kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başka hemşirenin hastasını öldürmüş
Başka hemşirenin hastasını öldürmüş
Annemi de o hemşire öldürdü
Seda 'ben öldürdüm' dedi

Annemi de aynı hemşire öldürdü

Üç hastayı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Seda hemşireye yeni suçlama: Seda hemşireyle tartıştık, yoğun bakımdaki annemin yarım saatte ölüsü çıktı

Bizimle tartıştı
Annesinin
Siyami Ersek'te öldüğünü açıklayan Çetin Yıldız, "Annemi hastaneye ciğerleri için götürdük. Durumu ağır değildi. Annemi yoğun bakıma aldılar. Seda hemşire vardı, bizimle gereksiz yere tartıştı. Yarım saat sonra annem öldü. Hemşireden davacıyım" dedi.

ŞIRINGAYI ÇÖPE ATTI
Hemşire
Öznur T. ise Seda Yavuz ile ilgili ifadesinde şöyle dedi: "Fark etmediğimi sanıp Şükrü Karaca adlı hastaya boyun damarından bir ilaç verdi. Şırıngayı çöpe attı. 'Ne yapıyorsun' dedim. Seruma baktığını söyledi. Hastanın kalbi birkaç dakika içinde durdu."


***

Başka hemşirenin hastasını öldürmüş

İsmi 'Ölüm Meleği'ne çıkan Seda Yavuz'un ölüme sebebiyet verdiği kişilerden birinin başka bir hemşirenin hastası olduğu belirlendi Öznur T. isimli hemşire, Seda Yavuz'u kendi hastası olan Şükrü Karaca'nın odasında gördüğünü ve Yavuz'un bir şırınga sakladığını öne sürdü.

Hemşire Seda Yavuz'un adını 'Ölüm Meleği'ne çıkaran üç hastanın ölmesi olayıyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Yüksek oranda potasyum enjekte edilerek öldürülen hastalardan Şükra Karaca'nın Seda Yavuz'un hastası olmadığı, Seda Yavuz'un bu hastanın sorumlu hemşiresini oradan uzaklaştırarak boynundan, yüksek oranda potasyum şırınga ettiği öne sürülrdü. Yapılan soruşturma sonucunda 2 Mayıs tarihinde dehşet saatleri şu şekilde yaşandı:

ASIL HEMŞİREYİ UZAKLAŞTIRDI
Göreve gelmesi gereken Nuray Ö. isimli hemşire, hastaneye gelemediği için Zeyno K. isimli hemşire, hastası olan Şükra Karaca'yı Öznur T.'ye teslim etti. Zeyno K. hastasının sağlık durumu hakkında da bilgi verdikten sonra hastaneden ayrıldı. Öznur T. ve Seda Yavuz isimli hemşireler nöbete başladıktan bir süre sonra Seda Yavuz, üzerine kan döküldüğünü ve ertesi gün bu elbise ile işe geleceğini söyleyerek nöbet arkadaşından bir çözüm bulmasını istedi. Öznur T. de CERENA isimli ilacın kan lekesini çıkartığını söyleyerek bu ilacı almak için başka bir servise gitti. Seda Yavuz da bu arada serviste yatan Şükrü Karaca'nın yanına giderek, burada bulunan potasyum ilacıyla doldurduğu şırıngayı açık olan boyun damar yolundan direk olarak hastaya vermek istedi. Ancak bu arada Öznur T. isimli hemşire servise geri döndü. Öznur T.'nin servise geldiğini anlayan Seda Yavuz, ise elindeki şırıngayı boynundan çıkartığı şırıngayı cebine koydu. Kendi hastası olmayan Şükrü Karaca'nın başında Seda Yavuz'u ve gören Öznur T. bu duruma bir anlam veremedi.

İLACI YAPTIĞI ŞIRINGAYI ÇÖPE ATTI
Durumdan şüplenen hemşire Öznur T. arkadaşı Seda Yavuz'u gizlice gözetlemeye başladı. Bilgisayarın başına oturarak hasta kayıtları ile ilgilenmeye başladı. Yavuz da yerinden kalkarak Şükrü Karaca'nın yanına giderek serum setinden bir ilaç alarak hastanın boyun damarına enjekte etti. Daha sonra şırıngayı da çöpe attı. Hemşire arkadaşının bu durumu görerek ne yaptığını sorması üzerine de "hastanın serumunun hızlı gittiği için onu kontrol ettiğini" söyledi. Ancak hastanın kalbi birkaç dakika içinde durdu. Olaydan haberdan edilen nöbetçi doktor, her iki hemşire ile birlikte hastanın kalbine masaj yapmaya başladılar. Bu arada hemşire Öznur T. Seda Yavuz'un hastaya ne yaptığını gördüğünü söyleyerek arkadaşı ile tartışmaya başladı. Kurtarma sırasında sık sık bu yüzden tartışan iki hemşire, hastanın kesin olarak ölümünden sonra ayrıldı.

AĞLAYINCA OLAY ORTAYA ÇIKTI
Olayın gerginliği ile sinirleri boşalan hemşire Öznur T. bir kenara çekilerek ağlamaya başladı. Serviste bulunan diğer hemşire arkadaşları hemşirenin yanına gelerek niçin ağladığını sorunca Öznur hemşire gördüklerini diğer arkadaşları Tunay Ş. ve Nuray T.'ye anlattı. Bu iki görevli, Öznur T.'nin iddialarını Dr. Müzeyyen C.'ye aktardı. Olayı Müzeyyen C.'den öğrenen başhemşire ve başhekim, hastaneye gelince olay ortaya çıktı. Hastanın öldükten sonra yapılan kan tahlilinde 3.5-4.5 olması gereken kandaki potasyum miktarı 15 olarak tespit edilence başhekim, il sağlık müdürlüğü ve savcılığı aramak zorunda kaldı.

Ali BALCI - Savaş AKIN Mehmet AKTARAN / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bize zenci gibi davranmayın
 Bu fotoğraflarla Rumsfeld gider
 İşgale son verilsin
 Cenaze yerine boş tabut aldılar
 Bush özür diledi
MEHMET TEZKAN
Dil eğitiminin bedeli varsa din eğitiminin de...
EMRE AKÖZ
Herkes takdir edilmek ister
Sadece psikologlar değil...
UMUR TALU
Tıpta bir 'mucize'nin raporlu öyküsü!
Ftipi cezaevleri...
MUHARREM SARIKAYA
Kardak'tan, Gümülcine'ye
Türk-Yunan ilişkileri, 2000...
Aslan "pııırrr" uçuverdi
Rus lider Putin, Dışişleri Bakanı Igor Ivanov'u Batum'a gönderdi.
Güllerin Devrimi-2
Amerika'da eğitim gören Mihail Saakaşvili, Gürcistan'ın...
Ah bir şampiyon olsak
Ah bir şampiyon olsak
"Kupayı kazanmak güzel. Ama bu takım çok daha büyük başarılara layık"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.