kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ajanda
Ajanda

Sezen Aksu hayranlarına müjde! Yeni Melek'te dört gün boyunca vereceği konserlerle ilklere imza atacak. Kenan Doğulu ile Arkın Allen konseri de farklı bir seçenek sunuyor
Sergi
Tabiat ve insan figürleri
Bugüne kadar 150'den fazla esere imza atan Mine Tudun'un resim sergisi 14 Mayıs'a kadar Cemal Reşit Rey Konser Salonu Sol Fuaye'de sergileniyor. Sanat yaşamını İstanbul'da sürdüren Mine Tudun, ikinci kişisel sergisini Hollanda'da açmıştı. Tudun tabiat ve insan figürlerini ağırlıklı olarak işlediği resimlerinde çoğunlukla yağlı boya ve miks tekniğini kullanıyor. 2001 yılında Mimar Sinan Üniversitesi'nde Mehmet Mahir Atölyesi'nde Tanju Demir'le çalışan sanatçı, aynı üniversiteden Prof. Dr. Yalçın Karayağız'ın yüreklendirmesiyle çeşitli sergiler açtı.
Tel: (0212) 243 79 03

Konser
Minik serçeyle nostalji
Ünlü şarkıcı Sezen Aksu, Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde "No Hits" başlığı altında bir dizi konser vererek geçmişten günümüze kadar şarkılarını seslendirecek. Aksu konserinde dinleyicilerinin karşısına zaman zaman Beyoğlu'nun geçmişini yansıtan kostümlerle çıkacak. Aksu bu konserin tanıtımı için yaptığı fotoğraf çekimlerini de Beyoğlu'nun arka sokaklarındaki tarihi apartmanlarda gerçekleştirdi. Sanatçı repertuvarında özlenen İstanbul şarkılarına da yer verecek. 3, 4, 10, 11 Mayıs'ta gerçekleşecek konserler saat 21.00'de başlıyor.
Tel: (0212) 244 97 00-01

Dia gösterisi
Orada Mesudiye var Gazeteci
Lütfi Özgünaydın, Ordu'ya bağlı küçük bir ilçe olan Mesudiye'nin görüntülerini dia gösterisi olarak sunuyor. 4 Mayıs salı günü Akbank Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 19.30'da başlacak dia gösterisinde Mesudiye'nin hayranlık yaratan manzaraları ve sevgi dolu insanları anlatılacak. Özgünaydın bu ilçeyi kendi sözleriyle şöyle anlatıyor: "Dağların, yeşillerin arasında suyun yanı başında kurulmuş bir yer. Dağ rüzgarının ıslık çaldığı, kır çiçekleriyle süslü yaylaların insanı da insanı içtenlikle buyur ediyor."
Tel: (0212) 252 35 00

Müzikte işbirliği

Kenan Doğulu, Işık Üniversitesi ve NY Production işbirliğiyle bu akşam Lütfi Kırdar'da düzenlenecek organizasyonda bu kez farklı bir konseptle seyirci önüne çıkıyor. Sahnedeki güçlü performansıyla beğeni toplayan Kenan Doğulu'ya yerli ve yabancı dans grupları eşlik edecek. Konserin ardından DJ Arkın Allen'in performansı ile parti devam edecek. Değişik türdeki müzikleri ve sazları bir araya getirmesiyle büyük başarı kazanan Allen, doğuya özgü ses, ritim ve enstrümanları yanına alarak dijital ve elektroniği bütünleştiriyor.
NY Production Tel: (212) 243 37 44

Rock ve Arap ezgileri
Fransa çıkışlı Cezayir asıllı, "rock"ın aykırı yıldızı Rachid Taha, bu yaz piyasaya çıkacak yerinci albümünün dünya prömiyeri için, Fransız Kültür Merkezi'nin katkılarıyla İstanbul'a geliyor. Punk ve rock'tan etkilenen Taha'nın Kuzey Afrika gelenekleriyle barıştırdıgı pop, tekno ve çağdaş dans müziği ile süslediği adrenalin yüklü tarzı, gerek müzikseverler gerek otoritelerce ilgi topluyor. Solo kariyerinin başlangıcında rock tınılarına sadık kalan Taha, dinleyicinin Kuzey Afrika müziklerini keşfi adına Arap kökenlerine geri döndü. Babylon'da gerçekleştirilecek konserler 6 Mayıs'ta saat 21.30'da, 7 ve 8 Mayıs'ta 23.00'de başlıyor.
Tel: (0212) 292 73 68

