kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul'da olduğunuzu unutacaksınız
İstanbul'da olduğunuzu unutacaksınız
En lüks mekanlar Marina'nın içinde
Fenerbahçe Parkı'nda kahvaltı bir başka olur

Fenerbahçe'de nefes alın

Kalamış ve Fenerbahçe, Anadolu yakasında yaşayanlara hafta sonlarında nefes alma fırsatı veriyor. Eski, yeni onlarca mekanda hemen her bütçeye uygun olarak yeme-içme olanağı var. Sahil şeridi yeşil alanları ve yürüyüş parkurlarıyla da her tür sosyal aktiviteye imkan sağlıyor. Şehrin gürültülü temposundan kaçmak isteyenler için de ideal bir seçenek... Restoranlardan kafelere, parklardan oyun salonlarına bu rehberi kaçırmayın..

***

İstanbul'da olduğunuzu unutacaksınız

Anadolu yakasının en güzel yerlerinden olan Kalamış ile Fenerbahçe, İstanbullular'a birçok keyfi bir arada yaşatıyor. Her bütçeye uygun yeme-içme mekanları, yeşil alanlar ve yürüyüş parkurlarıyla bu semtler şehirden, kaçmak isteyenler için ideal. Kalamış ve Fenerbahçe'nin şimdi tam zamanı
Havaların ısınmasıyla birlikte İstanbullular kendilerini deniz kenarlarına atmaya başladı. Avrupa yakasında oturanlar hafta sonları Ortaköy, Bebek, Anadolu Hisarı'nı mesken tutarken Anadolu yakasındakiler ise genellikle Kalamış ve Fenerbahçe'ye akın ediyor. Kadıköy ve çevresinde oturanlar ideal bir kaçış yeri olarak yeme-içmeden eğlenceye kadar her türlü ihtiyaca cevap veren Kalamış ile Fenerbahçe güneşin sıcak yüzünü gösterdiği bugünlerde yine dolup taşmaya başladı.

Yeşillikler içinde, deniz manzaralı, bol aktiviteli, her bütçeye uygun içecek ve yemek mekanlarının bulunduğu, çocuk, büyük herkesin güzel saatler geçirebileceği Fenerbahçe'de Kurbağalıdere Tesislerinden başlayıp Fenerbahçe burnundaki ormana kadar devam eden sahil şeridinde bir tura çıkmaya ne dersiniz? Turumuza Fenerbahçe tesislerinin karşısında La Notte'den başlayalım. Öğle ve akşam servis veren, açık ve kapalı mekanı bulunan bu lüks kaferestoran özellikle akşam yemeği için keyifli.

Salatalar 11-15 milyon, ana yemekler 11-20 milyon, makarnalar 11-13 milyon, tatlılar ise 8-9.5 milyon lira arasında. Cuma ve cumartesi akşamları Ali-Aysun Kocatepe çiftinin sahneye çıktığı La Notte'ye gidecekseniz rezervasyon yaptırmanızda fayda var.
Tel: (0216) 449 92 02

BELEDİYE İŞLETİYOR

Fenerbahçe tesislerinin biraz ilerisinde sağda Khalkedon adlı kafe-restoran var. Uzun süre Sera adıyla hizmet veren mekan artık Khalkedon adıyla işletiliyor. Khalkedon eskiden daha içerde sahile yakın yerde bulunuyordu. Orasını kapanmış ve Sera'nın yerine geçmişler. Kadıköy Belediyesi'nin bir işletmesi olan bu mekanda fiyatlar oldukça uygun. Bir kişi alkollü içki de dahil 20-25 milyon liraya yemek yiyebiliyor. Pazar günleri 10.00-14.00 arasında verilen brunch'in fiyatı ise 15 milyon lira. Cuma ve cumartesi geceleri canlı müzik olan Khalkedon'da çaylar 2 milyon, kahveler 2.5 milyon, meşrubatlar da 2 milyon liradan servis ediliyor. Khalkedon'un küçük kapalı mekanının yanı sıra yeşillikler içinde 150 kişilik açık mekanı olduğunu da belirtelim.
Tel: (0216) 449 23 52
Khalkedon'u geçip ilerlerken sağda park olarak düzenlenmiş yeşil alanın ortasında biraz çukurda kalan küçük bir büfe göreceksiniz. Eğer çocuğunuzla gezmeye çıktıysanız, bütçeniz kısıtlıysa ve sakin bir ortam arıyorsanız burası tam size göre. Park Kalamış Büfe (boşuna tabelasını aramayın çünkü yok) adlı bu mekan Kalamış'ın en özel yerlerinden biri. Masaların yanı sıra çimlerin üzerine atılmış minderlerde oturabileceğiniz, hamaklarda yorgunluk atabileceğiniz bu büfede tam bir aile ortamı var. Çünkü işletmeyi bir aile yapıyor ve gelenler de genellikle çocuklu aileler. Yiyecek ve içeceklerin fiyatları da çok cazip.

