kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İlham kaynağım kadınlar
İlham kaynağım kadınlar


Kadınların ruh haline göre tasarlanan vazolar, çılgın ve çok renkli. Punk vazo çılgınlara, romantik vazo aşıklara
Sonunda mecbur kaldım. Aylardır başımın etini yiyorlar, neden dünyadaki tüm objeleri, mimarları ve tasarımcıları yazıyorum da yanıbaşımdaki çok yetenekli tasarımcıları ve ürünleri görmüyorum? Biz tasarım ürünü yapmıyor muyuz, biz kötü tasarımcı mıyız, böyle düşünüyorsanız neden bizle çalışıyorsunuz, üvey evlat olduk, bir senedir yazıyorsunuz, bizim markamızdan sadece bir kez bahsettiniz o da kendi marka konferansınızda konuştunuz diye, vs. vs. Hergün bunu duymaktansa pes ettim, işte yazıyorum görün bakalım.

Decorum tasarım ekibinin direktörü Erdem Akan'dan bahsediyorum. Şaka bir yana çok iyi tasarımcı, bugün gitse dünyanın en iyi markalarına tasarım yapacak kadar. Ancak gazetedeki konumumdan dolayı kendi ürünlerimizden ve markamızdan bahsetmek bana doğru gelmedi. Fakat Erdem yeni bir ürün grubu tasarladı ve bir gün gelip "Ben kadınlar için tasarlıyorum, bana göre kadınlara yeterince önem verilmiyor, aranızda en feminist benim" dedi (bu arada bizim ofiste onyedi kadın, beş erkek var) ve konsepte bayıldık. Bu bir vazo koleksiyonu, ancak bu kadar basit değil. Kendi tasarladığımız ürün gruplarının ait olduğu "My Name is Eve" markası içinde Frankfurt ve New York'ta katıldığımız fuarlarda en çok bu koleksiyonumuz ilgi çekti, diğerlerini sönük bıraktı. Koleksiyonun hikayesi malum bizim dahi Erdem'den çıktı. Bir kadın var ama bu kadın hergün farklı ruh halinde, tüm modern ve çalışan kadınlarda olduğu gibi. Hangimiz öyle hissetmiyoruz ki, sabah enerjik, bir saat sonra mutsuz, sonra çok neşeli, bir anda karamsar ve kapalı, birazdan sinirli, akşam mistik. Bu farklı ruh hallerimize göre giyim tarzımız da, yürüyüşümüz de değişiyor. Erdem bunu kafasına takmış, kendi sözleriyle kadını şöyle tarif ediyor: "Kadınlardan umulmayanı beklemelisiniz. Kadın çiçek, hediye, ilgi, şefkat ister. Değişkendir, karmaşıktır, herhangi birşeyi tam tersini anlatarak da yapabilir. Aynı anda her şeyi yapmak ister. Kıyafetlerini o gün kendisini nasıl hissediyorsa ona göre seçer; sportif, şık, gizemli, seksi, asi vs. Kadın olmak gerçekten ayrıcalık, bunun keyfini çıkarmanız gerekiyor. Bundan dolayı ben bu vazo koleksiyonunu kadınların farklı ruh hallerini düşünerek tasarladım. Altı farklı ruh hali seçtim ve bunları tasarımımda yansıttım." Ne ilginç bir erkek değil mi? Tabii ki bu koleksiyonun adı da "Mood" vazolar oldu, altı farklı vazodan oluşuyor.

Punk vazo çılgın ruh halimiz için, romantik vazo aşık olduğumuz zamanda gerekli, seksi vazo ortalığı yıkacak kadar çekici olduğumuz gün için, sportif vazo diyete girip sürekli spor yaptığımız dönem için, klasik vazo lady gibi hissettiğimiz öğleden sonrasına uygun, gizemli vazo ise hani kendimizi biraz kapatmak istediğimiz zamanlar için. Çok eğlenceli ve bir kadın olarak altısını birden almak istiyorum çünkü bir günde benden çok ruh hali değişen biri yok sanırım. Var mı yoksa? Gelin bu takıma katılın derim, vazolarımıza çiçeklerimizi koyup hangi haleti ruhiyede isek onu masa üstüne koyalım, geri kalan sırasını beklesin.

GELENEKSEL VE MODERN
Erdem Akan'ın tasarımcı olarak yaptığı çok ürün var, onun felsefesinden de bahsetmek istiyorum. Provokatif, aykırı ve gerçekçi bir tasarım görüşü var: "Tıpkı yaşadığımız şehir İstanbul'da, geleneksel zanaatla modern uygulamaların yanyana olması gibi tasarım felsefesi tüm zıtlıklar arasındaki ilişkiye dayanıyor. El yapımıyla seri üretim, güzel ile çirkin, doğal ile yapay, yeni ile eski... Ama en çok da doğu ile batı kültürü. Ona göre tasarım, iki uç arasındaki bu çekimi ya daha artırmalı ya da dengelemeli. Ama mutlaka konuşturmalı. Hem de sohbetin tam ortasında olmalı." Son olarak şunları ekliyor: "Bir erkek olarak kadınları anlamıyorum. Tam anladığımı sandığım zamanlarda aslında hiç anlamadığımı farkederim. Ama bu bir tasarımcı olarak beni çok motive ediyor. Kadınlar benim için en büyük ilham kaynağı. Sanırım yaratıcılık da birşeyi bilmediğiniz zaman ortaya çıkıyor, keşfetmek istiyorsunuz. Bildiğiniz zaman ancak varolanları tekrar edebilirsiniz.." Erdem sana bravo, biz kadınların hep yanında ol. Söz bir daha erkekler kadınlar için tasarlayamaz demeyeceğim. Ben şimdi vazolarıma çiçek bakmaya gidiyorum.
DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Işıl ışıl mücevher binalar
 Parmak ucundaki teknoloji
 En büyük 10 havalimanı
 Atlasjet-ETS iç hatlara giriyor
 Kısa...kısa...kısa...
 İlkbaharı Rodos'ta karşılayın
 Ata'nın çiçeği 100 yaşında
 Ankara'ya yeni terminal
 Uğurlu merdivenin şehri
 Cennette kongre
 Denizcilerin buluşması
 New York'un en popüler mekanı "Marquee"
 Sorun barış isteyenlerle istemeyenler arasında
 2003'ün en iyileri
 Keşfedilmeyi bekleyen şehir MARDİN
 Efeler tehdit, Lazlar silah seviyor
 İtalya'daki hayaller kasabası
 Reklamın iyisi kötüsü olmaz
 İç hatlarda 'first class' dönemi
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
Yeni terminalleri kim işletecek?
Türkiye'de havacılık...
TURGAY NOYAN
Balıkçı barınakları ve amatörler
Denizcilik Gücü...
Egzersizle güç kazanın
Egzersizle güç kazanın
Sağlıklı uzun bir ömür için spor yapmanın yararları tartışılmaz.
Kalp ve kanserden ölümler tarih olacak
Kalp ve kanserden ölümler tarih olacak
Bilimadamları gelecek nesillerin kanser ve kalp-damar...
Arabesk deyimi beni tanımlamaya yetmez
6 yaşında keman ve mandolin dersleri almaya başlayan, 7 yaşında...
5 yıl sonra aynı kader
Ailesi Kosova'dan kaçarken anne karnında olan ve Türkiye'de doğan Tuğba'nın...
Yemeğe misafir çağırabilirsiniz
Yemek yazarı Sunay Babahan, "Kim Korkar Yemekli Misafirden" adlı kitabında,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.