kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Meclis'te cübbeli eylem
Meclis'te cübbeli eylem

Bir grup öğretim üyesi, Meclis'e gelerek YÖK Yasa Tasarısı'na tepkilerini dile getirdi. Öğretim üyeleri imam hatip liselerinin derhal kapatılmasını istedi İmam hatipleri 'Truva Atı'na benzeten öğretim üyeleri hükümeti uyardı: Üniversiteler ayakta, önlem alınmazsa çok daha büyük patlamalar olabilir.

İmam Hatiplere üniversiteye girişin yolunu açan, Genelkurmay Başkanlığı'nın da sert bir dille eleştirdiği YÖK Yasa Tasarısı için öğretim üyeleri de cüppelerini giyip Meclis'e yürüdü. İmam hatiplerin kapatılması yönünde sert bir bildiri yayınlayan öğretim üyeleri, CHP ve AKP Grup başkanvekilleri ile de görüştü ve yasanın çıkması halinde "üniversiteler ayakta daha büyük patlama olabilir" uyarısında bulundu. Öğretim üyeleri "Biz de yasaları çiğneriz" dedi. ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği'nin öncülüğünde 90 kadar öğretim üyesinden oluşan 7 öğretim elemanları derneği temsilcisi dün robokoplarla yoğun güvenlik önlemleri alınan TBMM'nin Çankaya kapısında toplandı. Öğretim üyelerini burada CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ile birlikte bir grup CHP milletvekili karşıladı. Öğretim üyelerinin hazırladığı bildiriyi ODTÜ Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı İnci Gökmen okudu.

TRUVA ATI BENZETMESİ
Bildiride, imam-hatipler Truva Atı'na benzetildi ve şu görüşlere yer verildi: "AKP hükümetinde yürütülen gerginliğin ardındaki temel gerekçenin üniversitelerin değil, imam hatiplerin önünün açılması olduğu anlaşılmıştır. AKP iktidarı, sistemi kökten değiştirerek hiç kuşku yok ki imam hatip liselerinin etkinlik düzeyini hızla arttırmayı hedeflemektedir. Böylece en önemli kazanımı eğitim alanında olan 8 yıllık eğitimin rövanşının imam hatipler özelinde alınması sağlanmış olacaktır. Bugün türban ve İmam Hatip'i üniversiteye taşıma ideali ile gündeme gelen yapısal müdahaleler, laik cumhuriyet okullarını medreseleştirmeyi amaçlayan gizli niyeti açığa çıkarır niteliktedir." Öğretim üyeleri önce CHP Grubu'nu ziyaret etti. CHP Grup toplantı salonunda öğretim üyelerini kabul eden Grup Başkanvekili Haluk Koç, AKP'nin Türkiye'ye bir elbise giydirmeye çalıştığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini kuşatmaya dönük adım adım ilerlediğini savundu

YÖK BAŞKANI'NI SUÇLADI
Öğretim elemanlarından 20 kişilik bir grup daha sonra AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik kabul etti. Görüşmede öğretim elemanları, tasarının askıya alınması ve imam hatiplerin kapatılmasını istedi. Öğretim elemanları, "Üniversiteler ayakta, çok daha büyük patlamalar olabilir" uyarısı da yaptı. Öğretim üyelerin konuşmalarını not alan Çelik, iplerin kopmasına YÖK Başkanı'nın neden olduğunu söyledi. Çelik, Başbakan'ın defalarca söylemesine karşın 9 ayda öğretim üyelerinin üzerinde uzlaşılan bir taslağı hükümete sunamadığını kaydetti. Çelik, düzenlemede AB'ye uygun olmayan bir yan olursa düzeltilebileceğini kaydetti. Çelik, "İmam-hatipler kaldırılsın" isteğine de, "Peki kaldıralım. O zaman Anayasa'nın 24. maddesindeki devletin dini eğitim verme ihtiyacı nasıl karşılanacak? Bugüne kadar rejim şampiyonu olan siyasilerden istemediğiniz bir şeyi neden bizden istiyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Çelik, imam hatipleri kendilerinin açmadığını da kaydetti. Öğretim elemanları da "Sizin tabanınız. Kapatılmasını daha kolay anlatabilirsiniz" yanıtını verdiler. Çelik, görüşmede "Öğretim üyelerinin konuya yaklaşımının ideolojik olmasından üzüntü duyduğunu" söyledi.

ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP: YÖK tasarısını sakın getirmeyin
 'Bilgili öğrenci gelmiyor'
 AKP'de YÖK ayrılığı
 İran'da, ordu ile hükümet kapıştı
 Başbakan, Brezilya ve Arjantin'i sordu
 Hükümet ekonomiyi masaya yatırdı
 Hükümeti uyardılar: Biz de yasaları çiğneriz
 YÖK’te karar Meclis’in
 Gerilim artıyor
MUHARREM SARIKAYA
Sezer veto ederse, askıya alınacak
ANKARA'da işadamından...
YAVUZ DONAT
İktidar gemisi dalgalı
Doğu Anadolu'yu da dolaştık, Batı...
 atv 17.40
"Çocuklar Duymasın"
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 17.45
"Passaparola"
 Show TV 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Star 18.30
"Üvey Baba"
Eskimeyen dostlar
Onlar Robert Kolej 1951 mezunları. Okul bittikten tam 40 yıl sonra...
Bundan daha güzel bir hediye olurmu?
Pazar günü kutlanan Anneler Günü, İzmirli Fikriye Aydur için ayrı bir...
Sakis, 34.5'ta tacize uğradı!
Sakis, 34.5'ta tacize uğradı!
Eurovision Şarkı Yarışması için İstanbul'da bulunan Yunanistan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.