Börekler 3.5 milyon, gözleme 2.5 milyon, sandviçler 1.5 milyon, tostlar 1.5 milyon lira. Sabahları kahvaltı yapmak isterseniz zengin bir kahvaltı tabağı masanıza geliyor. 8 milyon lira olan kahvaltıya çay da dahil. İçecek fiyatları ise, çay 750 bin, Türk kahvesi 2 milyon, meşrubatlar da 1.5 milyon lira. Geçen yıl ağustos ayında açılan bu sevimli mekana hafta sonu gidecekseniz erken davranmanız gerekiyor, geç kalırsanız yer bulmanız zor.

ETİLER ŞAMDAN AÇILIYOR

Marinadan çıkışta karşıda Marakeş Marine var. Adına bakıp sakın burayı Marakeş restoranı zannetmeyin. Zaten adı bu ayın sonunda Mara (Kadın) olarak değiştirilecek. Dört katlı bir villa ve önünde büyük bir bahçeden oluşan mekanda yine mayıs sonunda Etiler Şamdan Marina açılacak. Ocak ayından itibaren hizmet veren Marakeş Marine, sabah 09.00'dan geceyarısı 02.00'ye kadar müşterilerini ağırlıyor. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, 5 çayı, akşam yemeği ve gece de içki servisi yapılan mekandaki fiyatlar da şöyle: Bir kişi 15-20 milyona sabah kahvaltısı yapabilir, 20-30 milyon arasında da yemeğini yiyebilir. İçki içmek istiyorsanız, yerli içkiler 6, standart yabancı içkiler 11, lüks yabancı içkiler ile 15 milyon lira.
Tel: (0216) 330 75 53

EKONOMİSTTEN KEK
Kalamış'ı bitirdik artık Fenerbahçe'ye geçebiliriz. Ancak Fenerbahçe'ye geçmeden önce, sola mecburi istikamete döndüğümüzde sağ köşedeki Cake Studio'ya da mutla uğramanızı öneriyoruz. Çünkü burada çok özel kekler, pastalar, tuzlular var. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü bitirdikten sonra Fransa'da pastacılık eğitimi alan ve ocak ayında Cake Studio adlı bu küçük ama sevimli mekanı açan Nara Önder, burada hünerlerini sonuna kadar sergiliyor.

Swissotel'den transfer ettiği şefle birlikte hazırladığı pasta, kek ve böreklerden mutlaka tadın. İsterseniz özel günleriniz için çok özel pastalar da yaptırabilirsiniz. Sabah 08.00'den akşam 20.30'a kadar açık olan Cake Studio'da porsiyon pastalar 3, kekler ve tartlar 2.5, tuzlular ise 2 milyon lira. Evinize götürmek isterseniz tatlıların kilosu 20, tuzluların kilosu ise 15 milyon lira. Nara Önder, ay sonunda pastanenin önündeki bahçeyi düzenleyeceğini ve artık sabahları da kahvaltı servisi yapacağını söylüyor.
Tel: (0216) 541 43 02

TESADÜF'TEN ÖZEL ÇAY

Fenerbahçe sahili Kalamış'a göre daha hareketli bir bölge. Bir tarafında yol, bir tarafında deniz olan ve Piramid'e kadar uzanan sahil şeridindeki çay bahçeleri Fenerbahçe'ye büyük canlılık katıyor. Buradaki çay bahçelerinin tarihi de 20 yıl öncesine kadar uzanıyor. En eski ve en bilinin adı ise Tesadüf. 24 saat açık olan Tesadüf'te günün her saatinde mutlaka birilerini görürsünüz. Küçük sahil kasabalarındaki salaş çay bahçelerinin havasındaki Tesadüf'ün sanat, spor ve sosyete dünyasından ünlü müdavimleri var. Tesadüf'te sabah kahvaltınızı yapabiliyor, öğle veya akşam karnınızı doyurabiliyor sabaha karşı da gelip çorbanızı içebiliyorsunuz.

