kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
  » Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ÖTV ve nakit indirimiyle 15 milyarlık kâr fırsatı
15 milyar liraya varan indirimler

Baharla birlikte yeni kampanyalar da başladı. Tüketiciler şimdi, hem hurda araç hem de nakit ödeme indiriminden faydalanabiliyor. Bazı modellerde ise indirim tutarı 10-15 milyar lirayı buluyor.

***

ÖTV ve nakit indirimiyle 15 milyarlık kâr fırsatı

Hurda araç fırsatının yanı sıra firmaların yaptığı nakit indirimler otomobilleri cazip fiyatlara getiriyor. 11 milyar liraya bile sıfır kilometre araç bulmak artık mümkün.
Otomobil satışları yeni yılda da yavaş yavaş hız kazanmaya başladı. Mart ayında ilginin daha da artması ve satışların patlaması bekleniyor. Şirketler de tüketicileri çekmek için başta fiyat ve kredi olanakları olmak üzere bir çok fırsat sunuyor. Örneğin geçen hafta Opel, tüm masrafı kredilendiren yani hiç peşin para ödemeden otomobil sahibi olacağınız bir kampanya başlatmıştı. Diğer şirketler de kısa vadeli faizleri aşağı çekmenin yanı sıra nakit alım indirimler yapıyor. Bu indirimler 1 milyardan 10 milyara kadar çıkıyor. Devletin verdiği hurda indirimi ile bu rakam 15 milyara çıkıyor. Üstelik bazıları peşin alım indirimini, kredili kullanımlarda da yararlanılmasını sağlıyor.

Albea 19 milyar
Tofaş, nisan ayında başlatacağı "Fiat Günleri" isimli satış ve servis şenlikleri kapsamında tüm modellerinde 500 milyon ile 1.8 milyar arasında nisan ayına özel indirimler sağlayacak. Örneğin Tofaş, Albea'nın fiyatını 1 milyar 800 milyon nakit indirimi uygulayarak, 23 milyar 285 milyondan 21 milyar 485 milyona indirdi. 5.1 milyar liralık ÖTV indiriminden yararlanmanız için firma size yaklaşık 2.5 milyar liraya hurda otomobil de bulabiliyor. Yani 2.5 milyar liralık ÖTV desteğinden yararlanabiliyorsunuz. Böylece otomobile 19 milyar 200 milyona sahip olabilirsiniz. Doblo'da da 1 milyar 250 milyon lira indirim sağlanıyor. Doblo'yu 22 milyar 500 milyona satın alabiliyorsunuz.

7 milyarlık indirim
Ford Mondeo'yu 48 milyar liradan 41 milyar 615 milyona indirerek 7 milyarlık indirim yaptı. Otomobili 31 milyar lira peşin ve 19 milyarı 12 ay taksitle aldığımızda hiç faiz ödemiyoruz. HSBC'den 60 aya kadar kredi seçeneklerini de kullanabilirsiniz. Otomobili 9 milyar lira peşin ve 24 aylık vade ile aldığımızda yani 32 milyar lira kredi kullandığımızda aylık taksit 1.56 faiz oranı ile ayda 1 milyar 652 milyar lira oluyor. Orta üst sınıfa giren bu otomobile sahip olabilmek için 36 ay vadeli kredi aldığımızda faiz oranı 1.65 ve aylık taksit de 1 milyar 235 milyon lira olacak.

