kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Moda bir antika oldu
Antika gibi moda

Çiçek desenli işlemeli kıyafetler, boncuklarla süslenen ayakkabılar ve sallantılı, renkli boncuklu küpelerle "antika" bir akımın takipçisi olduk. Gardırobunuza küçük eklemeler yaparak bu modaya uyabilirsiniz. Klasik bir pantolonun üzerine işlemeli bir tunik giyerek sezonun trendini yakalamanız mümkün.

***

Moda bir antika oldu

Çiçek desenli işlemeler, boncuklarla süslenen ayakkabılar ve sallantılı küpelerle "antika" bir akımın takipçisi olduk. Unutmayın bu moda çok kullanışlı, çok zevkli
Son zamanlarda onar yıllık dilimler halinde modanın trendlerinden söz ediyoruz. Her sezona etki eden belirli yıllar var. Geçtiğimiz kışa 60'lı yıllar hakim olmuştu. Bu sezona ise bir değil birkaç "onlu" yıl damgasını vuruyor. Bunların arasında 20'li, 50'li ve 70'li yıllara bile rastlamak mümkün. Ancak tarzını belirlemiş olan ve değişiklikten hoşlanmayanlar için her zaman klasiğe yakın çizgide ve çok trendy olmayan ama hiçbir zaman da demodeliğe düşmeyen bir stil söz konusu: Antik tarz. Antik moda çok kullanışlı. Çünkü sadece gardırobunuza ekleyeceğiniz birkaç yeni parçayla bu tarza ait her giysinizi rahatlıkla yıllarca kullanabilirsiniz.

MASAL KAHRAMANLARI
Çiçek desenli işlemeler bu tarzın en belirgin özelliği. Çoğunlukla da boncuklarla işlenen kıyafetler, ayakkabı ve çantalar, boncuklu ve renkli küpe ve kolyeler dikkat çekiyor. Bohem havasıyla sanki masal kahramanlarını andırabilirsiniz. Uçuşan ve işlemeli olan parçaları tercih edin. Bu tarzın renkleri de kendine özgü. Bordo, toprak tonları ve şarap renkleriyle hakiler direkt bu tarza hitap eder. Ancak sezonsal değişikliklerle renklerde bazen değişmeler olabilir. Örneğin bu sezonun pembe ve ten rengi trendleri gibi...

TAKILARI UNUTMAYIN
Sallantılı ve renkli boncuklu küpeler antik tarza çok uyar. Aslında bu tarz küpeleri blue jeanlerle de takabilirsiniz. Metali bile işlemeli havasında olan antik tarzın en abartılı yanı takılarıdır. Çünkü bu tarzı en kolay ve en anlamlı bir şekilde abartılı takılarla yansıtabilirsiniz. Bazı kişiler hem boncuklu kolyeyi hem de aynı tarzda küpeyi birlikte kullanmayı fazla bulabilirler. Fakat antik tarza hitap eden kadınlara bu abartı yakışır ve asla sakil durmaz. Çantalara gelince... Torba şeklinde ve büzgülü metal kapama yeri olan kumaş çantalar da bu tarzı çok güzel betimler. Üzeri tamamen işlemeli ve saten bir çanta bu sezon çok moda olmakla birlikte asla geçici bir trend olarak düşünülemez. Her zaman gece veya gündüz, fark etmez spor bir tarzla bile bu çantaları kullanabilirsiniz. Tabii ki ayakkabılarda da silme işleme görebileceğiniz bir tarzdır antik moda. Bu sezon her modacının koleksiyonunda mutlaka yer verdiği bol işlemeli ayakkabılar ya çok alçak topuklu ya da kısa topuklu olarak bu sezon kendisini gösteriyor. Ayakkabının ön kısmı boncuklar ve payetlerle işlemeli olarak loafer dediğimiz kolej tarzı ayakkabılar çok beğeniliyor. Özellikle Miu Miu'nun koleksiyonunda bu ayakkabıları elde etmek için sıra beklemelisiniz. Genellikle tek parça elbiseler antik tarzın en kullanışlı giysileri. Çok kısa olmayan, hatta diz altından biraz daha aşağıda biten ve özellikle şifon kumaştan olan elbiselerin bazen tamamında bazen de yaka kısmında işlemeler bulunur. V yaka olan kesimler daha çok bu tarzı yansıtırken, göğüs altından robalı elbiseler de çok göze çarpıyor. Daha çok bol paçalı ve uçuşan kumaşlardan oluşan pantolonlarla giyilen tunikler kolsuz veya kolları kıvrılarak giyiliyor. Yine yaka kenarları işlemeli olan tunikler şifon kumaşından tercih edilirken, zaman zaman saten kumaştan tunikler de karşımıza çıkıyor. Ancak aslında genel tarzınız antik havasında değilse ve siz sadece sevdiğiniz veya bu sezon çok moda olduğu için antik giyinmek istiyorsanız, o zaman daha modern olarak kapri pantolonlarla ve yüksek ökçeli terliklerle de tuniklerinizi giyebilirsiniz. Genelde evaze model olan etekler ise antik tarz söz konusu olunca biraz daha diz altı kullanılıyor ve yumuşak kumaşlar tercih ediliyor. Eteklerin üzeri işlemeli olup ya bel kısmı yada etek ucu da işlemeli olanlar çok beğeniliyor. Bu arada günlük tarzda spor ve daracık ceketlerle de bu etekleri giyebilir, kavram karmaşası yaratabilirsiniz.