Karşı kıyının sesi
Konser
Yunanistan'ın "Altın sesi" olarak tanınan Glykeria, bu akşam saat 20.00'de müzikseverlerle buluşuyor. Konserinde Anadolu-Ege türkülerinin yanı sıra, Yunan Adaları kaynaklı parçaları da yeniden yorumlayacak olan sanatçı, art arda aldığı Altın Plak ödülleri ile Yunanistan'ın en popüler şarkıcılarından biri. Amerika'da yaşayan ünlü müzisyen Ömer Faruk Tekbilek'le Türk-Yunan Barışı için konser veren Glykeria, İş Sanat'ta iki kardeş kültürün şarkılarını buluşturacak.
Tel: (0212) 316 10 83

Sergi
Dantelden tuale Gülgün
Gençay'ın 3. kişisel sergisi, 22 Mayıs'a kadar Strongbow Art Gallery'de sergileniyor. Kendi işlediği dantelleri resimlerine aktaran sanatçı, kompozisyonlarında çiçekleri sıkça kullanıyor. Sanatında günlük hayatında sevdiği objeleri estetize ederek tuallere yansıtıyor. Ayrıca temiz ve duru renkler kullanarak anlattığı duygularını eserlerinde görmek mümkün. Tel: (0312) 426 75 13

Gösteri

Stand-up'a yeni soluk
Radyo Mydonose'un kendine özgü ismi Alper, "Siyah Beyaz" adlı stand-up gösterisiyle Profilo Kültür Merkezi'nde sahne alıyor. Hayata dair gözlemlerini mizahi bir dille anlattığı gösterisi 2 Mayıs'ta saat 19.00'da başlıyor. Tel: (0212) 216 40 70
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Güzelleşmek için acı çekmeniz gerekmiyor
 Delikanlı doğulmaz ama delikanlı olunur
 Schumacher bir gün geçilecek
 En Yeni Kozmetik Ürünleri
 Ünlülerin makyaj sırları
 "Artık bir şeyler yapmalı"
 Dünyanın tüm oyunları burada
 Kozmetik kraliçesinin mirası güzellik oldu
 Edebiyat dünyasının eksik kalan yanları
 Hülya Avşar jönünü buldu
 Yaşasın ne çok okunuyorum
 Haftanın Kitapları
 Yunanlı dansözün hayali
 İstanbul'da olduğunuzu unutacaksınız
 Garo Mafyan Paşa'yı unutamıyor
 Erkekler de küçük köpek sever
 Ücretsiz, adrese teslim köpekler
 Sokak hayvanları yararına sergi
 Kadının beyaz kurtarıcısı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Yaza yaz geldi
Bir an önce gelmesini hakkaten ve...
Her gün her şey baştan
Her gün her şey baştan
Geçirdiği travma nedeniyle yaşadığı her şeyi bir gün sonra unutan bir...
Festivalin kapanış filmi sinemalarda
Festivalin kapanış filmi sinemalarda
Amerikan bağımsız sinema örneği olan "Görkemli Hayatım", mutlaka özel...
Erenköy'de huzurlu bir bahçe
Ethemefendi 36, Erenköy'deki aynı addaki caddede. İster antikalarla...
Pera'da butik otel keyfi
Kısa bir süre önce Pera'da hizmet vermeye başlayan The Pera Rose...
Semt pazarlarının en büyük rakibi Merter
Tekstilcilerin merkezi olan Merter, fiyatlarıyla pazarların korkulu rüyası...
Anadolu'nun yarattığı mücevherler
Türkiye'nin on iki farklı bölgesinde babadan oğula, ustadan çırağa aktarılan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.