kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
100.Yılda buradayım
100.Yılda buradayım
Hagi'den İnciler
Ersoy da hata yaptı, ben de !

100.Yılda buradayım

Anlaşmam 2.5 yıllık. Önümüzdeki sezon çok iyi bir G.Saray olacak. Ve başında da ben olacağım Geçmişteki başarılarıyla yaşayan değil, gelecekteki yeni başarıları arzulayan futbolcuları seviyorum Birarada yaşamayı bilen, ekip başarısına önem verenler 100. yılın kazanan takımını oluşturacak.

Galatasaray'ın çiçeği burnunda teknik direktörü Hagi, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde SABAH'a konuştu. Rumen teknik adam, beklentilerini ve gelecekle ilgili planlarını anlattı: "Şu anda transferi değil, önümüzdeki 7 maçı düşünüyorum. Bunları oynamalı ve mümkün olduğu kadar da kazanmalıyız. Buna Pazar günkü derbi de dahil. Bu iki ay içerisinde takımdaki oyuncuları çok iyi tanıyarak yapacağımız değerlendirmeler sonucunda önümüzdeki sene devamlı kazanacak bir takım oluşturacağız. Şu anda da transfer için bazı düşüncelerim var. Ama konsantre olduğum konu Beşiktaş maçı.. Bir de geleceğimiz.

İşimiz gelecekle
Eskiye dönüp fazla konuşmak istemiyorum. Bizim işimiz gelecekle.. Benim de teknik direktör olarak geleceğe adapte olmam gerekiyor. Tabii aynısını futbolculardan da bekliyorum. Galatasaray yakın tarihte çok güzel günler yaşadı. Ben de yaşadım. Ama hepsi geçmişte kaldı. Geçmişteki başarılarıyla yaşayan değil, gelecekteki başarıları arzulayan futbolcuları severim. Hırslı, karakterli, kazanmayı seven oyuncular isterim. Çok konuşan, devamlı şikayet eden, çalışmayı sevmeyen futbolcuları ben de sevmem. Bir takımın başarısı için öyle rastgele bir arkadaşlık yetmez. Candan, içten dostluk gerekir. Birarada yaşamayı bilen insanlar, bireysel başarıyı değil, ekibin başarısına önem veren futbolcularla zaferler kazanılır. Futbolculuk kariyerimde başarıya ulaşmak için bu düşüncede olmak zorunluluğuna inanan bir insandım. Çünkü başarıyı hep bunlar getirmişti. Galatasaray'da da biz bunu yapacağız. Bir teknik direktör olarak yanımda bir arkadaşım, dostum olduğunu bilmeliyim.

Yapamayan gidecek
Futbolcular için iki önemli şey var. Fiziksel ve zihinsel olarak çok iyi durumda olmak. Ve iyi antrenman yapmak. Futbolcu, sürekli pozitif düşünecek. Bulunduğu yeri ve çalıştığı kurumu sevecek. Futbolda ancak ekip olarak kazanabiliriz. Benim yapacağım iş böyle bir ekibi yaratmak. Düşünceler, hedefler ortak olacak. Herkes bu ortak hedef için uğraşacak. Bunu fertler başaramaz. Ancak bir ekip başarır. Ekip olmayı öğreneceğiz. Galatasaray kulübünde çalışan herkes önemlidir. Hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor. Hepimiz pozitif olmak zorundayız ve hepimiz yaptığımız işi seveceğiz. Kim bunu yapamayacaksa bana şimdiden söyleyecek ve bu takımdan gidecek. Böyle bir futbolcuyla asla çalışmam. İşini sevmeyen, takım içinde pozitif olmayan futbolcularla asla işim olmaz. Başarıya ulaşmak için insanın ilk önce işini ve bulunduğu yeri sevmesi lazım. Geldiğim günden beri sözleşmem hakkında çok spekülasyon yapılıyor. Kontratımın 2.5 aylık olduğunu iddia edenler doğru söylemiyor. Beni tanıyanlar bilir. Her zaman gerçekleri söylerim. Kontratım 2.5 yıllık. Bugünden yarını değiştirmek çok zor bunu biliyorum. Bu iki ay içerisinde her şeye bakacağım. Önümüzdeki sezon çok iyi bir takım yaratacağım. Ve başında da ben olacağım. Onun için bu dönemde Galatasaray teknik direktör olmayı kabul ettim ve geldim. Onun için beni buraya getirdiler. Bu saydığım kriterlere uymayan futbolcuların yerine bu tip pozitif olanları bulacağız, bulmalıyız. Burada büyük bir ekibiz. Bu ekipte bazı kuralların olması gerekiyor. Ve birbirimizi iyi anlamamız gerekiyor. Birbirimize zaman zaman tolerans tanıyacak, zaman zaman destek olacağız.

