kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Barış'ın gözleriyle görüyorlar
Barış'ın gözleriyle yine görüyor

26 yaşında hayata veda eden Barış Dönmez'in gözleri Yeliz ve Rukiye'nin dünyasını aydınlattı

Askere gitmeden bir gün önce cinayete kurban giden Barış'ın gözleri şimdi iki genç kızda gülümsüyor. Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Yeliz Yanık, artık Barış'ın korneasıyla rahatça gazete bile okuyor.



***

Barış'ın gözleriyle görüyorlar

Bar cinayeti kurbanı Barış Dönmez'in gözleri iki kızın dünyasını aydınlattı. Kornea nakli yapılan Yeliz, acılı aileye "Artık iki kızınız var" diye seslendi, Rukiye ise "Resmini kalbimde taşıyorum" diyor.

Ölümüne neden olan cinayetin karanlık noktaları aydınlatılamayan Barış Dönmez'in gözleri, iki hastanın dünyasını aydınlattı. Ailesi tarafından organları bağışlanan Barış Dönmez'in korneaları, 14 Nisan'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen operasyonlarla görme zorluğu çeken 17 yaşındaki Yozgatlı Rukiye Bozkurt ile 19 yaşındaki Yeliz Yanık'a nakledildi. Başarılı geçen ameliyatların ardından genç kızlar dün taburcu edildi. Operasyonu gerçekleştiren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, Barış'ın ailesinin örnek bir davranış sergilediğini vurgulayarak "Ayla ve Zeki Dönmez, genç yaşta yitirdikleri Barış'ın kornealarının genç insanlara umut olmasını diliyordu. Öyle de oldu. Rukiye de Yeliz de ameliyattan önce önünü dahi göremeyecek durumdaydı. Barış'ın gözleri ikisine de yeni bir hayat verdi. Artık çok rahat görüyorlar. Gencecik bir insanın ölmesi tabii ki çok üzücü. Ancak ailesinin böylesine bilinçli davranması, bence muhteşem bir yaklaşım" diyor.

"BARIŞ'A DUA EDİYORUM"
Babası kanser hastası olduğu için İstanbul'daki eğitimini zorlukla sürdüren Yeliz, Barış için çok dua ettiğini söylüyor. Ortaokul yıllarında ortaya çıkan ve tıp dilinde 'keratoconüs' adı verilen kornea incelmesi nedeniyle görme zorluğu çeken Yeliz'in gözleri objeleri sadece gölge olarak algılıyordu. Buna rağmen ortaokulu birincilikle bitirip Giresun'daki Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni kazandı. Ancak hastalık iyice ilerlemişti. Hastalıkla sürdürdüğü amansız mücadeleye karşı liseyi başarıyla bitiren Yeliz, İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nu kazandı. Okumak için İstanbul'da oturan ağabeyinin yanına yerleşti. Tüm zorluklara rağmen okulunu bitirip, iyi bir sağlık teknisyeni olmak istiyor. Barış'ın sol göz korneası ile görebilen genç kız, "En önemlisi de konuşurken insanların gözüne bakabiliyorum. Garip bir duygu. Üzüntüyle sevinci bir arada yaşıyorsunuz. Barış'ın ailesine ne kadar teşekkür etsem azdır. Her gün Barış için dua ediyorum. Oğullarını kaybettiler ama artık iki kızları var. Bundan sonra okulumda ve mesleğimde yükselip çok başarılı olacağım" diyor.

"DÜNYAMA IŞIK SAÇTI"
Yoksulluğun pençesinde kıvranırken bir yandan da kızlarının derdine çare arayan Kamber Ailesi de gözyaşları içinde Barış'ın anne ve babasına teşekkür ediyor. Kornea nakli ile hayata yeniden umutla sarılan Rukiye, "Doktorlar bana nakledilen gözün Barış'a ait olduğunu televizyonda haberler verilirken söyledi. Acı ve sevinci bir arada yaşadım. Karanlık dünyama ışık saçan Barış'ın resmini hiçbir zaman yanımdan ayırmıyorum. Onun resmini kalbimde taşıyorum" diye konuştu.

Özlem YURTÇU - Tarık YILMAZ / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 2 trilyonluk müfettişe 'nereden buldun' davası
 Barış'la yanaktan öpüştük
 Ölümün nedeni penisilin mi ?
 Hız tutkusu liseli gencin sonu oldu
 YÖK: Katsayı söylentisi imam hatipli sayısını artırdı
MEHMET TEZKAN
Bilgili sıfır noktasına nasıl geldi?
Beşiktaşlıların...
EMRE AKÖZ
Gülelim ağlanacak halimize
Gençlerbirliği Başkanı...
UMUR TALU
Oradan, buradan, yüzümüzün iki yanından
Şu sıra ABD'ye...
MUHARREM SARIKAYA
Avrupa Birliği yolunda lokomotif Almanya...
Almanya ...
Adada fıkra gibi referandum oyları
KKTC halkının AB üyeliği için evet, Rumlar'ın ise "Nasıl olsa AB'ye...
AB, Kuzey Kıbrıs'a temsilcilik açıyor
Verheugen, "BM'nin alt yapısı yetersiz" diyerek kararlaştırılan AB...
Üç hafta sonra İstanbul'dayım
Üç hafta sonra İstanbul'dayım
"Brugge'de mutlu değilim. Hagi'nin beni ısrarla istemesi gurur...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.