Çayı ise zaten çok ünlü. 24 çeşit çayın harmanlanmasıyla demlenen çayın tadına doyum olmuyor. Çorbası da yine çok özel. Mekan sahiplerinin "İsmi ne" adını koydukları çorbadan içmek isteyenler özellikle sabaha karşı saat 03.00 sularında Tesadüf'ü dolduruyorlar. Fenerbahçe'- nin salaş ama popüler olan bu çay bahçesinde fiyatlar da oldukça makul. Hafta sonları 07.00-15.00 saatleri arasında verilen zengin kahvaltı tabağının fiyatı 8 milyon lira. Tostlar 2-2.5 milyon, köfte 3.5 milyon, salatalar 4-6 milyon, omlet 6 milyon, sigara böreği 3 milyon, çorba ise 3.5 milyon lira. Çay 1 milyon 250 bin, meşrubatlar ise 2.5 milyon lira.

ÖĞRENCİLERE YÜZDE 25 İNDİRİM
Çay bahçelerinin karşısında dikkati çeken ilk mekan Borsa Lokantası oluyor. 12.00-24.00 saatleri arasında açık olan Borsa'da kişi başı 30 ile 40 milyon lira arasında Türk mutfağının en güzel yemeklerini yiyebilirsiniz. Bahçesi de bulunan Borsa Lokantası'na gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var.
Tel: (0216) 348 77 00.
Güneşli ve sıcak bir havanın olması beklenen bu hafta sonu evinizden çıkın ve Kalamış veya Fenerbahçe'ye gidip farklı bir gün yaşayın. Hiçbir şey yapmasınız bile Kalamış'tan Fenerbahçe burnuna kadar yürüyüş yapmak bile size çok güzel duygular yaşatacağına eminiz.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Hayatınızı dilediğiniz gibi yaşayın
 İrlanda dansının büyücüleri
 Dört mevsim kaliteli ucuzluk
 Kutsal anne oğul ilişkileri
 Boğaz'ın en renkli noktası Bebek
 Güzelleşmek için acı çekmeniz gerekmiyor
 Delikanlı doğulmaz ama delikanlı olunur
 Schumacher bir gün geçilecek
 En Yeni Kozmetik Ürünleri
 Ünlülerin makyaj sırları
 "Artık bir şeyler yapmalı"
 Dünyanın tüm oyunları burada
 Kozmetik kraliçesinin mirası güzellik oldu
 Edebiyat dünyasının eksik kalan yanları
 Hülya Avşar jönünü buldu
 Yaşasın ne çok okunuyorum
 Ajanda
 Haftanın Kitapları
 Yunanlı dansözün hayali
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Geçip giderken
Geçen haftaki yazımın başlığına istinaden...
KENAN ONUK
Cem Mansur ve önemli bir konser
12 Mayıs Çarşamba...
ŞAFAK KARAMAN
Kayıp şehir
Radyolardan yükselen şarkılar arasında "Tek...
Fantastik meraklıları bu filmi çok beğenecek
Fantastik meraklıları bu filmi çok beğenecek
Her yaştan çocuklar, uykularında rüya yerine kabus görenler, hayal...
Keşke ressam olarak kalsaydı
Keşke ressam olarak kalsaydı
"Max-Genç Hitler" parlak bir dönem filmi. Filmin başarısı, Hitler'e...
Galata'da bir İspanyol lokantası
Venta del Toro, restoranların toplandığı klasik semtlerin dışında,...
Çevre Filmleri Festivali başlıyor
Türkiye'nin ilk tematik festivali olan ve TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel...
Tamburu olmadan yaşayamadı
Salı günü hayatını kaybeden Türkiye'nin en büyük tambur...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.