kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Huzurlu oteller artık Türkiye'de
Aman zinciri Türkiye'ye uzandı

DÜNYANIN en prestijli otel gruplarından Aman, AKKA grubunun ortaklığıyla 2006'da Göcek'te de hizmete girecek.
Bu köşenin takipçilerinin bildiği gibi sık sık beğendiğim otel gruplarından bahsederim. Çeşitli grupların çok güzel otelleri var ama dünyada en beğendiğim grup Aman grubudur.


***

Huzurlu oteller artık Türkiye'de

Dünyanın en prestijli otel gruplarından Aman, AKKA grubunun ortaklığıyla 2006'da Göcek koyundaki bir tepede hizmete girecek. Sırada İstanbul var. Çünkü Çengelköy'deki Vahdettin Paşa Korusu'na talipler
Bu köşenin takipçilerinin bildiği gibi sık sık beğendiğim otel gruplarından bahsederim. Çeşitli grupların çok güzel otelleri var ama dünyada en beğendiğim grup Aman grubudur. Aman otellerinin maksimum 33 oda ile sınırlı olan büyüklükleri, bulundukları bölgenin mimarisi ve özgünlüğünü yansıtmaları, hizmetteki olağanüstü itina, yalın ama çok zevkli detaylar, yemek kalitesi ve spaları'nın kalitesi bu grubun ayrı bir yerde olmasının nedenleri. Dünyanın çeşitli yerlerindeki Aman otellerine bakınca "Neden Türkiye'de yok?" diye düşünmüştüm. Hatta birkaç yıl önce Bodrum'da bir iki otelle ilgilendikleri bilgisini almıştım. Derken çok yeni bir haber aldım. Aman grubu Göcek'te AKKA grubu ile yeni bir projeye başlamış. Aman Grubu'nun patronu Adrian Zecha Göcek'e gitmiş ve arazi üzerinde anlaşmaya varılmış, planlar hazırlanmış. Göcek koyunun ayaklar altında olduğu bir tepede kurulacak otelin mimari projesi Aman grubunun ünlü mimarı Ed Turtle tarafından hazırlanmış, uygulaması ise Türk ortak AKKA grubu tarafından yapılacakmış. Otelin açılış tarihi ise 2006 olarak hedeflenmiş. Tam "İstanbul'a da bir Aman çok yakışır" diye düşünürken bu kez de AKKA grubunun İstanbul'da Çengelköy sırtlarındaki Vahdettin Paşa Korusu'na, İstanbul Aman için talip olduğunu öğrendim. Boğaz'ın çok az kalan yeşil kısımlarını hem değerlendirmek hem de yeşil hali ile muhafaza etmek için Aman otelinin İstanbul'da böyle bir yere çok yakışacağı kesin. Umarım bu projede Göcek kadar kısa bir sürede hayata geçer.

EGZOTİK ADALAR
Aman Grubu ile tanışmam bir Uzakdoğu seyahatinde oldu. Gördüğüm ilk egzotik ada Thailand'- da Phuket'ti. Genel olarak her şeyden etkilenmiştim. İnsanlar bana hiç benzemiyordu, yaşlarını tahmin etmekte zorlandığım ufacık tefecik çekik gözlü, renkli giysili kadınlar, vahşi tabiat, havadaki nem, satılan meyveler, kesinlikle hiçbiri tanıdık değildi, ama çok güzeldi. Seyahatimin iki gecesinde ise otel anlayışımı değiştiren bir yerde kaldım, Amanpuri. Bildiğim oteller çok katlı, her odası aynı olan, genel olarak soğuk havalı yerlerdi. Amanpuri'de ilk defa kendine ait havuzu olan odalar, yıldızları seyretmeye imkan veren banyolar gördüm. Sanskritçe'deki 'Huzurlu' kelimesinin tam karşılığıydı. Dünyada 15 adet '- Aman' oteli ve yılda 80 bin ziyaretçileri var.

