kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Telle boğulurken 'yapma baba' dedi
'Baba yapma' diye yalvardı

Aile meclisinin töre kararıyla henüz 14 yaşındaki öz kızını telle boğup öldüren baba, cinayetini anlatıyor

Tecavüze uğradığı gerekçesiyle töre kurbanı olan Nuran H.'nin ölüme gidiş öyküsü, cinayetin kendisinden de korkunç. Baba Mehmet H. o anı yakalandıktan sonra polise büyük bir soğukkanlılıkla anlattı.

Elinde Kızının Kanı Kulağında Sesi Var
Mehmet H.Nuran'ı tecavüzcüsünden kurtulduktan hemen sonra Tepekent'te halasının evine götürdü. Bulduğu teli boynuna doladı, Nuran'ın yakarışlarına, buna oğlunun da katılmasına rağmen cinayeti soğukkanlılıkla işledi.

Öldürüp Gömdü Sonra "Kızım Kayboldu" Dedi
Ardından da onu bir çuvala koyup evin kümesine gömdü. Neden sonra "çocuklarının rahatsız olacağını" düşünüp Nuran'ın cesedini oradan çıkardı, Beykoz ormanlarına götürüp gömdü ve "Kızım kayboldu" ihbarı yaptı...


***

Telle boğulurken 'yapma baba' dedi

Tutuklanan baba, "Kızım, teli alıp boğazına geçirince 'yapma baba' diye yalvardı. Ama namusumu temizlemek için dinlemedim" dedi 14 yaşındaki N.H.'yi tecavüze uğradığı için telle boğarak öldüren babasının ifadesi, 'töre uğruna cinayet'in dehşetini ortaya çıkardı a.

AVCILAR'DA markete giderken Mevlüt Sevinç tarafından kaçırılarak, alıkonulduğu bir evde 6 gün boyunca tecavüze uğramasının bedelini 'töre' gereği canıyla ödeyen 14 yaşındaki N.H., kendisini öldüreceğini anlayan babasına defalarca 'yapma' diye yalvardığı ortaya çıktı. Çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine, tecavüze uğradığı evden jandarma tarafından kurtarıldıktan sonra kendisine teslim edilen kızı N.H.'yi telle boğarak öldüren baba Mehmet H., cinayeti büyük bir soğukkanlılıkla anlattı. Cinayette kendisine yardım eden ağabeyi Mirza H. ile yakalanan baba, "Kızım, o çocuk tarafından kaçırılmış ve tecavüze uğramıştı. Doktor raporuyla da bu ispatlanınca namusumuz kirlendiği için öldürmeye karar verdim" dedi.

FERYATLARI CAYDIRAMADI
TÖRE
cinayetine karar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın toplam 15 kişiyle birlikte dün Büyükçekmece Adliyesi'ne çıkarılan baba, gazetecilere "Polis kızımı bana teslim etti. Akrabalarıma O'nu istemediğimi söyledim. Eve götürdük. Büyükçekmece Tepekent'te oturan ablama ziyarete gideceğimizi söyledim. Oğlum Alaaddin ile kızım N.'yi de alarak buraya gittik. Ablam yoktu kardeşim ve yeğenim Şakir Karayel evdeydi. Evde bulduğum teli aldım, boğazına doladım. 'Baba yapma' diye yalvarmaya başladı. Kızımın yalvarmalarına oğlum da katıldı. O da kızımı öldürmemi istemiyordu. Kimse yardım etmedi. Boğazına geçirdiğim teli ona kulak asmadan sıktım ve ölünceye kadar tuttum" dedi.

GÖMMESİNE 5 KİŞİ YARDIM ETMİŞ
KIZINI
öldürdükten sonra cesedi yatak odasına götürdüğünü ve orada bir çuvalın içine koyduktan sonra kümesin içine gömdüğünü belirten katil zanlısı baba Mehmet H., "Çocukların rahatsız olmaması için cesedi Beykoz Zerzavat Köyü'nde bulunan ağabeyimin evinin yakınına götürmeye karar verdim. İki gün sonra gece yarısı bir aracın bagajına cesedi koyduk. Beş kişiydik. Beykoz'a götürdük. Ağabeyim Mirza Mehmet ve yanımdakiler ile ormanlık alanda açtığımız yaklaşık 1 metrelik çukura çuval içindeki cesedi koyduk. Üzerine de toprak örttük" dedi.

CESEDİN YERİ ÖNCE BULUNAMADI
OLAYDAN
sonra polis merkezine giderek kızının ikinci kez kaybolduğu yolunda müracaatta bulanan ancak çelişkili ifadeleri sonucunda yakalanan Mehmet H., Polonezköy Ormanları'na gömdüğü cesedin yerini bulamadı. Avcılar Asayiş Büro dedektifleriyle birlikte ormana giden baba, cesedin yerini tam olarak hatırlayamadı. Bunun üzerine ormanda 4 saat süreyle küçük kızın cesedi arandı. Bir sonuç alınamayacağını anlayan dedektifler, çevre sakinleri üzerine bir araştırma yaptı semtte aynı soyadını taşıyan bir kişinin varlığını tespit etti.O ana kadar suskun kalmayı tercih eden Mehmet H. cesedi ağabeyi Mirza Mehmet'in evine yakın bir yere gömdüğünü itiraf etti. Küçük kızın cesedi, gömüldüğü boş araziden alınarak Beykoz Devlet Hastanesi'ne ardından da Adli Tıp'a gönderildi.

TECAVÜZCÜYÜ DE VURACAKTI
ÖTE yandan Mehmet H.'nin kızını öldürmeden önce tecavüzcü Mevlüt Sevinç'i vurmayı planladığı ortaya çıktı. Mehmet H.'nin "O şahsı vurmak için oğlum Alaaddin ile Küçükçekmece Adliyesi'ne gittik. Ben de silah vardı. Adliye çıkışında vurmaya karar verdim. Çıkışta polis aracı adliyenin kapısına kadar yanaştı. Bu nedenle vuramadım" dediği öğrenildi. Öte yandan H. ailesinin avukatı Muhammet Aktar, N.'nin cenazesine sahip çıkacağını söyledi.

MÜSLİM SARIYAR MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 CHP, komisyona havale etti
 AB'ye Zana sözü verdik
 '5 yıl sonra başbakan olarak buradayım'
 Gül'ün oğlu Annan Planı'nı ödev yaptı
 Demirel, ateşsiz tip zatüreeye yakalandı
 Hükümet formülü
 Maraton start aldı
 Güldünya'nın Katillerine töre indirimi yok
 AKP, töre indirimini kaldırmaya hazırlanıyor
 BJK bayrağıyla uğurlandı
 Taksim'de 1 Mayıs'a izin yok
 Reuters cinayetleri dünyaya duyurdu
 Fen edebiyat mezunlarına müjdeli haber
MEHMET TEZKAN
'Hayır'la iktidar, 'evet'le siyaset
ON kere yazıp...
EMRE AKÖZ
Beyin salatasını sever misiniz?
Engin Akın ile...
UMUR TALU
Kahredici biçimde, istila içimize siniyor!
"Pek...
"BM gelişmeleri değerlendirecek"
TÜRKİYE'YE dün "veda ziyaretlerini" gerçekleştirmek için...
Annan Planı'nı tek taraflı başlatıyoruz
CTP Genel Sekreteri, KKTC yönetimi olarak Annan Planı'nı tek taraflı...
En güzel hediye:3-2
En güzel hediye:3-2
Brüksel'deki maçta perdeyi Sonck açtı. Devre biterken Yıldıray...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.