kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Semt pazarlarının en büyük rakibi Merter
Semt pazarlarının en büyük rakibi Merter
5 milyon liraya mayolar var

Sosyete pazarına Son rakip merter

Tekstilcilerin merkezi olan Merter, çok ucuza satış yapan mağazalarıyla dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü markaların ürünlerinin bile 3-5 milyon liraya satıldığı bu semtte, özellikle hafta sonu izdiham yaşanıyor

Cadde ve sokaklardaki tezgahların yanı sıra mağazalarda da her türlü hazır giyim ürününün çok ucuza satıldığı Merter; Ulus, Beşiktaş gibi ünlü semt pazarlarını hiç aratmıyor. Bu semtte, iç çamaşırdan ayakkabıya, çoraptan takım elbiseye kadar her şeyi bulmak mümkün. Hem de çok düşük fiyatlara... Dünya markalarına da fason üretim yapan atölyeler, çeşitli nedenlerden dolayı ellerinde kalan markaların ürünleriyle birlikte kendi ürünlerini, Ahmet Kutsi Tecer Caddesi'ndeki mağazalarda satışa sunuyorlar.

20 milyona ayakkabı 5 milyona mayo

Abbate'nin Merter'deki mağazasında yılın her günü yüzde 50 indirim var. Tetri ayakkabı mağazasında iki çift bot 40 milyon TL. Yazlık kadın ayakkabıları 39-69 milyon TL. arasında.
Hataş Tekstil'de kız çocuk mayoları 3.5-18, kadın mayoları 5-46, erkek mayoları 5-15 milyon TL.


***

Semt pazarlarının en büyük rakibi Merter

Tekstilcilerin merkezi olan Merter, fiyatlarıyla pazarların korkulu rüyası haline geldi. Burada dünyaca ünlü markaların ürünleri bile 3-5 milyona satılıyor
İstanbul'da Ulus, Beşiktaş, Yeşilköy gibi her türlü giyim eşyasının satıldığı pazarlar büyük ilgi görür. Fiyatların çok ucuz olmasından dolayı, her hafta kurulan bu pazarlara Türkiye'nin dört bir yanından herkes akın eder ve birçok ihtiyacını bu pazarlardan karşılar. Ancak İstanbul'da bir semt var ki, bu pazarların en büyük rakibidir ve üstelik haftanın her günü açıktır. Sözünü ettiğimiz semt, mağazalarıyla ünlü Merter...

Cadde ve sokaklardaki tezgahların yanı sıra mağazalarda da her türlü hazır giyim ürününün çok ucuza satıldığı Merter, ünlü semt pazarlarını aratmıyor. Daha çok Keresteciler Sitesi'yle anılan bu semt, Topkapı ile Bakırköy arasında. Semtte büyük bir alana yayılan Keresteciler Sitesi'nin adıyla pek alakası yok. 1970'li yıllarda kendileri için yapılan siteyi keresteciler beğenmeyip ilgi göstermeyince zamanla buraya tekstil imalatçıları gelmeye başladı. 1990 yılına gelindiğinde ise Keresteciler Sitesi tamamen tekstilcilerin ve konfeksiyon firmalarının eline geçmiş durumdaydı. Tekstil atölyeleri ve yan sanayi firmalarının konuşlandığı semt 2000 yılından itibaren ekonomik krizle birlikte halka açılmaya başladı. Üretim yapan firmaların toptan satış yaptıkları showroom'ların yanında parekende mağazaları boy gösterdi. Birçok firma da üretim veya ihraç fazlalarını ile defolu ürünlerini kaldırımlardaki tezgahlarda çok ucuza satışa sundular.

