kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayvalık tostu İstanbullu oldu
Ayvalık tostu İstanbullu oldu

Özel ekmeğin içine bol malzemeyle hazırlanan ünlü Ayvalık tostu şimdi İstanbul'un en yeni lezzeti
İstanbullular hemen hemen her semtte açılmaya başlayan Ayvalık tostçularını çok sevdi. Ayvalık tostlarının en önemli özelliği, içinde bol malzeme bulunması ve ekmeklerinin her gün özel olarak Ayvalık'tan gelmesi. Çünkü pek çok kişiye göre Ege'de kullanılan su nedeniyle bu ekmekler çok daha lezzetli oluyor. Kadıköy'deki "Meşhur Ayvalık Tostçusu", İstanbul'a ilk defa bu tostları getiren mekan olma özelliğine de sahip. Üç yıl önce ara bir sokakta hizmet vermeye başlayan tostçu, şimdi Kadıköy'de daha büyük bir yerde, Mecidiyeköy'de ve Ortaköy'de birer dükkana sahip.

Dört aydır Beyoğlu'nda hizmet veren "Ayvalık Tostçusu" da Ege'nin bu lezzetli tostunu geniş kitlelere ulaştırmak için açılmış. Mekanın yöneticisi Taner Kavadar bu amacına ulaştıklarının kanıtı olarak gördüleri ilgiyi anlatıyor. "Şu an üç katımız hizmet veriyor. Tostlarımız o kadar beğenildi ki, diğer dört katı da hizmete açacağız." Sosis, salam, sucuk, kaşar peynir, amerikan salatası, mayonez, ketçap gibi farklı ürünlerin koyulduğu Ayvalık tostlarında isteğe bağlı olarak ton balığı, mısır, yeşil salata, domates de eklenebiliyor. Yeniköy'de bulunan "Köfte 89" ise yaklaşık bir yıl önce Ayvalık tostu satmaya başlamış.

Caddebostan'taki Mersinli Tantuny ve Üsküdar'daki Olay Tost da müdavimlerini artıran mekanlar arasında. Sadece Ayvalık tostu satan mekanların yanı sıra artık pek çok kafede de bu özel tostlardan bulunuyor. Örneğin Meşhur Ayvalık Tostçusu'nun sahibi İbrahim Erdem, Fenerbahçe'deki kafelere Ayvalık tostunu yapmayı öğrettiklerini ve bunun gibi pek çok yere ekmeklerini gönderdiklerini dile getiriyor.

Ece Koçal

DİĞER GURME HABERLERİ
 LaresPark'tan 5 yıldızlık hizmet
 80 yıldır her gün piroşki
 Rengarenk makarna yapın
 Balat'ta Akdeniz yemekleri
 Denizden gelen özel lezzetler
 Ege'den gelen bir lezzet elçisi
 Bu çiçekler yeniyor
 Beğendiklerim
 Cep telefonlarınız denize düşebilir
 Aşçıların en temizi
 İzmir'de balık keyfi başkadır
 Sabah kafe akşam kulüp
 Kış bahçesinin farklı lezzetleri
 Suadiye'de farklı bir restoran
 Tepebaşı'nda farklı bir Lokanta
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Ateş çevirerek rahatlıyorlar
Ateş çevirerek rahatlıyorlar
Stresten arınma yöntemlerinden biri olarak kabul edilen Yeni...
Çocuklu mutlu hayat
Çocuklu mutlu hayat
Psikiyatrist Dr. Yankı Yazgan, son kitabı "Düşe Kalka Büyümek"te,...
Bizim mahalleli spor yapmayı sever
Yaşları 30 ile 75 arasında değişen İstanbullular, artık yaz kış...
Parmak izinden yüzük yapıyor
36 yıldır takı yapan Nelli Gavriyeloğlu, en çok kişiye özel yaptığı...
Küçük kızıyla tek başına kalan yalnız bir baba
Film, sonuç olarak çok parlak değil. Ama özellikle sonlara doğru açılıyor. Ben...
Bir ressamın dünyasından
17.yüzyılda Hollanda'da geçen ve zengin-fakir arasındaki sınıfsal duvarları...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.