kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
  » Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Koç Müzesi'ni bu yıl 200 bin kişi gezecek
Koç Müzesi rekor ziyaretçi bekliyor

Klasik araçların sergilendiği müzeye gelenler sadece gezmiyor, bağış da yapıyor. Müzeye, 2004'te 200 bin ziyaretçi bekleniyor.

***

Koç Müzesi'ni bu yıl 200 bin kişi gezecek

Rahmi Koç Müzesi'ni gezen bir kezle yetinmiyor. Üstelik herkes birşeyler bağışlamak istiyor. Müzeyi bugüne kadar 400 bin kişi gezdi. Şimdi ki ise hedef çok daha büyük.
Rahmi Koç'un açıldığı günden beri özel önem verdiği Türkiye'nin ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi'ni gezerken adeta bir zaman yolculuğuna çıkıyorsunuz. Hem eğlendirici hemde eğitici özellikleriyle yaşayan sosyal bir mekan olan müze, karayolu ulaşımı, raylı ulaşım, havacılık, denizcilik, makineler, iletişim ve bilimsel aletlerin gelişimi hakkında ziyaretçilere müthiş bir koleksiyon sunuyor. Müzede en çok ilgimizi çeken bölüm ise klasik otomobillerin sergilendiği yer oldu. Rahmi M. Koç Müzesinin Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Zeytinoğlu, 2001 yılından beri müzeyi 400 bine yakın kişinin gezdiğini ve koleksiyonlarda sürekli değişim yaparak, ilginin devamını sağladıklarını belirtti. Müzenin en çok ilgi gören bölümünün klasik otomobiller olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, 2004 yılı hedeflerinin 200 bin ziyaretçi sayısına ulaşmak olduğunu dile getirdi. Bir müzeye bir kere gelinir inancını kırdıklarını vurgulayan Zeytinoğlu, müşteri memnuniyetinin önemli olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

Bağış yapmak istiyorlar
"Müzeyi gezip gören herkes bir bağışta bulunmak istiyor. Bu bağışlar gramafondan otomobile kadara çeşitlilik gösteriyor. Nesneleri gelecek nesillere aktarmak ve herkesle paylaşmak için müzemize bağış yapan insanlar, aynı zamanda isimlerinin sergilenen nesnelerle birlikte yaşamasını sağlıyor. Artık müzemiz sadece Koç Grubu'nun değil ülkemize mal olan bir kurum haline geldi. Hatta Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri yabancı misafirleri müzemizde ağırlamaya başladı". 70 civarında klasik otomobilin sergilendiğini ve bir kısmının restorasyon bölümünde olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, koleksiyonun büyük bölümünün rahmetli Erdoğan Gönül tarafından müzenin kuruluş aşamasında bağışlandığını, Rahmi Bey'in araçlarının ve Barış Manço'nun 3 klasik otomobilinin de halen koleksiyonda yeraldığını belirtti. Ayrıca Klasik Otomobil Kulübü'ne ait olan klasik otomobillerin de süreli olarak sergilendiğini ifade eden Zeytinoğlu, yine vatandaşlar tarafından süreli olarak sergilenmek üzere verilen otomobillerin koleksiyonu oluşturduğuna dikkat çekti. Rahmi Bey'in başından beri müzeye çok büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Zeytinoğlu, kendisinin birkaç günde bir müzeyi ziyaret ettiğini söyledi. Her türlü aktivitenin yapıldığı bir sosyal mekan olan müzede konferans salonu, toplantı salonları, Akdeniz ve Fransız mutfakları bulunan 2 restoran ve İngiliz pub bulunduğunu anımsatan Zeytinoğlu, müzenin bahçe kısmındaki açık alanlarda her türlü toplantı ve davetin yapılabildiğini söyledi. Şimdiye kadar defileler, müzayedeler ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan müzenin yaşaması için belirli bir geliri sağlaması gerektiğini ifade eden Zeytinoğlu, herkesin faydalanması için bilet gelirlerini düşük tuttuklarını belirtti.