Peugeot da 10 milyar
Honda Civic Sedan modelinde peşin alımda 2 milyarlık indirimi sağlıyor. 31 milyar 250 milyon lira olan Civic Sedan 29 milyar 250 milyona iniyor. Tüm bankalarla baz faizler üzerinden de anlaşmalar yapılmış. Hyundai Accent'te 1 milyarlık peşin indirimi var. Accent'in en düşük modelinin fiyatı 20 milyar 918 milyona satılıyor. Bayilerin yapacağı 2.5 milyarlık indirimle otomobilin fiyatı 18.5 milyara kadar inebiliyor. Peugeot'da indirimler tüm modellerde 2 milyardan başlayıp 10 milyara kadar gidiyor. 206 XLine'ın fiyatı 25.6 milyar liradan 2 milyarlık indirimle 23.6 milyara geriledi. Peugeot 307 XR modelinde fiyat 33 milyardan 31 milyara geriledi. Peugeot'ta en çarpıcı indirim 9 milyar 400 milyon lira ile 406 Coupe'de yaşanıyor. Otomobilin fiyatı 80 milyar 390 milyondan, 70 milyar 990 milyona geriledi. 607'nin Eternite, Diamond ve Titanium modellerinde ise 8 milyarlık indirimler mevcut. Renault tarafından 48 aya varan vade ve yüzde sıfırdan başlayan faizler, düşük faiz oranları ve uygun ödeme koşulları sunuluyor. Ayrıca 1.6 motor seçenekli Laguna modellerinde hurda araç indirimine ek olarak 1 milyar TL ÖTV indirimi sunuluyor. Fiyatı 42 milyar lira olan Laguna'yı 21 milyar peşin ve 21 milyar kredi ile satın aldığımızda 36 ayda yüzde 2.04 faiz oranı ile 870 milyon liralık aylık taksit ödenerek otomobile sahip olunabiliyor. Fiyatı 28.3 milyar lira olan Megane II'yi ise 14.3 milyarı peşin 14 milyarı kredi ile satın aldığımızda ise 36 ay vadede 581 milyon lira taksit ödüyoruz.

En ucuz oto 11 milyar
Toyota Corolla Sedan ve Hatchback modellerinde 2 milyar 72 milyonluk, Yaris'te 832 milyon peşin alım indirimi var. Avensis'te indirim miktarı 1 milyar 892 milyona, RAV4'te ise peşin alım indirimi 1.804 Euro'ya kadar ulaşıyor. En ucuz otomobillerden Dacia Solenza 14 milyar 234 milyon fiyatla satılıyor. Bu fiyata hurda indirimi yapıldığında otomobili 11 milyara satın alabiliyorsunuz. Renault garantisiyle satılan Dacia'nın en pahalı modelini ise hurda indirimi yapıldıktan sonra 14 milyara alabiliyorsunuz.
DİĞER OTO FİNANS HABERLERİ
 Bahar geldi 307 çiçek açtı
 Türk halkı, ilk yerli 7 kişilik otomobille mayısta tanışacak
 Daihatsu'nun 4x4 modeli Terios'un satışları 4 kat arttı
 Renault sahiplerine özel VIP kart
 'Bu yıl bizi daha çok şaşırtır'
 Bahar geldi artık bakım zamanı...
 Birmot'tan Pepsi'ye 350 araçlık filo satışı
 Minik Smart'ın tedarikçisi
 Kuruş vermeden oto al 3 ay sonra ödemeye başla
 BMW'nin küçük bebeği araziye renk katacacak
 Üç haftada bin adet Golf satıldı
 Bu fuar adrenalini yükseltecek
 Yarım milyon birikmiş talep, satışı patlatacak
 Opet'ten 98 oktan kurşunsuz benzin
 Dikkat! Döviz kredisinde vergi riski sizi yakabilir
 Avensis, lüks meraklıları için yeni model çıkardı
 İstanbul için özel radyo tasarladılar
 Mercedes modası Bağdat Caddesi'nde
 Hyundai ve ailesini en iyi fotoğrafladı, ödülü kaptı
    Otomobil Yazarları
    Otomobil Dünyası
  » Oto Finans
METE TANSU
Dünya Sağlık Örgütü güvenliği masaya...
ALİ SAYDAM
Tarkan hangi marka otomobil...
Kasiyer akıllı olunca...
Kasiyer akıllı olunca...
Bulduğu bir çantanın içindeki kredi kartını kullanmak için markete...
Azrail'in nefesi her an ensesindeydi
Azrail'in nefesi her an ensesindeydi
Avukat Gülşen Denizhan tüm tehditlere ve "kurşunlamalara" rağmen...
Bush'tan Erdoğan'a teşekkür telefonu
ABD Başkanı George Bush, Başbakan Tayip Erdoğan'ı dün akşam...
Erdoğan'dan Karpaz resti
Rumlar BM'ye "Karpaz'a karşı Güzelyurt" teklifini yaptı. BM teklifi...
CHP'de muhalifler Derviş'e de muhalif
CHP'de yerel seçimlerin ardından Genel Başkan Baykal'ın seçim...
Türkiye'ye özel statü önerisi kabul görmedi
Avrupa Parlamentosu, Hollandalı milletvekili Arie Oostlander'ın hazırladığı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.