı, başrole soyundu, alkışladı, alkışlandı, sonuçta bu sezona imzasını atan Fenerbahçeli oldu. Söz Hollandalı yıldızın: "İnsan yeni bir yere geldiğinde neler olacağını bilemez. Etrafındakilerden yardım bekliyorsun. Ancak sonuç olarak onlara güvenerek turist olarak değil, çalışmaya gelen bir insansın. İstanbul'a gelir gelmez medyanın Fenerbahçe'ye ilgisi dikkatimi çekti. Türkiye'den birçok Hollandalı bir yıl oynadıktan sonra geri dönmüştü. Öyle olmak istemiyordum. Sözleşmem bittiğinde, 'Van Hooijdonk ne güzel işler yaptı' densin istiyordum. Fenerbahçe geçmişte yaptıklarımdan ötürü benimle çok iyi sözleşme yapmıştı. Feyenoord veya diğer kulüplerde büyük başarı yakalamıştım ama sözleşme başarının garantisi değildi. Yine de çok çalışmak zorundaydım. Fenerbahçe'nin teklifi bana gurur vericiydi. Bunun karşılığını verebilmek önemliydi. Onlara hata yapmadıklarını göstermeliydim. Galatasaray'ın bana resmi bir teklifi olamadı. Devreye girmek istediler ama ben o ortamı yaratmadım, çünkü Fenerbahçe'ye sözümün arkasında durmalıydım.


Daum'la da konuştum
Hollandalı futbolcuların biraz fazla konuştukları doğru. Ama biz bu sistemde eğitildik. Her oyuncu kendi fikirlerine sahiptir ve bunları dile getirir. İnsanan yaşamında iki seçeneği vardı: Biri cahil kalmak, bir diğeri beynini kullanmak. Daum'la çok görüşmemiz oldu. Bunlar bazen uzun sürdü. Rize maçı sonrası görüşmemiz biraz daha uzundu. Çünkü Samsun beraberliği ile birlikte 2 maçta 5 puan yitirmiştik. Panik yoktu. Bazı konularda fikir alışverişi yaptık. Susmak bir futbolcu için en kolayıdır. Ama konuşmak bir çıkış noktası bulmakta önemli rol oynayabilir. Önümüzdeki yıl Avrupa'da başarı istiyoruz. Transfer çalışmalarını takip ediyorum. Ancak gençlerin yanı sıra bir-iki tecrübeli oyunucuya da ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Onlar oyunu daha iyi okuyabilirler. Türkiye'ye gelmeyi düşünen oyuncular varsa ve benimle görüşürlerse asla benden olumsuz bir görüş alamazlar. Gelmek isteyen herkese iyi referans veririm. Tuncay benim için çok farklı bir oyuncu. Özellikle kasım ayından beri çok değişti. Benim her zaman aklımda takım vardır. Bazen yüz hatlarım gerilir, bu takım arkadaşlarımı veya rakibi etkiler. Belki bu iyi bir şey değil ama bunu takım için yapıyorum. Ben Tuncay'a hep şahsi değil, takım oyuncusu olması yönünde uyardım, onu hep ileri ittim. O da bunu sonunda anladı. Ondaki yeteneği görmesem bu kadar konuşmazdım onunla. Kendisine gol atmadan da faydalı olacağı yönünde uyarılar yaptım. Sezon başındaki Federasyon Kupası'nda attığı gollerle golcü olduğunu gösterdi. Ancak şu an daha iyi bir takım oyuncusu. Kalitesini artık tamamen takım oyununa veriyor. Attığı goller elbette önemli ama ben onlara bakmıyorum. 2. yarıda takım için çok faydalı oldu.

Seyirci dikkat etmeli
Mehmet Yozgatlı ve Semih'te frikik için potansiyel görüyorum. Ama daha çok çalışmaları lazım. Sahamızda mükemmel bir taraftar desteğimiz var. Stadda atletizm pisti olmaması bir avantaj. Başarı için böyle bir destek de gerekli. Ancak bu desteği verenler dikkat etsinler. Atacakları maddelerle ceza alabiliriz. Bu onlara yakışmıyor. Açıkcası devre arasında şampiyonluk planları yapmıyordum. Bu umutsuz olduğumdan değil, tarzım olmadığından. Ben hep maçları kazanmaya bakarım. Ancak 8 puanlık fark 5'e düştüğünde ister istemez bir an aklımdan geçti. Oysa ilk yarının son maçı olan Malatyspor deplasmanından beraberlikle döndüğümüzde "Artık bir puan daha kaybedersek lig yarışı bizim için biter" demiştim. Umarım seneye sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da başarılı oluruz. Ama ben aynı zamanda bütün Türk takımlarının başarılı olmasını istiyorum. Bu, Türk futbolu için de çok önemli."

Deniz DERİNSU

DİĞER SPOR HABERLERİ
 Bir telefon bana yeter
 Çizme'de yine ŞİKE depremi
 3 yıldızlı formaya veto
 Darda'i yi alın
 Derya Avrupa 8'incisi
 Bazıları kendini yok etti
 Şöhretler geçidi gibi
 Arslan'dan Bakan Şahin'e sert tepki
 İkimizin de son şansı
 Yıldırım operasyon
 Hedefleri büyük
 Kaynar yerliden yana
 Kral içerden vuruldu
 Günün İçinden
 Yıldıray fiyatta UÇUŞA geçti
 Kafalarına göre ceza vermişler
 Son maç seyircisiz
 SAMİ YEN için düğmeye basıldı
Beni 4 kez aldattılar
Beni 4 kez aldattılar
YÖK tartışmaları Başbakan Erdoğan'ın restiyle tırmanışa geçti:...
Teziç: TBMM, egemenliği tek başına kullanamaz
Teziç: TBMM, egemenliği tek başına kullanamaz
Erdoğan'ın AKP grubunda yaptığı konuşmaya, önce Yıldız Teknik...
'Rum yönetimini dize getireceğiz'
'Rum yönetimini dize getireceğiz'
Belçika Dışişleri Bakanı Michel, Kıbrıs'ın birleşik olarak AB'ye...
Emirgan geyiksiz kaldı
Emirgan geyiksiz kaldı
Emirgan Korusu'nun içinde bulunan ve bakır ile tunç karışımından...
Mücevherlerin geliri lösemili çocuklara
Mücevherlerin geliri lösemili çocuklara
Önceki gece, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı yararına Ritz Cartlon...
25 yaşın altındaki en ünlü insan
25 yaşın altındaki en ünlü insan
Eğlence ve spor dünyasıyla ilgili haberler veren RedEye dergisi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.