Bolu'nun en özel yemekleri seçildi
İşte Bolu restoranlarında yer alacak ve Bolu mutfağının tanıtımını sağlayacak özel yöresel yemekler: Mengen pilavı, Abant kebabı, cevizli keşli erişte, Kartalkaya kebabı ve Yedigöller kebabı..
Bolu mutfağının adını duyuracak 'spesiyaller' belirlendi. Turizm haftası nedeniyle Bolu Valiliği'nin düzenlediği 'Ünlü Mutfak Şefleri ve Gurmelerle Bolu Mutfağı Tanıtım Projesi' için bir araya gelen ünlü aşçılar; Ayşe tüter, Ümit Sevinç, Oktay Aymelek, Zeki Açıköz, Emine Beder ve Haşim Demirtaş kendilerine sunulan yemekler arasından seçim yaptı. Usta aşçıların değerlendirmesi sonucu belirlenen ve Bolu mutfağını tanıtacak mönüde şu yemekler yer alacak: Mengen pilavı, Abant Kebabı, Cevizli Keşli Erişte, Kartalkaya Kebabı ve Yedigöller Kebabı. Bu projeyle Bolu'yu bir 'damak zevki merkezi' haline getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, şöyle konuştu: "Zengin yemek kültürüne rağmen Bolu yemekleri ülke çapında tanıtılamıyor. Bu projede, aşçılarıyla ünlü Bolu'muzun doğal güzellikleri yanında yemekleri ile de farklılık yaratan bir merkez konumuna taşınmasını amaçladık. Turistik işletmelerde satışa sunulacak bu yemeklerle, Bolu mutfağı yabancı konuklara da tanıtılacak."
AYŞE TÜTER ÇOK BEĞENDİ Dünyanın sayılı mutfakları arasında olan Türk mutfağının, bu tarz tanıtımlara ihtiyacı olduğunun altını çizen gazetemizin yemek yazarı Ayşe Tüter şunları söyledi: "Bolulu şeflerimiz tarafından yapılan yemekler tek kelimeyle harika. Büyük bir özenle hazırlanmış. Bolu gibi zengin yöresel yemek çeşitlerine sahip birçok ilimizin Bolu'dan örnek alması gerekiyor ve unutulmuş yöresel yemeklerimizin gün ışığına çıkarılması gerekiyor."
|