kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kıbrıs'ta taşlar oynadı
Kıbrıs'ta taşlar oynadı

Başbakan Tayyip Erdoğan, referandumun aslında olumlu sonuçları olduğunu, Kıbrıs'ta taşların yerinden oynadığını söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve muhalefete çatan Erdoğan, "Demokrasiye tahammül edemeyen ve halk iradesini içine sindiremeyenlerin, maksatlarını, hamasi söylemlerin arkasına gizleme kurnazlığını bırakmaları gerekir" diye konuştu. AK Parti il başkanlarıyla Ankara'da toplantı yapan Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Kıbrıs'taki referandum sonuçlarını değerlendirdi. Erdoğan, Kıbrıs müzakerelerinde emeği geçen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Dışişleri bürokratları, KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve KKTC Dışişleri yetkililerine teşekkür etti. Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ise New York sürecinin başlamasında katkısı olduğuna işaret ederek şöyle devam etti: "Fakat bir gerçeği söylemeden de edemeyeceğim. Biz hiçbir zaman karalama kampanyası içine girmedik. Fakat görüyorum ki, bazı haddi tecavüz eden ifadeler kullanılıyor. Bunlar çok çirkin, bunlar yakışıksız." Erdoğan, şu mesajları verdi:

* YENİ DÖNEM LEHİMİZE
-
Artık Kıbrıs'ta taşlar yerinden oynamıştır. Lehimize şekillenen bu yeni tabloyu diplomasimiz açısından son derece önemli ve ileri bir adım olarak görüyoruz. Beklentilerin AB zemininde hak ettiği karşılığı bulacağına inancımız tamdır. Öyle zannediyorum ki son 50 yılda Türkiye'nin diplomaside yaşadığı en başarılı olay oldu. Uluslararası camia, artık bunu gerektiği şekliyle değerlendirecek, tecrit ve dışlama politikasının uygulandığı KKTC'ye karşı bu politikalar son bulacaktır. Türkiye'nin başbakanı olarak her durumda ve her şart altında Kıbrıslı kardeşlerimizin yanında olacağımızı bir kere daha ifade ediyorum. Buradan bir daha rica ediyorum: Birliğinizi, beraberliğinizi bozmayınız.

* GİZLENME KURNAZLIĞI
-
Kıbrıs konusunda böyle demokratik bir süreçte centilmenlik dışı davranışlar sergileyen çevrelerin referandum sonucundan gerekli dersi almış olmalarını ümit ediyorum. Toplumsal iradeye ipotek koymanın, "ya sev, ya terket'' mantığı ile ülkesinde yaşayan insanları değerlendirmenin, hiçbir zaman insani bir yaklaşım olmadığını ortaya çıkmıştır. Hiç kimseyi vatanından, sevmek veya terk etmek ikilemiyle karşı karşıya bırakamazsınız. Demokrasiye tahammül edemeyen ve halk iradesini içine sindiremeyenlerin, maksatlarını, hamasi söylemlerin arkasına gizleme kurnazlığını bırakmaları gerekir. Hiçbir millet, ülkesini de milletini de ucuza kaptırmanın alçaklığını yaşamaz. Bu böyle biline. Kimsenin bu noktada kendisini milletin üstünde kabul etmemesi gerekir. Bir taraftan, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyeceğiz, ondan sonra da 'hayır bu böyle değil, şöyledir' diyeceksiniz, olmaz.

SİYASİ FİGÜRANLIK BİTTİ
Erdoğan, seçim sonuçlarını da değerlendirdiği konuşmasında, şunları söyledi: "Türkiye'de siyasete soyunan insanların sırtını parti imajına dayama devri sona ermiştir. Artık siyasi figüranlık dönemi de sona ermiştir. Kim bu oyunda rol istiyorsa, kendi karakter performansını ortaya koyacak ve o çapa erişecek."
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan Ve Arınç'tan Halka Çiçek
 Ulusal Egemenlik yürüyüşü
 Sezer: Güvencemiz Anayasa Mahkemesi
 Baykal: AB'de ufuk açıldı
 VIP korumalara "genç"lik ayarı
YAVUZ DONAT
Denktaş ne yapsın?
Cuma akşamı Ankara-Güven...
 atv 23.40
"Bizim Stadyum"
 atv 01.10
"Geceyarısı Haberleri"
 atv 01.20
"Homedrom"
 Show TV 23.30
"Televole"
 Show TV 01.00
"Saba Tümer'le Bu Gece"
 Show TV 01.30
"Showspor"
Atalarını 89'uncu kez şafak ayini ile andılar
Anzaklar, 89 yılönce atalarının büyük kayıplarverdiği Anzak koyunda...
Limanda operasyon
Karaköy Limanı'nı mesken tutan uluslararası fuhuş şebekesinin...
"Derin" düşünce
28 Nisan, Ender Mermerci'nin küçük kızı Derin'in doğum günü.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.