kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
  » Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Öğrenci danışmanlar
Kampusta bugün

Öğrenci danışmanlar

İÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencileri, anne babalara çocuk yetiştirirken yapmaları gerekenleri ücretsiz seminerlerle anlatıyor. Çalışma, öğrencilerin iş hayatları için de önemli bir referans

İSTANBUL Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencileri, daha okurken anne ve babalara ücretsiz psikolojik destek veriyor. 'Çocuk Gelişim Halk Seminerleri' adı altında altı yıldır Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde düzenlenen seminerlerde son sınıf öğrencileri, ailelere çocuk yetiştirme tutumlarından çocuğun davranış problemlerine kadar her konuda bilgi veriyor. Bu yıl 23 Şubat'ta başlayan ve 17 Mayıs'ta sona erecek olan seminerlerin tek amacı çocuk yetiştirmenin nasıl olması gerektiğini katılımcı ailelere anlatabilmek.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK
Anne ve babaların çocuk yetiştirirken karşılaştıkları sorunları bilgilenerek çözebilecekleri fikrinden yola çıkarak 1998 yılından bu yana "Çocuk Gelişimi Halk Seminerleri' düzenleyen İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, bu yıl altıncısı düzenlenen seminerlerle, bilinçli anne ve babanın nasıl olması gerektiğini ortaya koyuyor. Psikoloji Bölümü'nden yedi öğretim üyesi ve sekiz son sınıf öğrencisi tarafından her pazartesi 12.00 ile 13.30 saatleri arasında, her kesimden gelen tüm anne ve babalara açık ve ücretsiz olarak verilen seminerler 13 farklı konu içeriyor.

BİLİNÇLİ AİLE
Doğumdan ergenlik döneminin sonuna kadar çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal gelişimlerinde nasıl davranılması gerektiğini katılımcı ailelere anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Yard. Doç. Dr. Gül Şendil, bu unsurların çocuk gelişiminde büyük önem taşıdığını vurguluyor. Seminerlerin çıkış noktasının 'Sağlıklı bir toplum yaratmanın yolu, sağlıklı çocuk yetiştirmekten geçer' fikri olduğunu belirten Şendil, "Üretken olmayı hedefleyen çocuklar yetiştirebilmek çok önemli bir konu. Çocukları topluma mutlu ve sağlıklı birey olarak katılabilmek için de ailelerin yeteri kadar bilinçlenmesi gerekiyor. Bir yandan çocuk gelişimi konusunda halkı bilinçlendirirken, bir yandan da son sınıf öğrencilerinin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamış oluyoruz" şeklinde konuşuyor.

PROVASI YAPILIYOR
Bir önceki öğretim yılının sonunda konuları paylaşıp, yaz aylarında konularıyla ilgili araştırmalar yapan öğrenciler, her cuma günü üçer saat prova yaparak seminerlere hazırlandıklarını dile getiriyorlar. Hazırladıkları sunumların öğretim üyeleri tarafından titizlikle kontrol edildiğini belirten öğrenciler, eksik ya da yanlış yerler varsa öğretim üyeleri tarafından düzeltildiğini söylüyorlar. Toplumu ilgilendiren bir konuda çalışma yapmalarının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisi Bilge Çapoğlu, sağlıklı bir toplum için çocuk yetiştirmekte titiz davranılmasının önemli olduğunu anlatıyor. Hazırladıkları seminerlerin profesyonel iş hayatları için önemli bir adım olacağını söyleyen Gülçin Şenyuva ise Türkiye'de çocuk yetiştirmekte doğru olduğu sanılan birçok uygulamanın yanlış olduğunu dile getiriyor. Anne ve babaların çocukları kendilerinin bir parçası olarak değil, ayrı bir birey olarak görmeleri gerektiğini belirten Şenyuva, "Anne ve babalar çocuklara kaldıramayacakları sorumluluklar yüklüyor" diyor. Öğrencilerden Nilgün Hasan ise anne baba adayı insanların kendi anne babalarından gördükleri her şeyi çocuklarına aktardıklarını belirterek, "Her yanlış bilgisizlikten geliyor. Düzenlediğimiz seminerlerle katılımcı ailelerin yanlışlarından bir an önce vazgeçmelerini sağlamaya çalışıyoruz" diye konuşuyor. Değişik başlıkları altında düzenlenen seminerler 17 Mayıs tarihine kadar anne ve babaları bekliyor.

Neşet Tosun / HABER MERKEZİ

DİĞER KAMPÜS HABERLERİ
 Hukukçuya Avrupa'da Staj
 Kardeşlik İçin Dans Ediyorlar
 İşletme Dalında Avustralya'nın En İyisi
 Açıköğretim Öğrencisine Mobilöğren Kolaylığı
 Yabancı Üniversiteler Tanıtım Atağında
 Kampüste Bugün
 'genç' Avrupa Birliği İstanbul'da Toplandı
 Bahçeşehir Üniversitesi'nde Schumacher'ler Yetişiyor
 Queens 2004'ün 'en İyisi'
 Kampusta Bugün
 Diskolara 'okullu' Dj'ler
 İtü'nün Yeni Eğlencesi Go Go
 Avustralya'nın Yaratıcı Okulu
 Uzaktan Algılayanlar İstanbul'da
Şoför uyudu mu?
Yorgun ve uykusuz yola çıkan sürücü, kendisiyle birlikte 8 kişinin...
Etiler Şamdan'a silahlı taciz
Etiler'deki sosyetenin gözde eğlence mekânlarından Şamdan'a...
Narin'in en mutlu günü
Narin'in en mutlu günü
İşadamı Halit Narin'in ressam eşi Özden Narin, 11'inci kişisel...
Sabıkalı kıyafet!
Sabıkalı kıyafet!
Moda Polisi
Geçtiğimiz hafta İpekyol'un defilesine katılan...
IMKB
E: 17,002 D:% -3.53
DOLAR
S: 1,489,000 D:% 1.09
EURO
S: 1,782,000 D:% 0.34
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.