Dikkat! Antika aranıyor
Rahmi Bey'in klasik otomobillerin hepsine ayrı bir önem verdiğini söyleyen Mahmut Zeytinoğlu, Erdoğan Gönül'ün koleksiyonuna ilk kattığı 1933 model aracın ayrı bir yeri olduğunun altını çizdi. Amerikan otomobilleri, Avrupa otomobilleri ve yerli klasik otomobillerden oluşan sergi için hala arayış içinde olduklarını belirtti. Yerli klasikler için 71-73 Renault 12, 77-79 Murat 131 ve 73 model spor Anadol aradıklarını söyleyen Zeytinoğlu, koleksiyona en son olarak orjinal 76 model Murat 124 kattıklarını ifade etti. Zeytinoğlu, 7'den 77'ye herkesin "Harikalar Diyarı" misali bir masal ortamından çıkmış ifadelerle müzede dolaştığına işaret ederek insanların büyük keyif aldıklarını söylüyor. Bu ilginin devam etmesi için yeni projeleri olduğuna değinen Zeytinoğlu, "Türk otomotiv sektörü nereden nereye" konseptinde Tuzla'da üretilen 1954 model Türk Willy's Jeep'ten bugüne örneklerle sergi yapmayı amaçladıklarından bahsetti. Bugün gelinen noktanın tesadüf olmadığına değinen Zeytinoğlu, çeşitli aşamalardan geçilerek gelinen sektörde 50 yılı gözler önüne sereceklerini belirtti.

FURKAN ALP

DİĞER OTO FİNANS HABERLERİ
 En ucuz otoda, kredi maliyeti 1.3 milyar lira
 Can Otomotiv 12 bin araç sattı
 VW, ticari araçta faizleri düşürdü
 Üç kapılı Freelander'a ilk kez tiptronik vites seçeneği...
 Çocuklar, Potter'la heyecanlanıyor
 Dünyanın 5 kıtası Touareg'le aşılacak
 Siparişleri, özel terzi gibi işleyip teslim ediyoruz
 Nakit indirimli fiyata 48 ay taksitle oto
 Tarkan'a üstsüz daha çok yakışır
 Peugeot'dan bahar kampanyası: Peşin alımda 4.5 milyar lira...
 225 beygirlik Megane II haziranda yollara çıkacak
 Tek düğmeyle 4x4 oluyor
 Mercedes'ten dizel motor laboratuvarı
 Dunlop'tan yaza özel performans lastiği
 Peugeot 206 ticari olarak karşımızda
 Tofaş'tan yan sanayiye ödül
 Clio Symbol'e özel seri: Fidji
 7 kişilik Grand Scenic yılın ikinci yarısında
 Ford Otosan'a en büyük ödül
    Otomobil Yazarları
    Otomobil Dünyası
  » Oto Finans
METE TANSU
Opet'in yeni ürünü satışları yüzde 76...
ALİ SAYDAM
Doğru duygu sömürüsü işe yarar
Şu Volkswagen bu işi...
Anahtarını değiştirip dükkânını soydular
Anahtarını değiştirip dükkânını soydular
Mardin'de camide abdest alan kuyumcunun ceketinin cebindeki anahtarı...
Atatürk'ün 700 çocuğu buluştu
Atatürk'ün 700 çocuğu buluştu
Mustafa Kemal'in Türk sanayiinin temellerini atmak için seçip...
Bu tren kaçarsa geri gelmez
AB temsilcisi Solana'dan Rumlar'a örtülü uyarı: "Hayır" veren taraf,...
Rum lider Papadopulos sallanıyor!
Papadopulos'un koltuğu tehlikede. "Hayır" diye halkını etkileyen...
Zirvede derbi iddiası
23 Nisan resepsiyonunda yarınki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi konuşuldu.
Kıbrıs birleşik olarak AB'ye girmeli
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Ankara'da kısa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.