kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Garson: Barış'ı katilini gördüm
Barış'ın katilini önümde gördüm

Verdiği ifadeyle İbrahim B.'yi Barış Dönmez'in öldürülmesi olayının sanığı olarak tutuklatan Academy 14 garsonunun olayı kesin olarak gördüğünü poliste söylediği öğrenildi.

***

Garson: Barış'ı katilini gördüm

Bar cinayetinde garson Murat Balar, Barış Dönmez'in boğazını kesenin İbrahim Biberoğlu olduğunu kesin gördüğünü söyledi.

Beyoğlu'ndaki Academy 14 isimli gece kulübünde boğazı kesilerek öldürülen Barış Dönmez cinayetiyle ilgili İbrahim Biberoğlu'nun tutuklanmasının ardından cinayet masası dedektifleri soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor. Görgü tanığı 40 kişinin ifadesini bir araya getirip ipuçlarını birleştiren detektifler özellikle garson Murat Balar ile şüpheli olarak gözaltına alınan sanıkların ifadelerini karşılaştırıyor. Cinayeti gördüğünü söyleyen garson Murat Balar mahkemede verdiği ifadesinde İbrahim Biberoğlu'nun olay gecesi Barış Dönmez'in boğazına sarıldığını belirterek, şöyle dedi: "Saat 04.00 sıralarında bir müşterinin yanında bulunan bayan arkadaşını tuvalete götürdüğüm esnada müşterilerimizden Canberk, Tonguç ve Barış Dönmez yanyana bulunuyordu. Barın arkasına geçtiğimiz sırada Barış Dönmez'in boğazına ve karın bölgesine elini atan şahıs İbrahim Biberoğlu'dur. İbrahim'i Ömer Saral'ın yanında görmüştüm. Ayrıca Yavuz ismindeki arkadaşı da vardı. Yavuz'u müşteri olarak geldiği barımızda zaman zaman huzursuzluk çıkardığından tanırım. Ben Barış'ın arkasına doğru geçmiştim. Barış acı dolu bir yüz ifadesiyle İbrahim'in boğazına doğru sarılmaya çalışıyordu. İbrahim'i müşteri olarak tanırım. Bir eli Barış'ın omuzunda diğer eli karın hizasındaydı. Şahsı kesin teşhis ediyorum." Balar, İbrahim Biberoğlu ile ilk karşılaşmasını ise şöyle anlattı: "Bir, bir buçuk ay önce Ömer Saral, İbrahim Biberoğlu ve tanımadığım bir arkadaşı ile birlikte bara geldi. Bardan çıkarken hesap istediğim de Ömer Saral 'hesabı bu kez İbrahim'den al' dedi. İbrahim Biberoğlu kredi kartını verdi ancak kredi kartının limiti dolmuştu. Başka bir kredi kartı istedim. Ömer Saral'a 'abi istersen senin hesabına yazayım' dediğim de İbrahim isimli şahıs 'biz adam değilmiyiz. Bizim kredimiz yok mu?' diyerek silahını çekti. Ben kaçarken, Barış Dönmez arkadaşları Canberk, Emre ve Bahattin ile bardan çıkıyordu. "

'Ben suçsuzum'
Tutuklanarak cezaevine gönderilen İbrahim Biberoğlu hakkındaki suçlamaları reddederek, şu ifadeyi verdi: "Olay günü saat 02.30'da Burak, Ceyhun, Alper ve Onur isimli arkadaşlarım ile bara geldim. Yaklaşık bir buçuk saat sonra arkamda bir kargaşa oldu. Bir bayanın üzerine kalabalıkta yüklenme oldu. Bayanın düşmemesi için kolundan tuttum. Başımı çevirip baktığımda ismini sonradan öğrendiğim Barış Dönmez'in yere düştüğünü gördüm. Şahsı apar topar dışarı çıkardılar. Meydana gelen olayla bir ilgim yoktur."

Ne dediler?
Şüpheliler arasında adliyeye sevk edilen Yavuz Erişken: Olay günü ben basamaklarda bulunduğum sırada sol çaprazımda, yaklaşık üç metremesafede bir kargaşa oldu. Görevliler müdahaleederken ben tuvalete çıktım. Geri gelince ışıklaryanmış ve yerde kan izleri vardı.

Mahkemede serbest bırakılan Ömer Saral: Olay günü Serdar ile bara gittim. Serdar Yavuz'utelefonla bara çağırdı. İbrahim yanımıza geldi. 2-3dakika sohbet ettik. 03.30 sıralarında hava almakiçin dışarıya çıktığım zaman içeriye bir şahıs bağırarak girdi. Barın ışıkları yandı.

Mehmet AKTARAN-MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Da Vinci' by-pass için İstanbul'a geldi
 Rantissi de öldürüldü
 Bir adım daha
 Bu kez de yapanın yanında kâr kaldı
 Tarihi eserler okuldan çıktı
 Dünya çocukları Ata'nın huzurunda
 Asıl 'geyiği' kendisi yapmış
 Çocuk yuvasında tecavüz şoku
 Silah barışta da öldürüyor
 Ölüm kavşağının 30. kurbanı
 Abisine dua etti
 Kocasına iftira attığı için 23 milyar lira ödeyecek
 İşdünyasının duayeni Keskinoğlu anılıyor
 Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Yarar vefat etti
 Kaçak sigara sezonu Marmaris'te açıldı
 ABD'de bir Türk eşini öldürdü
MEHMET TEZKAN
Kuzey 'evet'te kararlı Güney baskıyla değişebilir
Bir...
UMUR TALU
Kokuşmuş modernliğin modernizasyonu
Bir pazar günü, kimi...
MUHARREM SARIKAYA
Özal'dan 15 yıl sonra gelen karar
Sekizinci...
EMRE AKÖZ
Hiç mahluta çorbası içtiniz mi?
Hafif bir soğuk...
Karpuz gibi bölündük
Halk ve siyasilerin referandumda ikiye bölündüğünü söyleyen Serdar...
Kaza mı, intihar mı?
İngiltere'nin en hızlı rollercoaster'larından birine binen 16...
Hayallere veda : 2-2
Hayallere veda : 2-2
Maça çok iyi başlayan evsahibi ligin gol kralı Zafer Biryol’un 2 kafa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.