kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şimdi üniversitelerde şenlik var
Şimdi üniversitelerde şenlik var
Ünlüler ODTÜ'de sahne alıyor

Üniversite şenliklerle kıpır kıpır

Öğrenci kulüpleri tarafından organizasyonu yapılan bahar şenlikleri Türkiye'nin pek çok üniversitesine hareket getirdi. Kampüslerde düzenlenen konserlerde sahne alanlar arasında birbirinden ünlü isimler de var.

***

Şimdi üniversitelerde şenlik var

Baharla birlikte öğrencilerin dört gözle beklediği üniversite şenlikleri de başladı. Mayıs ayına yayılan şenliklerde pek çok ünlü şarkıcı ve grup, kampüslere hareket getiriyor
Üniversitelilerin bütün bir yıl boyunca iple çektiği günler yaklaşıyor. Pek çok üniversite, Mayıs ayı içinde genellikle bir hafta süren şenliklerle öğrencilerinin rahatlaması ve eğlenmesini sağlıyor. Öğrenciler konserler, sergiler, yarışmalarla dolu etkinliklerde bütün bir yılın gerilimini atarken yaklaşan sınavlardan önce enerji topluyorlar. Üniversite şenliklerin ilki 12-24 Mayıs arasında "Sanat Bayramı" adıyla Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştiriliyor. Üniversitede faaliyet gösteren 10 kulübün öğrencilerinin birleşerek düzenlediği bu şenliğin ikinci gününde MFÖ Topluluğu'nun bir açıkhava konseri var. Şenlik süresince güzel sanatlar, fotoğrafçılık ve sinema gibi pek çok kulübün sergileri ziyarete açık. Ayrıca 18 Mayıs'ta Tiyatro Kulübü Troilos& Kressida oyununu canlandırırken, Müzik Kulübü rock korosu konserini gerçekleştirecek. Yine en renkli üniversite şenliklerden birini de Yıldız Teknik Üniversitesi yapıyor. 24-28 Mayıs arasında Yıldız kampüsünde gerçekleştirilecek olan YTÜ Kulüpler Şenliği'nde 25 Mayıs'ta Moğollar, 26 Mayıs'ta Kurban, 27 Mayıs'ta Yeni Türkü, 29 Mayıs'ta Şebnem Ferah konser veriyor. Ayrıca 27 Mayıs'ta Mustafa Keser Türk Sanat Müziği Korosu, 25 Mayıs'ta YTÜ Cumhuriyet Korosu sahne alacak. Şenlik boyunca üniversitenin Davutpaşa'daki kampüsünde basketbol, streetbol, tenis ve capoeira turnuvaları yapılacak. Ayrıca tiyatro gösterileri, paneller ve robot şovları olacak. Marmara Üniversitesi'nin 17-28 Mayıs arasında yapılacak olan bahar şenliğinde de öğrencileri eğlenceli saatler bekliyor. Üniversitenin Göztepe kampüsünde gerçekleştirilecek olan şenlikte Funda Arar 17 Mayıs'ta, Kıraç 25 Mayıs'ta, Haluk Levent 26 Mayıs'ta konser verecek. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek olan dans ve tiyatro gösterileri ile korolar sahne alacak. Adrenalin arayanlar için lunapark ve gokart kuruluyor. Ayrıca havai fişek gösterisi eşliğinde finali yapılacak olan Fanta Gençlik Yarışması'nda ise gençler şarkı ve standup dalında yarışacak. Bu yarışmada amatörlere moral verecek isim ise Nev. Türkiye'nin en kalabalık üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi'nin şenlikleri ise Avcılar ve Beyazıt kampüslerine yayılıyor. Beyazıt kampüsü'ndeki Sanat Festivali 27 Nisan-17 Mayıs arasında yapılıyor. Festival boyunca Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği tiyatro gösterileri, resim ve fotoğraf kulüplerinin sergisi, sinema gösterimleri, paneller yapılıyor.

İTÜ FEST'TE REAMONN
İstanbul Teknik Üniversitesi'nin İTÜ Fest 2004 adıyla düzenlediği şenlik, 14 Mayıs'ta Ayazağa kampüsünde başlıyor. Bu yıl kapsamlı bir etkinlikle öğretim yılını bitirmeye hazırlanan İTÜ'lüler, festivalde Türkiye'de ilk defa bir üniversite kampüsünde yabancı bir grubu sahneye çıkartıyor. İTÜ Fest 2004'de saat 17.00 itibariyle alternatif rock müziğinin ünlü gruplarından Reamonn'la birlikte Teoman, Deniz Arcak, Vega ve Gripin de sahne alacak. İTÜ Fest 2004'te saat 12.00'da başlayacak olan gündüz etkinlikleri, ücretsiz oyunlar, İTÜ'lü rock gruplarının konserleri, promosyonlar, söyleşiler ve sürpriz hediyelerle dolu. Sabancı Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Bahar Şenliği ise 22 Mayıs günü yapılıyor. Gece yarısına kadar devam edecek olan şenlikte ünlü sanatçılar Kenan Doğulu, Duman ve Ata Demirer sahnede olacak. Ayrıca FG Radyo'su bütün üniversite şenliklerinde vereceği partilerle Türkiye'yi dolaşıyor.

Ece kocal

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Çevre Filmleri Festivali başlıyor
 Tamburu olmadan yaşayamadı
 İstanbul'u yalanla süsleyen kız
 Türk müziği söyleyen yok
 Çocuklara dair tüm sorular
 Turistlerin gizli huzur merkezi
 Senna efsanesini yakınları anlatıyor
 Semt pazarlarının en büyük rakibi Merter
 Anadolu'nun yarattığı mücevherler
 Kitap toplama kampanyası
 Harley'ciler İstanbul'a geliyor
 Sanal marketten barınaklara yardım
 Hayvanların aşkı meyvelerini verdi
 Bu yaz eteklerin mevsimi olacak
 Tiffany'den yeni koleksiyon
 Yüz hatlarına göre gözlük
 Kuklalar sizi büyülü dünyalarına çağırıyor
 Hoşgeldin Yeni Aktüel
 "Yıkılmadık ayaktayız"ı oynamaya devam
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Emekliyoruz yavaş yavaş
Ben bebeğe bebek demem emekleme...
Hayatınızı dilediğiniz gibi yaşayın
Hayatınızı dilediğiniz gibi yaşayın
Hayatınızın rutine girdiğini mi düşünüyorsunuz? Belki de her şeye...
İrlanda dansının büyücüleri
İrlanda dansının büyücüleri
Paris, Viyana, Rio ve Barselona'da yaptıkları bini aşkın gösteride...
Fantastik meraklıları bu filmi çok beğenecek
Her yaştan çocuklar, uykularında rüya yerine kabus görenler, hayal...
Keşke ressam olarak kalsaydı
"Max-Genç Hitler" parlak bir dönem filmi. Filmin başarısı, Hitler'e...
Galata'da bir İspanyol lokantası
Venta del Toro, restoranların toplandığı klasik semtlerin dışında,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.