kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
YÖK’te karar Meclis’in
YÖK kararını Meclis verecek

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, YÖK tasarısı ile ilgili soruları yanıtladı: Herkes saygı göstermeli

Bakan Cemil Çiçek, YÖK tasarısının ele alındığı Bakanlar Kurulu'ndan sonra yaptığı açıklamada "Tasarıyı Meclis'e sevk ettik, herkes Meclis'in kararına saygı göstermeli" dedi. Çiçek ayrıca "Türkiye'nin demokratik görüntüsüne gölge düşürecek tavırlardan kaçınılmasını" istedi.

***

YÖK’te karar Meclis’in

Bakanlar Kurulu, 6 saat süren toplantıda YÖK yasa tasarısını Meclis’e sevk etmeye karar verdi. Bakan Cemil Çiçek, "Karar Meclis’indir" açıklaması yaptı. Meclis’in vereceği karara saygı gösterilmesini isteyen Çiçek, "Türkiye’nin demokratik görüntüsüne zarar verebilecek davranışlardan kaçınılması gerekir" dedi..

Hükümet, Genelkurmay ve üniversitelerin sert tepkisine neden olan YÖK Tasarısı'nı konusunda geri adım atmadı. Sorunun, Meclis iradesi ile çözülmesini kararlaştıran Bakanlar Kurulu, "Her kurumun yetki ve sorumluğunun Anayasa'da açık bir şekilde belirtildiği" tespitini yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 6 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının olağan gündeminin ardından, TBMM gündeminde bulunan YÖK yasa tasarısı özel olarak ele alındı.

GERİ ÇEKME YANLIŞ OLUR

Toplantıda, Genelkurmay'ın açıklaması üzerinde de duruldu ve tasarının geri çekilmesi halinde "Asker, sivil yönetimi etkiliyor" yorumlarına katkı sağlanacağına dikkat çekildi. Tasarı ile getirilmek istenen düzenlemenin yanlış aksettirildiği de vurgulanan toplantıda bakanlar özellikle "laikliğe aykırı hareket edildiği" yönündeki eleştirilerden yakToplanttasargeri çekilmeden Meclis'ten çıkarılıp, Cumhurbaşkanı'nın kararına bırakılması görüşünde birleşildi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantıdan sonra şu açıklamaları yaptı:

* DEMOKRASİ MEVSİMLİK DEĞİLDİR:
Türkiye bir demokratik ülkedir ve demokrasiden yana tavrını çok açık olarak ortaya koymuştur. Demokrasi bize göre mevsimlik bir durum, bir statü değildir. Türk milletinin her türlü şartlara ve olumsuzluğa rağmen tercih ettiği bir hayat tarzıdır.

* ERKLER AYRILIĞI: Demokrasilerde yasama, yürütme ve yargı erkinin görev yetki ve sorumluluklarının nelerden ibaret olduğu Anayasa'da belirlenmiştir. Hükümet olarak biz bir tasarıyı sevk ettik. Bu tasarı bugün TBMM gündemindedir, karar Meclis'indir.

* MECLİS'İN İRADESİ:
Hatırlarsınız Türkiye'nin çok önemli ve sıkıntılı dönemlerinde pek çok kişi görüş belirtmezken veya mevcut sıkıntılar karşısında kararlılığını ya da kararsızlığını açıkça ifade etmezken ve her defasında 'Bu iş Meclis'in işidir" deyip bütün sorumluluğu Meclis'e devrettiğiniz, Meclis'e gönderme yaptığınız dönemler oldu. Dolayısıyla bugün bu konuda da kararı verecek olan Meclis'tir. Meclis'in iradesine herkesin saygı duyması gerekir. Yeri gelip savaş açılmasına karar veren, Cumhurbaşkanını seçen, en hayati meseleler konusunda karar verecek olan bu Meclis'tir. Meclis ne karar verirse buna saygı duymak gerekecektir.

* DEMOKRASİYE GÖLGE DÜŞÜRMEYİN: Türkiye'nin demokratik görüntüsüne gölge düşürecek tavdavranşlardan hepimizin kaçgerekir. Buna dikkat etmemiz gerekir. Yürüttüğümüz AB politikası devlet politikasıdır. Herkesin görüşlerini açıklaması fikirlerini beyan etmesi doğaldır. Ama sonuçta hükümetle ilgili konulara, hükümet, Meclis'le ilgili konulara Meclis karar verecektir. Onun ötesinde bu Anayasa'da her şey açık ve denetime tabidir. Herkesin Meclis'in kararına saygılı olması gerekir. Burası bir demokratik ülke ve açık bir ülke ne yapılıyorsa halkın gözü önünde yapılıyor. Halkımız bir karar verir.

ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP: YÖK tasarısını sakın getirmeyin
 'Bilgili öğrenci gelmiyor'
 AKP'de YÖK ayrılığı
 İran'da, ordu ile hükümet kapıştı
 Başbakan, Brezilya ve Arjantin'i sordu
 Hükümet ekonomiyi masaya yatırdı
 Hükümeti uyardılar: Biz de yasaları çiğneriz
 Meclis'te cübbeli eylem
 Gerilim artıyor
MUHARREM SARIKAYA
Sezer veto ederse, askıya alınacak
ANKARA'da işadamından...
YAVUZ DONAT
İktidar gemisi dalgalı
Doğu Anadolu'yu da dolaştık, Batı...
 atv 17.40
"Çocuklar Duymasın"
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 17.45
"Passaparola"
 Show TV 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Star 18.30
"Üvey Baba"
Eskimeyen dostlar
Onlar Robert Kolej 1951 mezunları. Okul bittikten tam 40 yıl sonra...
Bundan daha güzel bir hediye olurmu?
Pazar günü kutlanan Anneler Günü, İzmirli Fikriye Aydur için ayrı bir...
Sakis, 34.5'ta tacize uğradı!
Sakis, 34.5'ta tacize uğradı!
Eurovision Şarkı Yarışması için İstanbul'da bulunan Yunanistan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.