kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk markalarının keyfini sürüyoruz
Türk markalarının keyfini sürüyoruz

Nişantaşı'nda tek bir mağazayla tekstil sektörüne giren Roman, her yönden kendi bünyesinde gelişmiş, farklı yaş gruplarına hitap eden Lady, Gipsy, Roman ismi altında üç ayrı koleksiyon hazırlar hale gelmiş. Gururla söylüyorum ki; artık kendi markalarımızın keyfini sürdüğümüz dönemlerdeyiz.

Haftaya pozitif başlamak, olumlu beklentiler içinde olmak, sanırım olayların lehimize gelişmesini de sağlıyor. Ben haftaya her zamankinden daha keyifli, farklı duygularla giriyorum.Yarın Lizbon'a gidiyorum. Mutluluğumun sebebi ise gidiş nedenim! 27 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Avrupa Birliği Lizbon Fuarı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'yi temsil edeceğim. Paris'te podyuma çıkan koleksiyonumun şimdi Türkiye'nin Avrupa Birliği çalışmalarında yer alacak olması beni ikinci kez mutlu etti. Bu haftada, adaylığı 1 Mayıs'da kabul edilecek olan 10 ülke ile Türkiye, Bulgaristan, Romanya gibi aday ülkeler, ağırlık olarak kültür-sanat olmak üzere, birçok farklı alanda tanıtım organizasyonları gerçekleştiriyor. Lizbon Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından aldığım bu davet bana onur verdi. Yapılan çalışmalara dair izlenimlerimi, duygularımı sizlere oradan yazacağım. Çünkü ben ve ekibim bir hafta boyunca Lizbon'da 3 üç ayrı etkinlikte koleksiyonumuzu sunacağız.

AŞK VE BEDEN
10 Mayıs'ta Tophane-i Hümayun'da bir takı koleksiyonu sergisi açılıyor. Ben sade çizgisi olan, yalın kıyafetlerin takılarla bütünleştirilmesinden yanayımdır. Bu sergideki takıların, özgün tasarımlar olması Zeynep Erol'un bu alandaki yaratıcılığının bir göstergesi. Zeynep Erol'un tasarımlarının ilham kaynağı aşk ve beden olmuş. 87 parçadan oluşan koleksiyonun her parçanın ayrı bir ismi, hikayesi var. Mesela bağlılık ve bağımlılık arasındaki ince çizgi hoş bir yüzük olmuş. Takının bedenin tümünde kullanıldığı, giysiye dönüştüğü bu tasarımlarında altın, gümüş, çakıl taşı, abanoz, sandal ağaçları, mercan dalları gibi birbirinden farklı ve ilginç malzemeler kullanılmış. Bu tarz çalışmalarda dikkatimi çeken bir şey de, tasarımcıyla tasarımı taşıyan kişi arasında bir bağ oluşması. Özel tasarımlar da, her iki taraf açısından da, bir duygu paylaşımı olduğunu düşünüyorum.

50'Lİ YILLAR
Roman mağazasının bu yaz için kendi içinde rahat kombine edilebilir, kullanışlı, bir o kadar da şık olması şu sıralarda devamlı tekrar ettiğim bu alandaki gelişmemizin bir başka kanıtıydı. 1980'li yıllara dayanan ve ilk olarak Nişantaşı'nda tek bir mağazayla tekstil sektörüne giren Roman o günden bu güne, her yönden kendi bünyesinde gelişmiş, farklı yaş gruplarına hitap eden Lady, Gipsy, Roman ismi altında üç ayrı koleksiyon hazırlar hale gelmiş. Bu yılki koleksiyon, Suzan Toplusoy tarafından hazırlanmış. 1940 ve 1980'lerin yansıması, canlı renkler ve geometrik desenler, gold ve platin renklerde jarse, şifon, keten gibi kumaşlar; mini elbiseler, pileli pantolonlarda kendini göstermiş. 50'li yılların çizgileri de dar pantolonlar, romantik çiçek desenleri, dantel, tül ve jakarlı vücuda oturan döpyeslerde görünüyor. Bana kalırsa en önemli grup, büyük bedenler düşünülerek hazırlanan Lady koleksiyonu. 44-48 beden arası bu koleksiyon, sanırım birçok markada arayıp bedenini bulamayan bayanlar için iyi bir alternatif. Roman'ın bu konuya yaklaşımı, çalışması önemli. Umarım yakın gelecekte, her alanda göğsümüzün kabardığı, keyifli günleri birlikte yaşarız.

Dilek Hanif

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Afrika'nın Melek annesi
 Eli maşalı bir kadın değilim
 Kızların zaferi
 Levent Kırca'yı affetmiyor
 Seks alerji yapar dikkat!
 Okullar öğrenciyle buluştu
 4 ilde engelliler için okuma yazma kursu açılıyor
 Tiyatro bayramı Mayıs'ta başlıyor
 AJandA
 Bin Aynalı Dağ öyküsü
 Sevgi Sözcükleri
 54 bedene özel mağaza
 Fırfırlı perde bağı
 Kalp kapakçığı sergisi sağlık bilincini hedefliyor
 Şampiyonların hocası
 Depremzede miniklerin fotoğrafçı ablası
HAKAN & UTKU
Ayşe Ankara'da
Şu meşhur "Ayşe tatile çıktı"...
AYŞE TÜTER
Ekmek salatası
Tavuk göğsünü haşlayın ve küp küp kesin.
Atalarını 89'uncu kez şafak ayini ile andılar
Anzaklar, 89 yılönce atalarının büyük kayıplarverdiği Anzak koyunda...
Limanda operasyon
Karaköy Limanı'nı mesken tutan uluslararası fuhuş şebekesinin...
Kazayla kızına çarptı
Tarlasında geri manevra yapan muhtar kızını ezerek ölümüne neden...
"Derin" düşünce
28 Nisan, Ender Mermerci'nin küçük kızı Derin'in doğum günü.
Sosyetede Demi modası!
Sosyetede Demi modası!
Ünlü Amerikalı oyuncu Demi Moore'un giydiği Tom Ford'un Yves...
Evlilik hayalleri kuruyor
Evlilik hayalleri kuruyor
CHARLIE'NİN Melekleri filminin seksi yıldızı Lucy Liu, evliler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.