kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aynı anda üç işi birden yapıyor
Aynı anda üç işi birden yapıyor

Cine 5'te haber bülteni sunan Duygu Giray aynı zamanda Dedeman Otel'in Halkla İlişkiler Müdürü. O bununla da yetinmeyip dizilerde de rol alıyor
Hem güzel, hem eğitimli hem de kariyerli sahibi olmak herkesin harcı değil. Üstelik bunu genç yaşta yapmak kimi zaman şans ama çoğunlukla da çalışkanlık ve beceri istiyor. 1996 yılından beri televizyon ekranlarında sunuculuk yapan Duygu Giray, şu anda Dedeman Otel'in halkla ilişkiler müdürlüğünün yanı sıra hafta sonları Cine 5'te ana haber bültenini sunuyor. Güzel spiker, başarısını hiperaktif olmasına borçlu. 1977 İstanbul doğumlu olan Giray Saint Benoit Lisesi'nden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü kazanmış. Okulla birlikte hayatta ulaşmak istediği hedef olarak diplomatlığı seçen Giray, 2. sınıfta Ankara'da staj yapmak istemiş, ancak olumlu bir cevap gelmeyince bu hayaline ara vermiş. Onun televizyonla tanışmasının arkasındaki isimse aynı zamanda aile dostları olan Turgut Moralı.

"Turgut Moralı hem diksiyonumu düzgün buluyor hem de fotojenik olduğumu düşünüyordu. Onun ısrarlarıyla ailem karşı çıksa da bir deneme çekimi için Super Kanal'da Top 10 isimli müzik programının çekimine katıldım. Daha sonra kanaldan beni arayarak bu deneme çekimini çok beğendiklerini ve yayınlayacaklarını söylediler. Böylelikle haftanın beş günü kendimi ekran karşısında görmeye başladım."

İDOLÜ ELİF ILGAZ
Televizyona hızlı bir giriş yapan genç spiker daha sonra Star TV'de Top 20 programını sunmaya başlamış. Zamanla yapımcıların dikkatini çeken güzel spiker magazinden sinema programına geniş bir yelpazede, farklı programlarda ekran karşısına çıkmaya devam ederken okulunu da bitirmeyi başarmış. Ancak Giray, yine de televizyon dünyasının çok zor olduğunu düşünüyor. "Yaklaşık 8 senedir bu piyasanın içindeyim. Buna rağmen çok ünlü olmak gibi bir kaygım olmadı. Çünkü aldığım eğitim, kültür seviyesi ve aile yaşantıma güveniyordum. Ancak bu durum başlarda sorun yaratmasa da zamanla bunun bir eksiklik olduğunu anladım. Çünkü ne zaman bir programa başlayacak olsam sırf ünlü diye bir mankeni tercih ettiler. Ben de elimde projelerimle kaldım. Yani sırf ünlü olmadığım için çok başarılı olabileceğin bir programı elinden kaçırabiliyorsun."

Bu yüzden bir dönem hayal kırıklığı yaşayan genç spiker üniversiteden mezun olduktan sonra kariyerle birlikte spikerlik işini götürmeye karar vermiş. Bu konuda kendine aynı zamanda doktor olan Elif Ilgaz'ı örnek alan Giray, şu anda Dedeman Otel'in hem Halkla İlişkiler müdürlüğü görevini hem de Cine 5'te haftasonu ana haber bülteni spikerliğini bir arada götürüyor.

BOŞ VAKTİ YOK
Bir dönem Mehmet Barlas'a Deniz Akkaya'- nın olmadığı dönemlerde "Başka Yerde Yok" programında da eşlik eden Giray, yoğun temposundan rahatsız değil. "Ben hayatım boyunca tek bir iş yapmadım. Ortaöğretim dönemimde okulla birlikte profesyonel olarak bale yaptım. Üniversitede hem ekran karşısında spikerliği hem de okulu bir arada götürdüm. Şimdi de hem halkla ilişkiler hem de televizyon spikerliği yapıyorum. Çünkü benim boş vakit geçirmeye tahammülüm yok."

Geçtiğimiz günlerde "Avrupa Yakası" dizisinde de rol alan ve şu anda yeni dizi tekliflerini değerlendiren Giray'ın asıl hedefi ise iddialı bir projede sunuculuk yapmak. Aynı zamanda İtalyanca, Fransızca ve İngilizce bilen genç spiker, "Yöneticiler cv'imi gördüklerinde orada ne işim olduğunu soruyorlar. Ama bana göre herkes kendine bir yol çizer, ben de yolumu televizyonculuk üzerine çizdim" diyor.

OYUNCULUK İÇİN HAZIR
Sunuculuk konusunda ilerlemek istese de güzel spiker, oynadığı pek çok reklam filminden sonra şimdi de dizi tekliflerini değerlendiriyor.

Dilek Sancılı

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Ateş çevirerek rahatlıyorlar
 Çocuklu mutlu hayat
 Paris'te genç bir yönetmen
 Gölge ve ışığın büyülü oyunu
 Kadın ile erkek arkadaş olur mu?
 Kadıköy hala bir korsan cumhuriyeti
 Türkiye'de yargılandı Avrupa'da kahraman
 Sabıka kaydından sonra aile yapısı da önemli
 Beckham'la frikik çalışmak imkansız değil
 Zamane değil indigo çocuklar
 Akide şekeri gibi emzikler
 Kahve, tutku ve insan
 Ev gibi otomobiller
 Motorsporları sanıldığı gibi tehlikeli değil
 Kırmızı atkının sırrı
 Büyük göğüs seksi midir?
 Global kriz aileleri
 Asiye'nin kaderini değiştirdiler
 Hollywood ünlülerinden yaz mücevher modası
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
Bizim mahalleli spor yapmayı sever
Bizim mahalleli spor yapmayı sever
Yaşları 30 ile 75 arasında değişen İstanbullular, artık yaz kış...
Parmak izinden yüzük yapıyor
Parmak izinden yüzük yapıyor
36 yıldır takı yapan Nelli Gavriyeloğlu, en çok kişiye özel yaptığı...
Küçük kızıyla tek başına kalan yalnız bir baba
Film, sonuç olarak çok parlak değil. Ama özellikle sonlara doğru...
Bir ressamın dünyasından
17.yüzyılda Hollanda'da geçen ve zengin-fakir arasındaki sınıfsal...
LaresPark'tan 5 yıldızlık hizmet
Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından Park Grubu, turizm ve konaklama...
Ayvalık tostu İstanbullu oldu
Özel ekmeğin içine bol malzemeyle hazırlanan ünlü Ayvalık tostu şimdi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.