kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dönmez cinayeti kördüğüm
Bar cinayeti kördüğüm

Beyoğlu'nda boğazı kesilerek öldürülen Barış Dönmez ile ilgili soruşturma sürüyor. Tanık çıkmaması ve kan izlerinin cinayetten sonra silinmesi polisin delillere ulaşmasını zorlaştırıyor.
POLİSİN, gözaltında sorguladığı 3 kişiden İbrahim B.'nin cinayeti itiraf ettiği ancak sonra reddettiği öğrenildi. Polisin, çelişkili ifade veren zanlılar için savcılıktan bir gün daha ek süre aldığı bildirildi.


***

Dönmez cinayeti kördüğüm

Delillerin yok edilmesi ve tanıkların olayı anlatamaması nedeniyle polis, cinayeti aydınlatmakta zorluk çekiyor.

Askere gitmeden önce arkadaşlarının düzenlediği veda gecesinde boğazı kesilerek öldürülen Barış Dönmez cinayeti, arkadaşlarının olayı tam olarak anlatamamaları ve cinayetin ardından polise haber verilmeyip barın kapatılmaması, etrafın temizlenmesi gibi delillerin yok edilmesi yüzünden kördüğüm oldu. Polisin ifadesine başvurduğu kişi sayısı 50'ye ulaşmasına rağmen bir ipucuna ulaşılamadı. Ancak gözaltında bulunan İbrahim B.'nin olayı bazen kabul ettiği, bazen de reddettiği öğrenildi. Olay sırasında Academy 14 isimli kulüpte yaklaşık 400 kişi olmasına rağmen olayı anlatacak bir görgü tanığının bulunamayışı polisi sanığa götürmekte zorluyor. Aynı şekilde Barış Dönmez'in birlikte bara gittiği 15 arkadaşının da olayı detayları ile anlatamamaları soru işaretlerinin artmasına neden oluyor.

ÖNCE CİNAYETİ ÜSTLENDİ
Dönmez'in o akşam bara birlikte gittiği arkadaşlarının "Barış ile bu kişiler kız meselesi yüzünden bir süre önce tartıştılar. Ardından da bu olay meydana geldi" ifadesi üzerine polis, Ömer S., İbrahim B. ve Yavuz E.'yi gözaltına aldı. Önce Dönmez'i tanımadıklarını ve tartıştıklarını kabul etmeyen bu üç kişiden Ömer S.'nin bir ay önce başka bir eğlence yerinde bir kız yüzünden tartıştıklarını kabul etti. Garsonların olayın ardından kanlar içinde dışarı kaçan kişiye benzettikleri iddia edilen İbrahim B.'nin ise sorguda sık sık ifade değiştirdiği ileri sürüldü. B.'nin kimi zaman suçlamaları kabul ettiği, ancak suç aletinin sorulmasıyla da olayı reddettiği, bu tutumunun da polisi cinayeti işlediğine inandırıcı bir kanıt oluşturmadığı ifade edildi. Savcılık her üç kişi hakkında 1 günlük ek gözaltına süresi verdi.

TANIK OLMAMASI MANTIKSIZ
Gözaltına alınan üç kişinin olaya karışıp karışmadığını belirlemek için vücutlarında darp izi arayan polis buna rastlamadı. Şüphelilerle ilgili herhangi bir maddi kanıt da bulunamadı. Olayın açıklığa kavuşmasının, Dönmez'in arkadaşlarının vereceği ifadelerle mümkün olacağını söyleyen emniyet yetkilileri "Barış Dönmez'in arkadaşları bizi sonuca götürecek bir şey söylemiyor. Olay anında bu mekanda yaklaşık 350-400 kişi vardı. Bıçaklama oluyor, ölenin birlikte eğlenmek için oraya gittiği 15 kişi olayı anlatamıyor. Bu mantık dışı. Mutlaka birkaç kişi daha ayrıntılı şeyler biliyor. Ancak olayda kendi payları olduğu için bildiklerini polisle paylaşmıyor. Mekan sahibi, polise bildirmiyor. Hastanenin haber vermesiyle polis olaydan birkaç saat sonra haberdar oluyor. Zincirleme hatalar birbirini izliyor" dedi.

'Gay cinayeti olabilir'
BİR
gay cinayeti olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, Barış Dönmez'in barda bir gay'le tartıştığının, o kişinin kinini kazanmış olabileceğini ifade etti. Emniyet yetkilileri, Dönmez'in arkadaşlarının neden "gay bar"a gittiklerine dair bir açıklama yapmadıklarını söyleyerek, Bir süredir bu gay bara ne için gittiklerini bile arkadaşları söylemiyor. Olayın kısa sürede çözülmesi bunların vereceği bilgiye bağlı" diye konuştu.

Mehmet AKTARAN-Müslim SARIYAR / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kim vurduya gidiyoruz
 'Çeksene elini' çalarken boğazına bıçak dayanmıştı
 'Onunla ilgili çok özel bir detayı açıklarım!'
 Uzan davasında ilk tahliye taşra müdürüne
 Acil ihtiyaçtan hemen satılık ve kiralık köşk!
 Tarihin en eski kolyesi
MEHMET TEZKAN
KKTC'nin var olma oylaması
Dört olasılık vardı..
EMRE AKÖZ
Amerikalı yapıyor... Biz niye yapmayalım?
Çarşamba...
UMUR TALU
Bu durum tuhaf bir durum değil midir?
Bir kısım medya...
MUHARREM SARIKAYA
Sezer'in, Gül'e sitemi
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf...
MEHMET BARLAS
“Vatan Haini” yerine “Farklı Görüş Sahibi” aramak...
Rumlar'a gizli mesaj
AB yetkilileri Rum kesimine, referandumda 'hayır' demeleri halinde...
Yunanistan: Zorluklara rağmen "evet"
Yunan hükümeti, zorluklara rağmen Annan Planı'nın kabul...
Paralar Havada Ucusuyor
Paralar Havada Ucusuyor
Teşvik primi ahlaki bulunmuyor, herkes "Biz vermeyiz, almayız" diyor...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.