kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul-Atina vapurla 17 saat
İstanbul-Atina vapurla 17 saat


Bundan tam 30 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle iptal edilen Yunanistan-Türkiye vapur seferleri yeniden başlıyor. İki komşu ülkenin yolcularını kumarhanesi bile bulunan lüks gemi taşıyacak. Yolculuk 17 saat sürecek.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki vapur seferleri 30 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle iptal edilmişti. Aradan geçen bu süre boyunca Kıbrıs'ta sorunlar bitmedi ama vapur seferlerine yeniden başlanmasına karar verildi. İlk aşamada Atina'nın 250 km kuzeyindeki Volos Limanı'ndan Karaköy ve Karaköy ile Romanya'nın Köstence Limanı arasında yapılacak seyahatlerde, Arielle isimli lüks gemi kullanılacak. Seferler haftada iki kez yapılacak.

DENEME SEFERİ YAPILDI

Yunanlı armatör Stefanos Vourakis'e ait olan Arielle'nin işletmesi ise Romanya'nın MED LİNE şirketi tarafından yapılıyor. Türkiye'deki mümesilliğini de Serpil Akşehir'in üstlendiği gemi, 260 oto ve 35 TIR alabilecek kapasitede bir garaja sahip. Bu sayede isteyen yolcuların İstanbul ya da Yunanistan'a kendi oto ya da motosikletleriyle gelebilmesini sağlayacak gemide; tek, çift, üç ve dört yataklı olmak üzere toplam 486 kabin var. Ayrıca, ücreti daha az olan 562 pulman koltuk da bulunuyor. Karaköy-Volos arasındaki mesafeyi yaklaşık 17 saatte kat eden gemide kumarhane, duty free shops'lar ve barrestaurant'lar da hizmet verecek. Gemi, ilk deneme seferini yolcusuz olarak önceki gün başlattı. Gemi sahipleri bu deneme turuyla; Türkiye, Yunanistan ve Romanya arasında haftada iki kez sefer yapacak olan geminin randımanını belirlemiş oldu. Türk, Yunan ve Romenler'den oluşan personelin eğitimini gerçekleştiren yöneticiler, bir yolculuk sırasında çıkacak olası sorunları da anında çözebilmek için gerekli mekanizmaları kontrolden geçirdi. 3 saatlik Atina- Volos karayolunu kat ettikten sonra bindiğimiz Arielle'nin, 1977 yılında inşa edilmesine rağmen zamanında 'lüks' bir gemi olduğu anlaşılıyordu. Kaptan Dan Stoicesku, gemi sahibi armatör Stefanos Vourakis ve geminin Türkiye mümessili Serpil Akşehir, yol boyunca geminin izleyeceği nihai güzergahını, hangi limanda kaç saat kalacağını, yemek çeşitlerini, personel sayısını, kalkış ve varış saatlerini belirlemek için sürekli görüş alışverişinde bulundular. Alt yapı eksikleri nedeniyle bugüne kadar geminin çeşitli aksamalara uğradığını belirten yöneticiler, geminin yapacağı seferler ile ilgili programın önümüzdeki günlerde kesinleşeceğini de ifade etti.

FİYATLAR ÇOK ÇEKİCİ

Şimdilik geminin haftada iki kez İstanbul'dan Volos ve Kostence'ye gidip gelmesi öngörülüyor. Yolcu fiyatları ise epey çekici. Örneğin iki yataklı lüks bir kabinin fiyatı yaklaşık 120 euro. İki yataklı birinci sınıf kabin 100 euro; ikinci sınıf 4 kişilik kabinler 75; üçüncü sınıf kabinler 60 euro; pulman koltuklar ise 55 euro. Garaj fiyatları ise şöyle: Oto 100 euro; motosiklet 25 euro; TIR'lar metre başına 35 euro. Yaz aylarında iki ülke arasında yolculuk yapmayı arzulayan yerli ve yabancı turistleri cezbetmesi beklenen bu yeni vapur seferi, ayrıca ağustos ayında Atina'da düzenlenen Olimpiyat oyunlarına gelecek kişilerin de İstanbul'u görmesine fırsat yaratacak. Atina ile İstanbul arasında 55 dakikalık uçak seferlerinden başka, 22 saatlik otobüs seferleri ve son derece kötü işletilen ve 24 saat süren külfetli tren seferleri de bulunuyor. Bu vapur seferinin ise 17 saat sürmesine rağmen uyku, casino, duty free gibi bir yolculuğu unutturacak olanakları sağladığından ve üstelik yolcunun gitmek istediği yere aracını da götürebilme olanağı bulacağından daha çok rağbet görmesi bekleniyor.

STELYO BERBERAKİS

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Felçli hastayı yama ile ayağa kaldırıyor
 'Hürrem' ile şansı döndü
 Rekorların koşucusu
 Ayakkabının yeni kraliçesi
 Tuğçe kürkçü dükkanına döndü
 Geceleri çok sevdi
 Sırt dekoltesiyle göz kamaştırdı
 Trafikte yakalandı
 Akademi'nin Adanalılar'ı ceza koltuğunda buluştu
 SABAH 19 yaşında
 Vosvoslar Gelibolu'da buluştu
 Kaliteden asla ödün vermiyor
 Doğanın bütün renklerini üzerlerinde taşıdılar
 Ama onun bir antrenörü yok
 Çocuğunuz patron kesilirse
 Süslü rulo yastıklar
 Aşkınızı sıcak tutun
 Sevgi Sözcükleri
 Ametistin kalbine yolculuk
HAKAN & UTKU
Rüya Tabirleri
Efendim hayır olsun, geçen gece rüyamda...
AYŞE TÜTER
Cevizli tuzlu toplar
Margarini eritip soğutun. Margarine...
Trilyonluk miras için kiralık katil tuttu
Eşinin trilyonluk mirasına konmak için kiralık katil tuttuğu iddia...
Askere giderken boğazını kestiler
İstanbul'da geçtiğimiz yıl üniversiteden mezun olan 26...
Her cep için 15 yıl hapis
İzmir'de okul önlerine kamp kurup, altı öğrenciyi bıçakla...
Abla-kardeş komşu oluyor
Abla-kardeş komşu oluyor
Ayşegül Tecimer'in kızkardeşi Ceylan Tecimer, geçen yıl İstanbul'u...
Çeşme kaçamağı
Çeşme kaçamağı
atv'nin reyting rekorları kıran dizisi 'Melekler Adası'nın yıldızı...
Heidi işsiz kaldı!
Heidi işsiz kaldı!
Güzelliği, seksapeli ve aşklarıyla gündemden düşmeyen Alman...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Sarı Sayfalar | Otomobil | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.