kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Safak Karaman @ SABAH
 
Çeksene elini
Haftanın Albümü

Çeksene elini

Bu işin artık çivisi çıktı... Önüne gelen şarkıcıyım diyor. Demekle kalmıyor, bir de albüm yapıyor. O da yetmiyor, yaptığı albüme o kadar inanıyor ki sanırsınız bir dünya starı. Bunlar olurken kendini yalnız da hissetmiyor. En yakın dostu magazin medyası her zaman yanı başında... İpe sapa gelmez bir şarkı sözü, ipe sapa gelmez bir şarkıcıyı medyada gündem konusu yapabiliyor. "Çeksene Elini" ve Ayşe Hatun Önal bunun en son örneği.

Geçtiğimiz haftalarda televizyonların haber bültenlerinde dahi şarkının sözlerinden dolayı adliyelik oluşuna tanık olduğumuz şarkıcı aday adayı, bu kez aynı şarkı sözünün "ayı" kelimesinden dolayı ikinci defa bir televizyon programında karşıma çıktı. Magazinci yememiş içmemiş "ayı" kelimesinin asıl adresinin Ozan Doğulu olup olmadığını araştırmış. Daha düne kadar şarkıcı kimliği olmayan bir güzelin, sıradan bir şarkı sözü ile yarattığı etkiye bir bakar mısınız! Türkiye'nin en iyi aranjörlerinden birinin adı, yaratılmak istenen medyatik etki için ara gazı yapılabiliyor. Her şeyin planlı programlı bir promosyon olduğu nasıl da belli... Özel yaşamın gizlisi saklısı dahi bu tür durumlarda paha biçilmez tanıtım aracı olabiliyor.

Halbuki magazinin kendi içinde şu soruyu sorması ve cevabını da bizzat kendisinin vermesi gerekmiyor mu? "Çeksene Elini" diye başlayan şarkı ne kadar şarkı sözü ve bu şarkıyı okuduğunu sanan Ayşe Hatun ne kadar şarkıcı? Bizim magazincilerde her şeyin farkındalar ama görmezden geldikleri de apaçık ortada. Onlar isteseler, "önce şarkı sözü yazmayı öğren sonra git kapasiten ölçüsünde eğitim al ve adam gibi şarkı söyle ondan sonra gel karşımıza" da diyebilirler. Ayşe Hatun Önal'ın bu tavır karşısında "gık"ı dahi çıkamaz. Çünkü magazin medyası olmadan o koca bir hiçtir. Bunu kendisi de gayet iyi bilir. Kendisini var eden dev karşısında tek başına dans etme şansı hiç yoktur. Dans edebilmesi için donanımlı olması gerekir... Gelin görün ki şarkıcı olma adına hiçbir donanıma sahip olmayan hatun kişi, sahip olduğu diğer donanımları ile kervanı yürütmeye devam ediyor. O kervanını yürütürken bir de işin müzikal tarafına göz atalım.

Proje düşünce olarak doğru... Genç, güzel ve seksepalitesi olan her kadın iş yapar düşüncesi projenin aslında tek çıkış yolu. Bunu şarkıların beste formunda açık bir şekilde görüyoruz. Besteci ve aranjör işini iyi yapmış ama şarkı sözüne gelince, iş tam bir balon. Balonu şişiren solistin performansı için ise ortada bir performanstan söz etmek dahi yalan olur çünkü performans yok. Konuşma dilinde bir şarkı söyleme biçimi zaten yapılabilecek olanın en iyisi. Daha fazlasını beklemek gerçekleri inkar etmek olur. Peki, sonrasında ne olur? Hiçbir şey. Magazinci arkadaşların verdiği gazla Ayşe Hatun da albüm yapmış deriz, hepsi o... Biz bu filmi daha önce de çok görmedik mi? "Neremi Neremi" diyen Banu Alkan'dan tutun da Adrenalin grubuna ve hatta Ajdar'ın "Nane" sine kadar...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hoş geldin   / 10-04-2004
 Bana bir yıldız ver   / 20-03-2004
 Dinler misin?   / 06-03-2004
 Yarışan yarışana   / 28-02-2004
 İşte sanatçı bu   / 21-02-2004
 Aşk acıdır   / 14-02-2004
 Çeksene elini   / 07-02-2004
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Yazınızı nasıl alırdınız bugün?
Bazı insanlar hiç...
Tarantino'dan seçmeler
Tarantino'dan seçmeler
Quentin Tarantino'nun filmlerine meraklı olanlara "Bilgi'de Sinema"...
Ajanda
Ajanda
İstanbul Kültür Sanat Festivali'nin düzenlediği film festivalinin...
Eski bir Ankara evi yeniden hayat buldu
Ankara'nın sosyoekonomik yapısına uygun, sıcak ve sade bir mekan olan...
Sarayda beş yıldızlı yemek
Çırağan Oteli içindeki Tuğra Restoran'da Osmanlı mutfağının...
Gençliğin tehlikeli takıntısı solaryum
Bronz bir tene kavuşmayı tercih edenlerin sıraya girdiği solaryum salonları,...
Türkiye bitki cenneti
Bitki uzmanı Hüseyin Kemal Çağın, şifalı bitkilerden yararlanmak isteyenler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.