kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Eğlence yaşamında ev doğallığı moda
Barda ev partisi

Eğlencenin rengi değişti. Şimdi bir mekanı kapatıp özel parti vermek moda

Sayıları giderek artan mekanlarda ev sıcaklığında partiler düzenleniyor. Bu partilerde mönüden dekorasyona her şeye siz karar veriyorsunuz. İster sevgilinize evlenme teklif edin, ister doğumgünü kutlayın.

***

Eğlence yaşamında ev doğallığı moda

Gece hayatının rengi değişti. Şimdi trend bir mekanı kapatıp parti vermek. Bu partilerde mönülerden mekanın dekorasyonuna kadar her şey kişiye ya da gruba özel hazırlanıyor
Gece hayatında eğlence alternatifleri gün geçtikçe çeşitleniyor. Son günlerde ise kişiye ve gruplara özel partiler yapan mekanlara takılmak gözde. Ev partilerini dışarı taşıyan bu mekanlar, kendi kendine eğlenmek isteyen gruplara hizmet veriyor. Mönülerden dekorasyona kadar tamamen sizin isteğiniz doğrultusunda partiler hazırlayan mekanlarda ev rahatlığını yakalamak mümkün. Sevgilisine evlenme teklif etmek isteyenler için kapatılan mekanlarda her taraf kırmızı güllerle donatılıp, kemancılar romantik ezgiler çalabiliyor. Ya da doğumgününde sevdiğiniz bir arkadaşınıza ondan habersiz muhteşem bir parti hazırlayabiliyorsunuz.

Bu tarz hizmet veren mekanların sayısı giderek artıyor. İstanbul gece yaşamında kişiye özel partiler düzenleyen mekanlardan biri Taksim Sıraselviler'deki İsminar. Yaklaşık iki ay önce açılan mekan beş katlı cumbalı tarihi bir binada hizmet veriyor. İsminar'ın her katı farklı bir konseptte hazırlanmış. Mekanın işletmecisi Pelinsu Gören her katın farklı bir ruha seslendiğini söylüyor:
"Her yaş kategorisine ve insanların değişik beğenilerine göre her katı farklı olarak düzenledik. Her kat 30-35 kişilik kapasiteye sahip. Her katın müzik sistemi de farklı. Tamamen kişiye özel hizmetler sunduğumuz için isteyen gelip istediği şekilde dizaynı değiştirebiliyor, istediği mönüleri seçiyor."

Pelinsu Gören gece hayatında oluşan bu yeni konsepti şöyle açıklıyor: "İstanbul zaten kozmopolit bir yer. Dolayısıyla bir mekana gittiklerinde kendi müziklerinden anlayan, ortak sohbet edebilecekleri ortamlar istiyorlar. Böyle bir ev konseptine dönüş var son dönemde. Burada hem sohbet edip hem de kimsenin rahatsız etmeyeceği bir ortamda kendi kendilerine eğlenebiliyorlar. Değişik gruplar oluyor. Mesela 80 kişilik bir doğumgünü yaptık. Parti sahibi, bütün katları kapattı. Her katta farklı müzik istedi. Giriş katında keman ve klavye karşıladı, ikinci katta kanun ve ud vardı. En üst katta flamenko dinletisi vardı. Sonra ikinci katımızda romantik bir evlilik teklifi yaşandı geçenlerde. Beyaz örtülerin üzerine kurutulmuş güller koyduk, her tarafa mumlar yerleştirdik. Kemancılar çaldı."

İsminar'da özel parti yapabilmek için ortalama fiks mönü ücretleri kişibaşı 30-35 milyon TL arasında değişiyor. Taksim Sıraselviler'deki Masa, tamamen özel partilere yönelik bir mekan. Arnavutköy'deki yerinden geçtiğimiz Aralık ayında Taksim'e taşınan mekanın işletmecisi Elif Edes, gece hayatında özel partilere ilginin giderek arttığını söylüyor: "Biz burada kişiye ve gruba özel partiler düzenliyoruz. Mönüleri ve dekorasyonu isteğe göre hazırlıyoruz. Kimi zaman çok eski ağır bir hava yaratıyoruz. Kimi zaman da çok modern bir ortam yaratıyoruz. Yemek olarak da seçenek bol. Gördüğüm kadarıyla bu konsepte çok büyük ihtiyaç varmış. Şu anda Nisan sonunda kadar rezervasyonlar dolu."

Masa'da maksimum 100 kişilik partiler yapılabiliyor. Fiyatlar ise kişi sayısı ve istenecek olan şeylere göre değişiyor. Kişibaşı 40- 45 milyon TL'den başlayıp 200 milyon TL'ye kadar çıkabiliyor.

