kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mavi Melekler hastane koridorlarında

Göztepe SSK Hastanesi'nde 70 gönüllü kadın 'Mavi Melekler' adıyla iki yıldan beri çalışıyor. Gönüllüler, hastanede kalan lösemili çocuklara sevgi, şefkat ve tıpkı bir okul gibi eğitim, öğretim veriyor, hastaneye gelen ve okuma, yazması olmayan hastalarla ilgilenerek, onları ilgili birime yönlendiriyor

Göztepe SSK Hastanesi'nde 70 gönüllü kadın 'Mavi Melek' adı altında hizmet veriyor. Melekler, hastanede kalan çocuklara sevgi, şefkat ve eğitim veriyor. Ayrıca hastaneye gelen, özellikle okuma ve yazma bilmeyen hastaları yönlendirerek, kan alma ve laboratuvar işlemlerinde yardım ediyorlar. Serpil Dizdar'ın başkanlığını yaptığı gönüllüler haftanın her günü 10 kişilik gruplar halinde hastaneye geliyor. Sabah 8.00- 15.00 arası hizmet veren gönüllüler, Mavi Melek olarak çalışmanın zor ve mutlu edici bir görev olduğunu, herkesin kendileri gibi çeşitli hastanelerde görev alarak insanlara yardımcı olması gerektiğini, bunun mutluluğunun anlatılamayacak derecede büyük olduğunu söylüyor.

BİZ BİR AİLEYİZ
Şimdilik sadece çocuk ile kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde görev yaptıklarını, ancak aslında hastanede ihtiyaç duyulan Mavi Melek sayısının 100 kişi olduğunu söyleyen Serpil Dizdar "Biz bir aileyiz. Bireysel olarak başarılı olmak mümkün değil. Onun için Mavi Melekler adı altında toplandık. Amacımız insanlara hizmet edip, yardımcı olmak. Biz manevi yönden yaptığımızın karşılığını fazlasıyla alıyoruz. Bunun verdiği mutluluk ölçülemez ve anlatılamaz" diyor. Hizmet vermeye 20 kişi ile başladıklarını söyleyen Dizdar "Gönüllü çalışmak çok zor. İnsanların kültür seviyesine uyum sağlayıp, sevgi ve şefkatle yaklaşmamız gerekiyor. Özellikle okuma ve yazma bilmeyen, bize başvuran hastaları güler yüz ve tatlı dille, nereye gidecekleri konusunda yönlendirip, onlara yardımcı oluyoruz. Hastane açısından ise, personelin eksikliklerini hissettirmemeye gayret ediyoruz" diyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI
Kendilerine başvuran kişilerde aradıkları kriterler arasında en önemli noktanın, insanlara bakış açısı ve kişinin önce kendisini sevmesi olduğunu kaydeden Dizdar "Mavi Melek olmak için bize başvuran kişilerle önce yarım saat oturup konuşurum. Hiçbir maddi yardım beklemeden, yardıma muhtaç insanlara yardımcı olacak, psikolojik sorunu olmayan, eğitimi en az lise mezunu, pozitif enerji veren, bakımlı, toplumla bire bir kaynaşan insanları seçerek, üç ay deneme süresinden geçiriyoruz. Eğer bizim çalışma şartlarımıza uyuyorsa, Sağlık Bakanlığı'ndan kimliğini alıyor ve çalışmaya devam ediyor" diyor. Başhekim Yardımcısı ve Mavi Melekler Sorumlusu Dr. Asım Yörük, gönüllü çalışan kadınların kendilerine çok büyük fayda sağladığını ve insanların SSK hastanelerine bakış açısının değiştiğini söyleyerek, tüm SSK hastanelerinde aynı uygulamanın yapılmasının çok faydalı olacağını vurguluyor. Yörük "Güler yüzleri, tatlı dilleri ile özellikle kanser hastalarına moral dağıtıyor ve eğitim veriyorlar" diyor.

MAVİ MELEK OLABİLİRSİNİZ

33 yaşında, iki çocuk annesi Mavi Melek Semra Bilgiler, 16 yıl önce annesinin bağırsak kanserinden hastanede yattığını, hastanenin ne demek olduğunu iyi bildiğini, amacının, güler yüz ve sevgi ile, insanlara karşılık beklemeden bir şeyler vermek olduğunu, söylüyor. 40 yaşında, iki çocuk annesi Sevgi Delibaş ise "SSK hastanelerine gelenler manevi ihtiyaç duyan insanlar. Sizler de Mavi Melek olabilirsiniz" diye sesleniyor. Mavi Melek olarak çalışan 56 yaşındaki Şeniz Bilir "Ev hanımları; çay partileri, konkenler, vitrin gezmeleri yerine, buralara gelerek yardıma muhtaç insanlara manevi destek olabilirler. Türkiye genelinde herkes Mavi Melek olabilir. Bu çok zor değil" diyor. 45 yaşındaki Pakize Akdoğan ise, "Çok mutluyum. İnsanların duasını almak beni çok mutlu ediyor" diyor.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Mavi Melekler Hastane Koridorlarında
 Bel Okulundan Mezun Olan Ağrısız Yaşıyor
 Yetişkinler Nasıl Beslenmeli?
 Öldürücü Alerjiden Kurtulma Yollarını Öğrenin
 Çocukları Bekleyen "tatlı" Tehlikeye Dikkat!
 Alerjik Hastalıklar İçin Risk Faktörleri Neler?
 Kosovalı Yılmaz Kanserle Savaşıyor
 Şeker Hastalarına Tarçın Öneriliyor
 Dikkat! Hepatit A Yaz Aylarında Artıyor
 Acı Çikolata Tansiyonu Düşürüyor
 Bu Hanımlar Meme Kanserine Çare Oldu
 Çocukların Gözleri İhmale Gelmez
 Göz Sağlığı İle İlgili Doğru Sanılan Yanlışlar
 Mikropsuz Yaşayan Bahar Alerjisi Oluyor
Cilalı İbo bu kez ağlattı
Sinemada yarattığı 'Cilalı İbo' tiplemesiyle tüm Türkiye'nin kalbini...
Cinayet gibi kaza
7 metrelik yolda, kasasından taşan 5.4 metrelik çelik levhayla giden...
Kozmetik kraliçesini kaybetti
Kozmetik kraliçesi Estee Lauder pazar gecesi, New York'daki evinde...
19'luk Rus'a gönül vermiş
19'luk Rus'a gönül vermiş
Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman ile 30...
Kolajları çok moda
Kolajları çok moda
Sosyetenin renkli ismi Ahu Tuğbay, pek çok ünlünün fotoğraflarıyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.