Merter'deki mağaza veya tezgahlardaki ürünlerin kalitesi ve fiyatı kulaktan kulağa yayılınca artık başta orta gelirliler olmak üzere pek çok kişi Merter'e alışverişe gelir oldu. Merter'de, iç çamaşırdan ayakkabıya, çoraptan takım elbiseye kadar her şeyi bulmak mümkün. Özellikle kıyafet konusunda rakibi yok gibi. Çünkü dünyanın en ünlü markalarını bile cadde üzerindeki tezgahlarda görebilirsiniz. Hem de çok komik fiyatlara. Dünya markalarına fason üretim yapan atölyeler, çeşitli nedenlerden dolayı ellerinde kalan söz konusu markaların ürünlerini Merter'de satıyor. Uluslararası bir markanın tişörtününü buradan 1 ile 5 milyon lira arasında alabiliyorsunuz.

Merter tekstilcilerinin yüzde 80'inin başta Avrupa olmak üzere birçok ülkenin ünlü markalarının üretimlerini yaptığını göz önünde bulundurursanız, tezgahlarda hangi markalarla karşılaşacağınızı artık siz düşünün. Ayrıca burada Abbate, Koton, LTB, Roman gibi yerli markaların fabrika satış mağazaları da yer alıyor.

ÇOK DOLAŞMAYA GEREK YOK
Üç bin tekstilcinin bulunduğu Merter'de alışverişe gitmek isteyip de "Ben orada kaybolurum" diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü beş futbol sahası büyüklüğünde bir alan ve o alana bağlanan büyük caddelere yayılan tekstilcileri tek tek gezmenize gerek yok. Merter'e alışverişe geliyorsanız bir cadde ve o caddeden girilen birkaç sokak gezmeniz yeterli olacaktır. Bütün tezgahlar, perakende satış yapan mağazalar ve fabrika satış mağazaları Şair Ahmet Kutsi Tecer Caddesi'nde toplanmış durumda.

Merter'i direkt olarak E-5 karayoluna bağlayan bir cadde burası. Eskiden gidiş- geliş olan cadde artık sadece Keresteciler Sitesi'nden E-5'e geliş olarak kullanılıyor. Yani aracınızla gidecek olursanız Shell akaryakıt istasyonundan sağa girip, hemen sola dönerseniz Merter'in göbeğine çıkacaksınız. Meydandaki Veysel Karani Camii'nin önünden caddeye girdiğinizde Ahmet Kutsi Tecer Caddesi'nde bulmuş oluyorsunuz. Artık alışverişe başlayabilirsiniz.

İKİ ÇİFT BOT 40 MİLYON
Caddeye girdiğinizde hemen solda, yani caminin karşısında Alkım firmasının fabrika satış mağazası var. Önündeki tezgahtan ne alırsanız 1 milyon 500 bin lira. Tezgahta bluzlar, tişörtler, taytlar ne ararsanız var. Mağazaya girdiğinizde 5 milyon liraya gecelikler, 10 milyon liraya da bayan pijama takımlarını görürsünüz. Alkım'ın hemen yanında Black Apple var. Buradan 12 milyon 500 bin liraya oldukça kaliteli erkek tişörtleri alabilirsiniz. Solda yürümeye devam edin, birkaç adım sonra Abbate'nin fabrika satış mağazasına geleceksiniz.

Ünlü gömlek markalarından biri olan Abbate'nin bu mağazasında yılın her günü yüzde 50 indirimli satış yapılıyor. Daha sonra Tetri ayakkabı mağazası karşınıza çıkacak. Bir dahaki kışa ayakkabı veya bot almak istiyorsanız, iki çift botun 40 milyona, iki çift erkek kışlık ayakkabının 50 milyona, iki çift bayan kışlık ayakkabının da 40 milyon liraya satıldığını söyleyelim. Yazlık ayakkabı almak istiyorsanız, bayan ayakkabılar 39 milyon 500 bin ile 69 milyon 500 bin lira, erkek ayakkabıları da 30 milyon ile 87 milyon 500 bin lira arasında satılıyor. Yine solda yer alan Serkan adlı bir mağaza ve önündeki tezgahta herşey 2 milyon lira. Kadın, erkek ve çocuk burada her türlü kıyafeti bulabilirsiniz. Takım elbise almak istiyorsanız caddenin karşısına geçip Emek Konfeksiyon'a girin. Burada takım elbiseler 49 milyon liradan başlıyor; en çok da 195 milyon liraya kadar çıkıyor. Tek pantolon fiyatları ise 15 ile 24 milyon 500 bin lira arasında.