CLUB MERAKLILARINA
Ritz Carlton Otel'in altındaki SMall'daki The Plaza Restaurant& Club da özel partilere açık bir mekan. Mekanın işletmecisi Erol Eyin en az haftada bir kez gruplara kapalı partiler yaptıklarını söylüyor: "Bizde genellikle konsept partiler yapılıyor ama özel talepler geldiğinde bunları da karşılayabiliyoruz. Yemekli davetten çok club ağırlıklı partiler oluyor. Genelde 30-40 kişilik gruplar dükkanı kapatıp eğleniyorlar. Dekorasyonu da gecenin konseptine göre değiştirebiliyoruz. Bizim ışık düzenlememiz buna çok uygun. Renklerimizi 16 milyon ton çeşit yapabiliyoruz. Geçenlerde ünlü bir yönetmenin aykırı bir partisini kapalı bir şekilde yaptık. Dans şovlarının olduğu, insanların değişik kıyafetler giydiği bir parti yaptık ve inanılmaz güzel oldu. Müşteriden gelecek her türlü fikre açığız. Fiyatlar ise çok değişken. Dansçılar isteniyorsa, özel DJ talepleri varsa, özel bir dekor isteniyorsa bunların maliyetleri sözkonusu oluyor. Bu işlerde limit yok. Kişiye özel davet minimum hafta içiyse 3000 dolardan başlıyor. 30 kişi yemeğe gelmek istiyorsanız, mönülerde, içkilerde anlaşıyoruz, gece 24.00'e kadar mı yoksa club'a kalınacak mı? Böyle durumlarda 50-60 milyon TL kişi başı ücret çıkarıyoruz."

İstanbul gece yaşamında kişiye özel parti düzenlenen mekanlardan biri de Taksim'deki Dulcinea. Mekanın içindeki Oda bölümü özel partiler için tasarlanmış. Oda gündüzleri sergi, enstelasyon, performans, workshop, özel şirket yemekleri, söyleşiler gibi aktivitelere açıkken, geceleri de davet, düğün, parti, konser yapılabiliyor. Dulcinea Oda ekibi istediğiniz tarzda bir ortam yaratabiliyor. 130 metrekarelik bodrum kattaki mekan, 55 oturmalı 100 kişi ayakta 155 kişi kapasiteli.

Neslihan Tunç

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Garo Mafyan Paşa'yı unutamıyor
 Erkekler de küçük köpek sever
 Ücretsiz, adrese teslim köpekler
 Sokak hayvanları yararına sergi
 Kadının beyaz kurtarıcısı
 Bizans'ın kültür izleri
 Her Rus, Nataşa değildir
 Geçmişle gelecek birleşiyor
 Ekran aşkları can sıkıyor
 Edebiyat dünyamız yenilerle canlanacak
 Haftanın Kitapları
 Ajanda
 Dans günleri başlıyor
 Küçük, rahat ve çok seksi
 Onu hiç böyle görmemiştiniz
 Hiçbir albümüm 1 milyon satmaz
 Heidi, Pollyanna ve Ayşegül
 Bırakın öyle kalsın
 Vakko yaza sürpriz bir isimle "merhaba" dedi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Yanına ayran mı kola mı alırsınız?
Gözlem(e) lere,...
ŞAFAK KARAMAN
Akademik jüri
Renklicam müzik dünyasına yeni yıldız...
KENAN ONUK
Dvorak ve Mischa Maisky
Günümüzün en önemli...
Büyümek istemeyen bir çocuk
Büyümek istemeyen bir çocuk
J.M. Barrie'nin 100 yıl önce Londra'da yazılmış ve sonra sahnelenmiş...
Gelin ve Bill'in buluşması
Gelin ve Bill'in buluşması
"Kill Bill"in ikinci bölümü sinemaseverleri fazla bekletmedi ve...
Ege yemekleri cenneti
Tire'deki Kaplan Restoran kolay kolay başka bir yerde...
Pastalı, börekli çikolatalı diyet
Diyetisyen Selahattin Dönmez, yeni çıkardığı "Farketmeden Diyet"...
Ralli pistlerinin en hızlı ailesi
Ayça ve Merve Hasbay Türk ralli dünyasının ilk kadın pilotları değiller. Ancak...
Köleler kurtuldu artık sıra bizde
Uzun zamandır dünyayı etkisi altına alan capoeira rüzgarı Türkiye'de de esiyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.