kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bolu'nun en özel yemekleri seçildi
Bolu'nun en özel yemekleri seçildi

İşte Bolu restoranlarında yer alacak ve Bolu mutfağının tanıtımını sağlayacak özel yöresel yemekler: Mengen pilavı, Abant kebabı, cevizli keşli erişte, Kartalkaya kebabı ve Yedigöller kebabı..

Bolu mutfağının adını duyuracak 'spesiyaller' belirlendi. Turizm haftası nedeniyle Bolu Valiliği'nin düzenlediği 'Ünlü Mutfak Şefleri ve Gurmelerle Bolu Mutfağı Tanıtım Projesi' için bir araya gelen ünlü aşçılar; Ayşe tüter, Ümit Sevinç, Oktay Aymelek, Zeki Açıköz, Emine Beder ve Haşim Demirtaş kendilerine sunulan yemekler arasından seçim yaptı. Usta aşçıların değerlendirmesi sonucu belirlenen ve Bolu mutfağını tanıtacak mönüde şu yemekler yer alacak: Mengen pilavı, Abant Kebabı, Cevizli Keşli Erişte, Kartalkaya Kebabı ve Yedigöller Kebabı. Bu projeyle Bolu'yu bir 'damak zevki merkezi' haline getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, şöyle konuştu: "Zengin yemek kültürüne rağmen Bolu yemekleri ülke çapında tanıtılamıyor. Bu projede, aşçılarıyla ünlü Bolu'muzun doğal güzellikleri yanında yemekleri ile de farklılık yaratan bir merkez konumuna taşınmasını amaçladık. Turistik işletmelerde satışa sunulacak bu yemeklerle, Bolu mutfağı yabancı konuklara da tanıtılacak."

AYŞE TÜTER ÇOK BEĞENDİ

Dünyanın sayılı mutfakları arasında olan Türk mutfağının, bu tarz tanıtımlara ihtiyacı olduğunun altını çizen gazetemizin yemek yazarı Ayşe Tüter şunları söyledi: "Bolulu şeflerimiz tarafından yapılan yemekler tek kelimeyle harika. Büyük bir özenle hazırlanmış. Bolu gibi zengin yöresel yemek çeşitlerine sahip birçok ilimizin Bolu'dan örnek alması gerekiyor ve unutulmuş yöresel yemeklerimizin gün ışığına çıkarılması gerekiyor."
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Minik mucitler
 Kanser iki köyü boşaltacak
 Bu fotoğrafları eşim de görecek
 Deha ile Mücahit koltukta kaldı
 ARINÇ Ekmek Teknesi'nde
 Hasankeyf'te kelekler yarıştı
 Bilgi'de çizgili günler başlıyor
 Medyum Memiş sırlar kapısını aralıyor
 Kaliteli alışverişe yurtdışı gerekmez
 Türk malının kalitesini dünyaya tanıtacaklar
 Rus manken trafiği karıştırdı
 Topbaş'ın oğulları dünyaya açılacak
 Aldatılma şüpheleri
 Küçük beylere papyon
 İnternet sitesi üzerinden eşcinsellere pasta hizmeti
 Temür Köran'ın 'Çeşitlemeleri'
HAKAN & UTKU
Terliksi reklamlar
Eskiden yazın yaklaştığını anlamanın...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Islak ekmek
Unu bir kaba alın. Tuz...
Tek çaremiz AİHM'e gitmek
15 aydan bu yana rapor bekleniyor: Diyarbakır’da düşen Konya uçağında...
Çetenin "göz"ü kulağı
Firari bir mahkum tarafından kurulan kapkaç çetesinin gözcüsü genç...
Katiline ömür boyu hapis cezası istendi
İstanbul'da Fatih Yedikule İmrahor İlyasbey Caddesi 39...
Lara'nın yeni aşkı
Lara'nın yeni aşkı
Seçimlerde başarılı olamayan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Başkan adayı...
Hangisi daha güzel?
Hangisi daha güzel?
Mine-Sezai Taşkent çifti, geçtiğimiz hafta Roulo-Mehmet Habbab...
Panoları süsleyecek
Panoları süsleyecek
İsveçli ünlü top model Victoria Silvstedt, iş için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.