kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Görevden kaçmam
Görevden kaçmam
Ulusoy çekilebilir
'Çavuşesku' için soruşturma açıldı
Telefonda talimat aldı
1 Soru 3 Görüş

Futbol skandalı dünya çapında

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik genel kurula tek aday olarak gelmeye sıcak bakıyor

Türk futbolunda yaşananların uluslararası skandal niteliğinde olduğunu belirten Erzik, "Kural hatası sonrası Ali Aydın mutlaka dinlendirilmeliydi. Türk futbolunun güven ortamına ihtiyacı var" dedi.

Ulusoy yıprandı
BAŞKANVEKİLİ
Aksu ile arası açık olan, Şenol Güneş ve MHK yüzünden yıpranan Ulusoy'un adaylıktan çekilebileceği bildirildi.



***

Görevden kaçmam

"Konsensus sağlanırsa tek aday olarak seçime girer misiniz?" sorusuna "Olabilir" yanıtı veren Erzik "Yaşananlar uluslararası skandal niteliğinde. Olanlar yüreğimi sızlatıyor" dedi.

VARAN 1

UEFA Asbaşkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik, Pazartesi gecesi mtv'deki Serbest Vuruş programının konuğuydu. Program sırasında ilginç açıklamalar yapan Erzik'le SABAH Spor Servisi'nde de sohbet etme fırsatı bulduk. Net olarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na talip olduğu yönünde bir ifadesi yok. Ama "Son dönemdeki olaylara bakınca yüreğim sızlıyor. Yaşananlar, uluslararası skandal niteliğinde. Yaptıklarımı yıkılsın diye yapmadım" sözleriyle Türk futbolunun çok ciddi sıkıntılar içinde olduğunu açıkça belirtti.

"Seçim yarışına girmem"
Sohbetimizde "UEFA Başkanlığı söz konusu. Türkiye'de bir seçim yarışına girmem" diyen Erzik, "Haziran'daki genel kurul öncesi bir konsensus olursa ve size 'Gelin; genel kurulda tek aday olun' denirse Türk futbolu için görev alır mısınız?" sorusuna "Olabilir" yanıtını verdi. Şunun altını çizelim: Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nın UEFA Başkanı olması uluslararası platformda Türkiye için mükemmel bir olay. Post kavgalarını, politikayı bir yana bırakıp geniş düşünelim. Bu, her zaman ele geçecek bir fırsat değil. Türkiye Futbol Federasyonu'nun başındaki kişinin UEFA Asbaşkanı olması bile ne kadar önemli. Böyle bir adamı nasıl kullanmaz Türkiye?

"TFF de denetlenmeli"
Erzik'in açıklamaları arasında özenle üzerinde durduğu bir nokta var: "UEFA, 2004-05 sezonundan itibaren Avrupa Kupaları'na katılacak takımlardan belli kriterleri yerine getirmesini isteyecek. Tesisleşme, idari, hukuki, personel ve mali yapıya göre lisans verilecek. Böylece futbola şeffaflık gelecek, sağlıklı bir yapı oturtulacak. Türkiye Futbol Federasyonu da belli kriterlere uyacak. 'Benim hesaplarım da tetkik edilsin. Disiplini önce evimde, sonra kulüplerimde uyguluyorum' diyecek. Bizim zamanımızda 4-5 tane inceleme oldu. Güven ortamı yaratmak lazım. Federasyon, Türkiye'nin bir müessesesi. Kötü niyetlilere de mesaj vermek istiyorsak disiplini sağlamamız lazım. Şu aşamada tertemiz bir federasyon için tetkik iyi olur."

