kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İnsanlar... İnsancıklar...
İnsanlar... İnsancıklar...

Yolda rastladım. Süslenmiş püslenmiş dolaşmaya çıkmış. "Ne o, bakıyorum yüzünde güller açıyor" dedim. "Keyfim çok yerinde. Benim adam hasta..Yataklara düştü. Ben de bu nimetin tadını çıkarıyorum" dedi. "Anlayamadım" deyince de döktürmeye başladı. "Hep aldattı beni. Hep sürttü dışarlarda. Ben evde bekledim. Dönecek diye bekledim. 'Şimdi gelir, şirkette takılmıştır' diye bekledim. Bir gün inşallah hastalanıp yataklara düşersin. Benim elime bakarsın, bana muhtaç olursun' dedim. Dualarım kabul oldu. Çıkamıyor yataktan. Artık yalnız benim. O evde yatıyor, ben şimdi huzur içinde sokağa çıkabiliyorum" dedi. "Yahu yazık değil mi, sen hep tek başına kalmaktan yakınırdın. Şimdi onu yalnız bırakıyorsun, sürtüyorsun..." dedim. "Yoook, artık anladım. Öyle her dakika dip dibe oturmak bana göre değilmiş. Ruhum daralıyor. Eve giresim gelmiyor. Hem artık nerede olduğunu biliyorum ya... Tamam. İçim rahat..." "Senin adam kafasının içinde ne yolculuklar yapıyordur. Kim bilir zihninde kimlerle sürtüyordur" dedim. Yüzünde açmış olan güller birden soluverdi. "Ay bu hiç aklıma gelmemişti. Hemen eve gidiyorum. Bu erkek milletini yalnız bırakmaya gelmiyor" dedi. "Allahaısmarladık" bile demeden fırladı gitti.

***

Ayrılmak istedin. Tutturdun. Ayrıldık. Yeni birisi varmış hayatında. Gittim adamın dükkanını buldum. Her gün uğruyorum kitapçısına. Ahbap olduk. Benim kim olduğumu bilmiyor. Ben onun kim olduğunu biliyorum. Habire seni anlatıyor bana. Hiç sen değil anlattığı o insan. Demek herkes kendine göre bir şekle döküyor sevdiğini. Benim sevip aşık olduğum kadın değil anlattığı. Başka birinden söz ediyor sanki seni anlatırken. Sevgilin başka bir kadınla beraber olduğuna göre acaba yeniden birlikte olabilir miyiz?

***

Karı koca çok iyi anlaşırlardı. Ev sahibi olmak en büyük hayalleriydi. Bir kat alacak kadar parayı biriktirmek için çalışıp didindiler. Onlar parayı denkleştirdiğinde ev fiyatları beş misline çıkmıştı. Birkaç yıl daha dişlerini sıktılar, çalıştılar çabaladılar. Para topladılar. Ev fiyatları yine almış başını gitmiş. Bir türlü gerekli parayı denkleştiremediler. Baktılar çalışarak olmayacak. "Havadar bir yerden bir aile kabristanı alalım" dediler. Karısı deniz gören mezar istiyor. Koca da "Selvilerin altında, ağaçların arasında düz ayak bir yer olsun" diyor. Karısı "Annem Aşiyan Mezarlığı'nda yatıyor. Sağlığında rahmetli anama doyamamıştım. Ben onun yanında yatmak isterim" diye tutturmuş. Kocası "Benim anam babam da Karacaahmet'te... Karacaahmet Mezarlığı çocuklara da yakın; bayramlarda kolay gelir giderler ziyaretimize" demiş. Karısı "Ben o cadaloz kaynanamla aynı mezarlıkta dünyada yatmam" deyince kıyamet kopmuş. Bu kadar yıl sonra boşandılar. Şimdi ikisi de huzurla yatacakları bir mezar almak için para biriktiriyor.

***

Kocası üstüne sevgili tutmuş. Doldurduğu gibi torbaya kirli çamaşırlarını, donlarını kocasının almış soluğu kadının evinde. Çalmış kapıyı koymuş torbayı kadının önüne... "Madem sefasını sürüyorsun kocamın, buyur boklu donlarını da sen yıka" demiş. Kadın sigarasının dumanını üflemiş suratına... "Hanım hanım, ben de evliyim. Benim kocamın da dostu var. Ama ben kocamın çamaşırlarını yıkar, mis gibi yaparım. Evli kadına kocasını dostuna kirli çamaşırla göndermek yakışır mı? Neler söyler kim bilir orospular" deyince kocasının kirli çamaşırlarını alıp gitmiş. Yıkamış, ütülemiş. Şimdi kocası mis gibi...
"N'olacak bu işin sonu?" dedim. "Valla bu çamaşır işinden kurtulmak için, kocayı bırakıp, evli bir erkekle dost oturmayı düşünüyorum" dedi.

Ali Poyrazoğlu

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 5 yıl sonra aynı kader
 Yemeğe misafir çağırabilirsiniz
 Hastane gibi müze
 Entelektüel yakışıklı Ethan Hawke
 Çatıda kıran kırana futbol
 Ege'de Yakınlaşma
 40 METREKARE FRANSA
 İki güzelin paylaşamadığı F 1 patronu
 Kocasına öfkeli değil
 Kıyametin 3661 yıllık formülü
 Bağlar kültür mirasıdır
 Hollywood ünlülerinin son merakı
 Gena Rowlands
 Güldürü bir yeraltı hareketidir
 Roman havasında rock müzik yapıyorlar
 Hikayemi dinler misin?
 İstanbul'a partiye geliyorlar
 Amerika bu kitabı bekliyor
 Yağlıboya gibi mozaik
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Bağdat Caddesi'nde küçük kadınlar yürüyor, yaşları...
MEHMET ALTAN
Akdeniz şöleni
Hatice, olağanüstü bir Akdeniz sofrası...
YASEMİN TAŞKIN
Erken Veda
Sakıp Sabancı hem Anadolulu hem yenilikçi bir...
Şimdi sofralarda kuşkonmaz zamanı
Sağlığa yararları saymakla bitmeyen kuşkonmaz, mayıs başından haziran sonuna...
Beş çayında buluşma
Farklı lezzetler sunan Cafe Linzer, her ay Kalamış'taki şubesinde bir sanatçıyı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.