SAÇLAR VE MAKYAJ
Antik tarza en çok dalgalı ve hatta gevşek olarak toplanmış saçlar yakışır. Aslında hafif bozulmuş gibi olan maşalı ve uçuşan saçlar tarzı en güzel belirleyen taramalardır. Dikkat edin çok düzenli ve sımsıkı saçlardan kaçının. Ama havayı biraz kırmak ve daha spor kullanmak istiyorsanız da dümdüz ve kaküllü saçlarınızla istediğinizi elde edebilirsiniz. Makyajda ise zaten birkaç sezondur çok beğenilen akmış gibi duran göz makyajını tercih edin. Ancak simsiyah gölgeler yerine, bakır tonlarında gölgeleri kullanmanızı öneririz. Dudaklarınıza ise hafif pembe veya ten rengi rujlar çok yakışacaktır.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Garo Mafyan Paşa'yı unutamıyor
 Erkekler de küçük köpek sever
 Ücretsiz, adrese teslim köpekler
 Sokak hayvanları yararına sergi
 Kadının beyaz kurtarıcısı
 Bizans'ın kültür izleri
 Her Rus, Nataşa değildir
 Geçmişle gelecek birleşiyor
 Ekran aşkları can sıkıyor
 Edebiyat dünyamız yenilerle canlanacak
 Haftanın Kitapları
 Ajanda
 Dans günleri başlıyor
 Küçük, rahat ve çok seksi
 Onu hiç böyle görmemiştiniz
 Hiçbir albümüm 1 milyon satmaz
 Heidi, Pollyanna ve Ayşegül
 Bırakın öyle kalsın
 Vakko yaza sürpriz bir isimle "merhaba" dedi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Yanına ayran mı kola mı alırsınız?
Gözlem(e) lere,...
ŞAFAK KARAMAN
Akademik jüri
Renklicam müzik dünyasına yeni yıldız...
KENAN ONUK
Dvorak ve Mischa Maisky
Günümüzün en önemli...
Büyümek istemeyen bir çocuk
Büyümek istemeyen bir çocuk
J.M. Barrie'nin 100 yıl önce Londra'da yazılmış ve sonra sahnelenmiş...
Gelin ve Bill'in buluşması
Gelin ve Bill'in buluşması
"Kill Bill"in ikinci bölümü sinemaseverleri fazla bekletmedi ve...
Ege yemekleri cenneti
Tire'deki Kaplan Restoran kolay kolay başka bir yerde...
Pastalı, börekli çikolatalı diyet
Diyetisyen Selahattin Dönmez, yeni çıkardığı "Farketmeden Diyet"...
Ralli pistlerinin en hızlı ailesi
Ayça ve Merve Hasbay Türk ralli dünyasının ilk kadın pilotları değiller. Ancak...
Köleler kurtuldu artık sıra bizde
Uzun zamandır dünyayı etkisi altına alan capoeira rüzgarı Türkiye'de de esiyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.