Tekrar caddenin soluna geçin, La Bella Shoes adlı mağazaya girin. Her zevke hitap eden spor ayakkabı var. Fiyatları da 10 milyon ile 50 milyon lira arasında. Yanındaki Etki adlı iç çamaşırcıdan ailecek her türlü iç çamaşır ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kadın iç çamaşırları 3 ile 30 milyon, kadın çorap 625 bin ile 7.5 milyon, erkek slipleri 1 milyon ile 5 milyon, çoraplar da 1 milyon ile 2 milyon lira arasında etikete sahip. Solda Ekipler Tekstil'de de birçok kıyafeti bir arada bulabilirsiniz. Buradaki bazı fiyatlar da şöyle:
Eşofmanlar 15-35, body'ler 2.5-8, şortlar 6-10, çocuk kot pantolonlar 7-10, tişörtler 3.5-8, bluzlar da 5-10 milyon lira arasında. Alışveriş yaparken yorulursanız soluklanacağınız yerler de var. Örneğin Güllüoğlu Baklavacısı bunlardan biri. Açsanız Hacıbozanoğulları Kebap Salonu'nu öneririz. Merter'deki tezgah ve mağazalar sabah 09.00'dan akşam 20.00'a kadar açık. Cumartesi-pazar günleri çok büyük yoğunluk olduğunu unutmayın.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Anadolu'nun yarattığı mücevherler
 Kitap toplama kampanyası
 Harley'ciler İstanbul'a geliyor
 Sanal marketten barınaklara yardım
 Hayvanların aşkı meyvelerini verdi
 Bu yaz eteklerin mevsimi olacak
 Tiffany'den yeni koleksiyon
 Yüz hatlarına göre gözlük
 Kuklalar sizi büyülü dünyalarına çağırıyor
 Hoşgeldin Yeni Aktüel
 "Yıkılmadık ayaktayız"ı oynamaya devam
 Bedeninden sanat eseri yaratıyor
 Ralli pistlerinin en hızlı ailesi
 Köleler kurtuldu artık sıra bizde
 Şimdi de dansçı yetiştirecek
 8 adımda kusursuz bir görünüm kazanın
 En yeni kozmetik ürünleri
 Ünlülerin güzellik sırları
 Galata gönüllülerle yeniden doğuyor
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Türk kadınını temsil etmiyorum
Milli Piyango'dan büyük...
KENAN ONUK
İstanbul'da erguvan zamanı
Önce bir güzel haber. 12-16...
Güzelleşmek için acı çekmeniz gerekmiyor
Güzelleşmek için acı çekmeniz gerekmiyor
Kadınlar güzelliklerini vurgulamak için saç düzleştirici maşa, cımbız...
Delikanlı doğulmaz ama delikanlı olunur
Delikanlı doğulmaz ama delikanlı olunur
Deliyürek dizisindeki Çakır karakterinin bizi etkilemesi çok normal.
Her gün her şey baştan
Geçirdiği travma nedeniyle yaşadığı her şeyi bir gün sonra unutan bir...
Festivalin kapanış filmi sinemalarda
Amerikan bağımsız sinema örneği olan "Görkemli Hayatım", mutlaka özel...
Erenköy'de huzurlu bir bahçe
Ethemefendi 36, Erenköy'deki aynı addaki caddede. İster antikalarla süslü...
Pera'da butik otel keyfi
Kısa bir süre önce Pera'da hizmet vermeye başlayan The Pera Rose Hotel'de tarih...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.