kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Raylardaki beş yıldızlı otel
Demiryollarında beş yıldızlı vagon

TCDD 1990 yılından beri verdiği Salon Vagon hizmetiyle, dileyenleri kilometresi 75 centten beş yıldızlı konforla ağırlıyor.
Hep çağın gerisinde kalmakla eleştirilen TCDD'nin oldukça çağdaş bir hizmeti var. Üstelik 1990 yılından beri. Bu hizmetin adı "Salon Vagon" uygulaması. Salon Vagon adı verilen TCDD'nin iki özel vagonu beş yıldızlı otel konforuna sahip.


***

Raylardaki beş yıldızlı otel

Belki birçok kişinin haberi yok ama TCDD'nin beş yıldızlı otel konforuna sahip, kiralanabilen lüks vagonları var
Hep çağın gerisinde kalmakla eleştirilen TCDD'nin oldukça çağdaş bir hizmeti var. Üstelik 1990 yılından beri. Bu hizmetin adı "Salon Vagon" uygulaması. Salon Vagon adı verilen TCDD'nin iki özel vagonu beş yıldızlı otel konforuna sahip. Sekiz kişinin konaklayıp yolculuk edebileceği vagonlar, isteyenlere kiraya veriliyor. Salon Vagon'ları kiralayanlar, güzergahlarını ve sürelerini kendileri belirliyor. TCDD'nin bu özel vagonlarında lobi, toplantı salonu, süit oda, oturma ve çalışma odaları, özel duş, tuvalet ve lavabo sistemi, kat kaloriferli ısıtma, turbo havalandırma, otomatik aydınlatma düzeni, televizyon, video ve müzik sistemi bulunuyor. Vagonun lobisinde ilk göze çarpan sekiz kişilik oturma grubu ile Amerikan bar. Buluşma yeri ve oturma odası şeklinde düşünülen lobide televizyon, video ve müzik sistemi bulunuyor. Televizyondan istediğiniz kanalı izleyebileceğiniz gibi videodan film izleme imkanınız da var. Ayrıca üç kanallı müzik yayınından istediğinizi seçip dinleyebiliyorsunuz. Kristal aynalı duvarları olan lobide sıcak ve soğuk içecek ikramı yapan bir de garson bulunuyor. Seyahat esnasında iş toplantısı yapmak isteyenler için bir de toplantı odası var. Oda yine sekiz kişinin toplantı yapacağı şeklinde dizayn edilmiş. Her türlü konforun bulunduğu vagonlarda uyumak da çok keyifli. Bir süit oda ve ikişer kişilik üç kompartıman sekiz kişinin aynı anda yatmasına imkan sağlıyor. Süit odada, iki kişilik yatak, oturma ve çalışma bölümü ile duş, tuvalet ve lavabo yer alıyor. Kompartımanlar da iki kişinin kalacağı, yine her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde lüks olarak dizayn edilmiş. Vagonlarda ısıtma ve soğutma sistemleri çok kullanışlı. Isıtma ve soğutma kat kaloriferi ile sağlanırken, havalandırma için de turbo sistem kurulmuş. Peki bu vagonlarla nerelere gidebilirsiniz? Kiralayacağınız Salon Vagon'larla TCDD'nin yurtiçinde gidebildiği her yere gitmeniz mümkün. Siz sadece güzergahı söylüyorsunuz, TCDD vagonunuzu o güzergahtaki trenin arkasına ekliyor. Ve yolculuğunuz başlıyor. İsterseniz istasyonda trenden ayrılıp daha sonraki başka bir trene bağlanabilme şansınız da var. Dilerseniz bir şehirde uzun süreli kalabiliyorsunuz. Salon Vagon'- lara büyük ilgi var. Kiralamak için aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Özellikle işadamları, şirketler arkadaş grupları kiralıyor. Bazı şirketler çok özel toplantılarını bu vagonlarda yapıyor. Bazı şirketler ise başarılı personellerine ödüllendirmek için Salon Vagon'la seyahat hediye ediyor.

KİLOMETRESİ 0.75 DOLAR
Tren nostaljisi ile birlikte lüks bir seyahat veya alternatif bir tatil yapmanın maliyetine de bir göz atalım. Öncelikle Salon Vagon kiralamak için TCDD Genel Müdürlüğü Ticaret Dairesi Başkanlığı'na başvuruda bulunmanız gerekiyor. Talepler yolculuğun başlayacağı tarihten en az 7 gün önce, taşıma ücretlerinin tamamının yatırılması şartıyla kabul ediliyor. Salon Vagon kirası seyahat edeceğiniz kilometre üzerinden hesaplanıyor. Kilometre başına 0.75 dolar (Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden Türk lirası olarak hesaplanıyor) ücret ödüyorsunuz. Toplam taşıma ücretinin 300 dolardan az olmaması gerekiyor. Salon Vagon'unuzu isteğinize göre herhangi bir istasyonda bekletmeniz durumunda saat başına 3 dolar daha ödüyorsunuz. Kiralama ücretlerine, taşıma, personel, tesis (Vagon) dahil. Kahvaltı, yemek ve ekstra harcamalar ise bu ücretin dışında. Bu arada iki gün önceden bildirilmek kaydıyla isteğinize göre kahvaltı veya mönüler hazırlanabileceğini de hatırlatalım. Tel: (0312) 311 21 06 - 310 44 73 serifercan@sabah.com.tr Bu vagonları kiralayarak TCDD'nin sefer yaptığı her yere gidebilirsiniz.
DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 Egzersizle güç kazanın
 Kalp ve kanserden ölümler tarih olacak
 Tıptaki yeni tedavi yöntemleri
 İbn-i Sina'dan günümüze tıp
 Karizma yetse Kadir İnanır antrenör olurdu
 Özal ve Sabancı hep başroldeydi
 Huzurlu oteller artık Türkiye'de
 Diplomalı balıkçılar av peşinde
 Ankara'nın rehberi
 Kent gürültüsü hasta ediyor
 Dans ederek iyileşin
 Sanatta soytarı figürü
 Anti aging için ölçülü egzersiz
 Tahran'da trafik ve din çelişkisi
 Ben küçükken hep...
 Metabolizmanızı yormaktan vazgeçin
 Gazeteciler her gördüklerini yazsa fırtınalar kopardı
 İki eski dost, iki ışık avcısı
 Meraklısı çok ama bir tek satıcısı var
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
ÖNCEL ÖZİÇER
Boş tenekeyim, ağlarım!
Mutsuz olmanın nedeni, mutlu...
REFİK DURBAŞ
Matbaa, yangını söndürür müydü?
Alpay Kabacalı,...
Arabesk deyimi beni tanımlamaya yetmez
Arabesk deyimi beni tanımlamaya yetmez
6 yaşında keman ve mandolin dersleri almaya başlayan, 7 yaşında...
5 yıl sonra aynı kader
Ailesi Kosova'dan kaçarken anne karnında olan ve Türkiye'de doğan...
Yemeğe misafir çağırabilirsiniz
Yemek yazarı Sunay Babahan, "Kim Korkar Yemekli Misafirden" adlı...
Şimdi sofralarda kuşkonmaz zamanı
Sağlığa yararları saymakla bitmeyen kuşkonmaz, mayıs başından haziran sonuna...
Beş çayında buluşma
Farklı lezzetler sunan Cafe Linzer, her ay Kalamış'taki şubesinde bir sanatçıyı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.