kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazim Kanat @ SABAH
 

Elbette Orman

Beşiktaşlı şu iki soruyu soruyor; Başkanımız Bilgili dönerse ne olur? Antrenörümüz Samet Aybaba olursa ne olur? Bu iki sorunun cevabını tartışalım:
1- Sayın Bilgili, 50-60 kişinin küfürünü, güvensizlik sayıp görevi bıraktı. Bilgili görevi bıraktı ama Beşiktaş'ı bırakmadı. Dün Divan Başkanı Sayın Şeref Nasıroğlu'na bir ay daha kulubü yöneteceğini deklare etti. Yani Bilgili antrenörü bulacak, transferleri de yapacak ve gelecek yönetimin yolunu kesecek. (Sayın Bilgili üç başkan adayıyla bir araya gelmeyi reddetti.. Haklı da!.. Kim kimin yüzüne nasıl bakacak?. Bilgili giderken 'Bana küfredenler başkan adaylarını hazırlamışlardır' (Demirören'i kastetti) demedi mi? Fikret Orman'la tartışıp yolları ayıran da o değil miydi? Nevzat Demir'e 'Benden sonra sensin' sözü verdi ama şimdi susuyor. Destek yok diyor...)
2- Mircea Lucescu, geleceğe yatırım yapmayan bir teknik adamdı. Yönetimin emriyle menajer Sinan Engin'in aldığı oyuncuları yok etmek için (Ahmed Hassan, Okan, Sinan, Ümit ve Gökhan niye kazanılmadı?...) elinden geleni yaptı. Lucescu geride bir enkaz bırakıp gidiyor. Bu noktada Beşiktaş'ı kim kurtaracak? Bu sorunun cevabını İstanbulspor maçı sonrası verdik ve "Samet Aybaba gelsin Beşiktaş bu sezon şampiyon olur" dedik. Diyorlar ki, Aybaba'yı taraftarın bir bölümü sevmiyor, küfrediyor. Ben de diyorum ki: Aybaba'ya küfredenler ile Başkan Bilgili'nin kızı Lal'a bile küfrededenler aynı kişiler.
Şimdi bir mesaj; Bilgili'yi yargılıyorum. Şu an hedef gösterdiğin Grup Siyah Beyaz için daha dün "Yakın çalışma arkadaşlarım" diyordun; her türlü tavizi veriyordun. Bu serseri grubunun lideri Hüseyin Mican'ı ödüllendirip yönetici yapan da sendin.
Konu şu; "Beşiktaş'a kim başkan olmalı" sorusuna açık ve net cevap veriyorum; El- bette Fikret Orman!. Yine de tartışalım:
Zafer YILDIRIM: Baskılara rağmen bu görevi kabul etmedi. "Bilgili dönmeli" dedi. Bu saygı duyulacak bir karardır. (Fikret Orman'ın "Sen başkan ol; ben yardımcın olayım" önerisini de kabul etmedi.)
Fikret ORMAN: Başkan Serdar Bilgili ile birçok konuda görüş ayrılığına düştü. Ümraniye Tesisleri'nin yapımında gizli kah- raman olmasına rağmen (Tesislerin içindeki gölet Fikret Orman'ın ismini taşıyor) bir gün bile yaptıklarını gündeme getirmedi. Fikret Orman, görevden ayrıldığı gün, Be- şiktaş'a başkan olma çalışmalarına başladı. Önce camianın önde gelen isimlerinden izin aldı. Sonra da Onorer Başkan Süleyman Seba'dan. Beşiktaş'ı yıllarca yöneten Abdülkadir Orman'ın oğlu olan Fikret Orman genç olmasına rağmen Beşiktaş'ta çok saygın bir yer edinmiş durumda.
Yıldırım DEMİRÖREN: İki skandala imza atarak kariyerini zedeledi. Birincisi Pascal Nouma ile Monaco'da eğlenip sabahlarken Başkan Bilgili ile telefonda kavga edip basit bir çim saha yüzünden istifa etti. İkincisi ise Galatasaray maçında koridorlarda Fatih Terim'in boğazını sıkması, futbolcu Ayhan Akman'ı tokatlamasıydı. Demirören yüzünden Bilgili Galatasaray'dan özür diledi. Yönetime girmek için Başkan Haluk Ulusoy'u bile ricacı koydu. Düne kadar Fikret Orman'ın listesindeydi; bugün ise başkan adayı.
Nevzat DEMİR: Ümraniye Tesisleri'nin yapımındaki katkısını sempati olarak kullanan Demir şu an pozisyon alıyor. Mali kongrede yuhalanmasına tepki olarak "Beşiktaş'taki her türlü görevimden istifa ediyorum" sözleri unutulmadı.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şikenin belgesini sen yok ettin Bay Başkan!   / 07-05-2004
 Elbette Orman   / 04-05-2004
 İnsan ve futbol   / 01-05-2004
 İnönü'de asıldın Bilgili   / 30-04-2004
 Bilgili kaçtı!   / 27-04-2004
 Luce'nin sonu   / 26-04-2004
 Hakkı Kaptan'ın mezarı başında yaşanan utanç!   / 23-04-2004
 Karga ve Luce!   / 20-04-2004
 Dramatik Son   / 18-04-2004
 Vefa diyorsanız, bu yazıyı okuyun!   / 16-04-2004
KAZIM KANAT
Phoneix Daum!
TSYD'nin balosundayım. Daum'u gördüm,...
CHP: YÖK tasarısını sakın getirmeyin
CHP: YÖK tasarısını sakın getirmeyin
CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç hükümete 'YÖK tasarısını getirerek...
'Bilgili öğrenci gelmiyor'
'Bilgili öğrenci gelmiyor'
Meslek lisesi öğretmenleri de eğitimin kalitesinin düşüklüğünden...
Leyla 'buzdolabından' takdirle çıktı
Leyla 'buzdolabından' takdirle çıktı
'Küçük bir kız çocuğu, önünde mendil sattığı Beylikdüzü McDonald's'ın...
Yargının zirvesi çatladı
Yargının zirvesi çatladı
Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde, yargının gündemindeki dört konuyla...
Sakis, 34.5'ta tacize uğradı!
Sakis, 34.5'ta tacize uğradı!
Eurovision Şarkı Yarışması için İstanbul'da bulunan Yunanistan...
25 yaşın altındaki en ünlü insan
25 yaşın altındaki en ünlü insan
Eğlence ve spor dünyasıyla ilgili haberler veren RedEye dergisi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.