"Aydın dinlendirilmeliydi"
Türk futbolunda son dönemde yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduğunu belirten Erzik, "Tahkim Kurulu'nu kuran benim ama..." diyor ve susuyor. Tahkim'in bugünkü performansını beğenmediğini anlamak zor değil. Tekrar hatalara dönüyor. "Uluslararası skandal niteliğinde hatalar oldu. Kural hatası yapan hakemlerin, hakemliği biter diye bir şey yok. Ama bu hakem hangi düzeyde olursa olsun uzun bir süre dinlendirilir. 1996 Olimpiyatları'nda Atlanta'da Hugh Dallas, İtalya-Meksika maçında ikinci sarı kartla yanlış adamı attı. Sonra soyunma odasından çağırdı. İskoçya'ya gönderildi. Hakemliği bitirilmedi ama tekrar yükselmesi zaman aldı. Ali Aydın açısından da, MHK açısından da, bu hakemimizin uzunca bir süre dinlendirilmesi gerekirdi. Mental olarak buna ihtiyacı vardı. Sonra da alt liglerdeki maçlar dan başlamalıydı. Uygulanan prosedür yanlıştı. Ali Aydın da 'Hazır değilim' diyerek görev kabul etmemeliydi."

"Vogts'a 'Olmaz!' derim"
Milli Takım Teknik Direktörü için de tavsiyeleri vardı Erzik'in: "Eğer bu değişim 4.5 ay evvel olsaydı, bu 4.5 ay kazanılırdı. Scolari, benim nazarımda kulüp arayan bir adam. Portekiz'de çok tatmin olduğuna inanmıyorum. Onun gibi hırslı bir adam kulüp için düşündürtmez ama milli takım için düşündürür. Berti Vogts olmaz. Onursal başkan olarak 'Olmaz! Başka birini bulamadık mı?' derim. Fransız ekolünden Houllier, Alman Rehhagel, Heynckes hepsi önemli isimler. Ben Ersun Yanal olsam şu an Milli Takım'a gelmem. A Milli Takım'a gelen oyuncular zaten gençken 60 kez milli olan adamlar. Hepsi birbirini tanıyor. O yüzden hoca yerli de olur, yabancı da... Yenilik yapmak isteyen, hırslı ve başarıya aç insanlar olmalı."
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kara leke düştü
 4 yıldız kapıda
 Gökdeniz bir yere gitmez
 Elveda Tevfik Lav
 Tahriğe dikkat
 Siz işinize bakın
 Dedeye son görev
 Doğaneli: İki madalya gelir
 Cimbom hırs küpü
 Aklı Rus'ta kaldı
 Minderde skandal
 Beşiktaş Günlüğü
 Erdemir ektiğini biçti
 Avrupa'nın Sultanları
 Real'e acı sürpriz
 Nefes kesen maç Fener'in
 Motosiklette milli seçme
 Günün İçinden
MERT AYDIN
İyi vuran kazanır
Los Angeles Olimpiyatları'nda Türk...
GÜRCAN BİLGİÇ
Nedenler, niçinler!
Ligin son haftaları yaklaştığında...
TBMM Kıbrıs'ı özel görüşmede tartıştı
TBMM Kıbrıs'ı özel görüşmede tartıştı
TBMM'ye Kıbrıs konusunda bilgi veren Dışişleri Bakanı Gül, Annan...
Baykal'a 30 yıllık arkadaşı rica etti
Baykal'a 30 yıllık arkadaşı rica etti
CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci, Baykal'ın gözlerinin...
Lale, ablan ödül aldı
Lale, ablan ödül aldı
'Ölüm orucunda hayatını kaybeden mahkûmlardan biri olan Lale Çolak'ın...
Sosyetede elektrik kaçağı!
Sosyetede elektrik kaçağı!
BEDAŞ; İstanbul'un en lüks semtlerinden Etiler'de kaçak elektrik...
Beren garantide!
Beren garantide!
Manken Ebru Şallı ile Harun Tan çiftinin oğulları Beren, dün...
Yükselen yıldız
Yükselen yıldız
Amerikalı genç yıldız Jessica Biel, ülkemizde de severek izlenen '7th...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.