SÜKUNET SEVENLERE
Aman grubunun sahibi Adrian Zecha, Endonezya asıllı bir işadamı. Standart otellerden sıkılan, seyahat etmeyi seven, lüks isteyen ama debdebeden uzak kalan, fazla kalabalık istemeyen ve hizmeti alırken kendini özel hissetmek isteyen bir grup seyahatsever olduğunun görüp Aman zincirini oluşturmuş. 1988'de Phuket Amanpuri grubun ilk oteli ve 2003'te Hindistan'da açılan Umaid Bhawan Palace ise yapımı tamamlanan son oteli. Ve tabii şimdi bu listeye Göcek Aman da ilave ediliyor. Genel olarak Amanlar'da bulundukları ülkenin mimarisinden esinleniliyor. Amanjena Arap mimarisini yansıtırken, Amandari'de odalar Bali evleri şeklinde, Göcek'teki otel ise taş evler olarak planlanmış. Çok katlı bir yapıya rastlamak mümkün değil. Genel olarak tek kat ya da çift kat üzerinde evlerden oluşuyor. Amankila, Amandari ve Amanpuri'nin özel havuzlu villaları en popüler olan oda tipleri. Giysi konusu da gayet rahat. Akşam yemeği için özel bir hazırlık yapmanıza gerek, gönlünüz nasıl istiyorsa öyle gidin. Amanlar'ın birçoğunda Uzakdoğu tarzı masajlar ve bakım programları var. Ama otelin içindeki hizmetler dışında da aktiviteler var. Golfe meraklı olanlar için Amanjana, Amangani, Amanpuri, Amankila en iyi seçenekler. Rafting, alabalık avı, doğada uzun yürüyüşler için Amangani; dalmaya meraklı olanlar için Amanpulo, Amanwana, Amankila tercih edilebilir. Amanjiwo ise Endonezya'nın Java adasında ve dünyadaki en büyük Budist tapınak olan Borabodur'un karşısında. Amanlar'da kalmak ayrı bir hayat tarzı ve seyahat seçimi. Otelleri seyahatin gece uyumak için kullanılan kısmı olarak görenlere göre hiç değil. Kalabalık seven, etrafta sürekli insan görmek isteyenlere göre de değil. Ruhunu konforlu bir ortamda dinlendirmek ve bunun için gecede minimum beş yüz dolar ödemeye hazır olanlar için mükemmel seçim.

Ayşe Yağcı

DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 Büronuzu spor salonu yapın
 Floransa'da otel yarışı
 Kırlaşan saçlara bitkisel boya
 Çok uluslu bir takım
 Tiklerden de kurtarıyor
 Kekemelik kabus değil
 Egzersizle güç kazanın
 Kalp ve kanserden ölümler tarih olacak
 Tıptaki yeni tedavi yöntemleri
 İbn-i Sina'dan günümüze tıp
 Karizma yetse Kadir İnanır antrenör olurdu
 Özal ve Sabancı hep başroldeydi
 Raylardaki beş yıldızlı otel
 Diplomalı balıkçılar av peşinde
 Ankara'nın rehberi
 Kent gürültüsü hasta ediyor
 Dans ederek iyileşin
 Sanatta soytarı figürü
 Anti aging için ölçülü egzersiz
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
8 yıl önce bu kadar şuurlu değildim ve bu beni utanmaz yapıyordu
8 yıl önce bu kadar şuurlu değildim ve bu beni utanmaz yapıyordu
Bugüne dek yaptığı tüm albümler çok konuşuldu. Özellikle de yazdığı...
Ahmet Uluçay
Ahmet Uluçay
Kütahya'nın bir köyünde yaşayan Ahmet Uluçay'ın filmi, festivalde...
Ölümcül bir sevgi
Yaşamlarını ayılara adayan Timoty Treadwell ve Amie Huguenard'ın...
Toplumun düdüklü tencereyi anlaması uzun zaman aldı
Bir şeyi ilk defa tanıyınca, bazen onu yanlış anlarsınız. 1950'lerde...
Bin yılın özeti meze: Lakerda
Ne zaman lakerda görsem, lakerda yesem içim cız eder. Biz elimizdeki bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.