Top artık futbolcularda
Kadro dışı kalanlar döndü. Başarıya ulaşmış, başarıyı bilen futbolcular hepsi. Belli tecrübeleri de var. Bunları kullanmamız gerek. Bunu da takımın menfaati için yapıyorum. Onun dışında her şey onlara bağlı. Takıma yardımcçı olmaları ve en yüksek kapasiteye ulaşmaları gerekiyor. Biz de onların tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Hâlâ takıma verecekleri birçok şeyin olduğuna inanıyorum. Galatasaray gibi büyük bir kulüpteki futbolcunun büyük bir rekabet yaşayacağını bilmesi gerek. Biz Galatasaray'da başarılara imza atarken, ilk 11'de oynayacak 18 futbolcu vardı. Çok maç yaptığımız için herkes forma şansı buluyordu. Sezon çok uzun. Herkesin kulübede oturma sırası gelirdi. Benim için yapılan 'Şu anda G.Saray'da oynar' yorumlarını duyuyorum. Ben üç sene önce futbolu bıraktım. Geçmiş olan tarihe yazılmıştır. Her zaman o orada, iyi bir yerde kalacak. Şu anda benim mesleğim bambaşka bir şey. Şu anda takımın teknik direktörüyüm. Yeni ve güzel bir meslek. Beni motive eden bir meslek. Bunu çok seviyorum. Hedefim, oyunculukta yakaladığım başarıları teknik direktörlükte de yaşamak.

YAŞAR YALÇIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kral listede
 Ay-yıldız için gelecek parlak
 Fener'de her şey toz pembe
 İkiside kalacak
 TJK TV yayına geçti
 Cim-bom ezdi
 Aslan'da gözler Mondragon'da
 Efes Pilsen kahroldu!
 Ülker siftah etti:79-76
 Günün İçinden
 Fener evinde teslim oldu
 Bu çocuklar bir harika
 Venüs'e bir darbe daha
 İpek Şenoğlu yarı finalde
 Gould Atina'da yok
 Gürsoy: Öncelik bizde
 Sergen'in yokluğu takımı değistiriyor
 G.Saray-Beşiktaş derbisi Aydın'ın
CHP'de muhalifler Derviş'e de muhalif
CHP'de muhalifler Derviş'e de muhalif
CHP'de yerel seçimlerin ardından Genel Başkan Baykal'ın seçim...
Türkiye'ye özel statü önerisi kabul görmedi
Türkiye'ye özel statü önerisi kabul görmedi
Avrupa Parlamentosu, Hollandalı milletvekili Arie Oostlander'ın...
Bana 'başkan ol' önerisini halk yaptı
Bana 'başkan ol' önerisini halk yaptı
Türkiye'de sadece bir il, belediye yönetimini bir kadına teslim etti.
DHKP-C 'ye 6 koldan
DHKP-C 'ye 6 koldan
Avrupa Birliği'nin aldığı 'terörle mücadele' kararının ilk...
Londra'ya yerleşiyor
Londra'ya yerleşiyor
İşadamı Shery Shahnavaz, işleri nedeniyle Londra'da yaşıyordu.
Kendi podyumda, aklı beyazperdede
Kendi podyumda, aklı beyazperdede
Amerikalı seksi top model Josie Maran, podyumdan beyazperdeye...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.