kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Söz dinlediler
Söz dinlediler


Daum, Beşiktaş maçı öncesi takıma, "Tamam mı, devam mı?" diye sorar ve ekler: "Devam derseniz, unutmayın; sahada ne dersem yapacaksınız".

Yer Rize Atatürk Stadı'nın soyunma odası. F.Bahçe, en yakın Beşiktaş'ın 6 puan önünde lider gittiği Rize deplasmanında ilk yarıyı 0-0 bitirmiş. Teknik Direktör Daum, takımının üzerindeki sıkıntının farkında ve şunları söylüyor: "Maç zor geçiyor. Unutmayın buradan alacağımız 1 puan bizim için yenilmekten iyidir." Ama bu uyarıya rağmen F.Bahçe son dakika golü ile Rize'de 3 puanı bırakıyor. Alman hoca da, ligde kritik bir dönemde gelen bu yenilginin sebeplerini araştırmaya koyuluyor. Öncelik olarak da bütün futbolcularıyla bire bir görüşmeler yapıyor. Ama kendisi hiç konuşmuyor, sadece dinliyor. Bu görüşmelerden çıkardığı sonuç ise, futbolcularının tedirgin olduğu ve kendilerine özgüvenlerinin azaldığı yönünde.

Rakibimiz stres
Bu tespitini yardımcılarına da açıklayan Daum, şunları söylüyor: "Eskiden arkadan geliyorduk ve üzerimizde baskı yoktu. Fakat ne zaman ki öne geçtik, lider olduk, futbolcular strese girdiler. Ve oyun disiplininden kopmalar başladı." Bu sözlerin ardından takımını da ikiye bölüyor: Kahraman olmak isteyenler, istemeyenler. Bunu da şöyle açıklıyor: "Futbolcular güvenlerini kaybedince, risk almaktan kaçmaya başladılar. Fakat bunun aksine bazı futbolcular da maçı kurtaran adam olma sevdasına düşüp, gereksiz riskler almaya başladı." Rizespor'dan yenen golü de buna bağlıyor Alman teknik adam: "Ali Güneş ile Serhat rakip sahadaydı. Onların arkasından iki kişi daha bindirdi. Takım tamamen risk aldı. Rize'nin sağ açıktan kontradan gelişen bir atağında da, bu ikisinin kanadından bindiren adam golü attı."

Artık karar verin
Rize yenilgisinin ardından Samsunspor beraberliği geliyor. Üstelik F.Bahçe öne geçtiği bir maçta, hem de sahasında puan kaybediyor. Ardından takıma eleştiriler artıyor ve de en önemlisi ikinci sıradaki Trabzonspor ile aradaki puan farkı ikiye iniyor. Tabii G.Saray'ın iki hafta sonra karşılaşacağı Trabzonspor'a verdiği destek, Anadolu ittifakı, teşvik primi söylentileri de takımı iyice geriyor. İşte böyle bir ortamda Daum futbolcuları ile iki tane toplantı yapıp, aynı şeyleri söylüyor: "Buraya kadar geldiniz, bundan sonra devam edip, etmeyeceğinize karar vermeniz lazım. Etmeyeceğiz diyorsanız bir problem yok ama edecekseniz benim dediklerimi yapacaksanız. Eğer bunları yaparsanız, Beşiktaş'ı yeneriz. Puan cetveline baktığınızda bir beraberlik hakkımız var ama berabere kalacağımız maç Beşiktaş maçı değil." Alman hoca ayrıca, takımı kampa aldığında da, kimsenin Trabzonspor- D.Bakırspor maçını izlemesini istemiyor. Nedeni, Trabzonspor'un kazanacağını düşünüp, takımın motivasyonunun bozulmamasını istiyor. Şöyle diyor Daum: "Sadece bir hafta sonra oynayacağınız takımın maçını seyredebilirsiniz, bu karşılaşmanın sonucunu öğrenin yeter size." Sonuçta Trabzonspor, D.Bakır'ı yenip, lider oluyor ve bu da çok etkiliyor futbolcuları. "Liderliği kaybettiğimiz zaman dünya başımıza yıkıldı sanki ve işin ciddiyetinin farkına vardık" diyorlar. İşin motivasyon kısmını böyle halleden Daum, taktik golünü de maçtan 1 gün önce atıyor ve Van Hooijdonk'u, markajdan kaçırmak için orta sahaya yakın oynatmaya karar veriyor. Lucescu da bu hamleye cevap vermeyince, Hollandalı takımı istediği gibi yönlendiriyor sahada. Gelelim işin özetine: Bu karşılaşmadan önce Daum'un bu sezon söylediklerinin bire bir yapıldığı 4 maç vardı. 3'er puanla kapatılan Trabzon ve D.Bakır deplasmanları, 2-2 bitirilen Olimpiyat Stadı'ndaki G.Saray maçı ve Kadıköy'de 2-2 sona eren Beşiktaş randevusu. Son maçla birlikte bu sayı 5'e çıktı.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Onuruma dokundu
 Merkez Grubu Başkanı Turgay Ciner'den olaylara bakış:...
 Daum'a '100. Yıl'da bizimle kal' denecek
 Tuncay'ın sevinci yarım kaldı
 Trabzon 5-3 önde
 Sahada bitecek
 Cenaze üstüne düğün olmaz
 Liste yönetime geliyor
 Günün İçinden
 Gitmek için para istiyor
 Yanal kolları sıvadı
 Yıldıray tamam
MURAT DEMİRYAS
Ucuz yaşamlar
Pazar öğleden sonra, işe gitmek üzere...
KAZIM KANAT
Bilgili kaçtı!
Beşiktaş Başkanı Sayın Serdar Bilgili...
Özkök: En hayırlısı oldu
Özkök: En hayırlısı oldu
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök "Referandum sonuçları çok...
MGK: Vaatler yerine getirilsin
Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, KKTC'ye verilen sözlerin...
Askerimize 2005'te Tora Bora daveti
Askerimize 2005'te Tora Bora daveti
ABD Dışişleri Bakanlığı, 10 Avrupa ülkesinden birer gazeteciyi...
Bar cinayetinin sis perdesi aralanmadı
Bar cinayetinin sis perdesi aralanmadı
Barda boğazı kesilerek öldürülen Barış Dönmez'in katil zanlısı olarak...
19'luk Rus'a gönül vermiş
19'luk Rus'a gönül vermiş
Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman ile 30...
Milenyum kadını
Milenyum kadını
İspanyol top model Luisa Corna, podyumlardaki başarısını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.