kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Suni ilişkiler dönemi
Suni ilişkiler dönemi
Seks Fısıltıları

Kimse doğal değil

Hem kişiliksiz, sahte kadınlardan yakınıyorsunuz hem de karşınızdaki kadın bütün kalkanlarını indirip, kalbini apaçık önünüze serdiği zaman arazi oluyorsunuz. Kadınlar da artık rol yapıyor.

***

Suni ilişkiler dönemi

Erkekler bir türlü ne istediklerini bilemediği, ona bütün kalbini açan kadınlara kötü davrandıkları için ilişkilerde herkes rol yapar oldu
Geçenlerde bir moda dergisinden aradılar. "Yaptığınız en iyi alışveriş ve en kötü alışveriş diye bir konu işleyeceğiz. Sizinle de bir çekim yapabilir miyiz" dediler. Ben de zevkle kabul ettim. Kararlaştırdığımız günde bir moda editörü ve bir fotoğrafçıyla evimde buluştuk. İkisi de gencecik, pırıl pırıl iş enerjisi yüksek gayet şeker kızlardı. Her neyse keyifli, gülerek, eğlenerek bir çekim yaptık.

Çekim arasında ve bitiminde kahvelerimizi içerken tabii ki kız konuşmaları yapmaya başladık. Üç kız bir araya gelip muhabbet biraz derinleşince gelinen malum konuya yani erkek konusuna takıldık. "Eee anlatın bakalım kızlar, flört durumları, aşk meşk nasıl gidiyor" deyince, "Nasıl olsun işte aynen sizin hep yazdığınız gibi... Hep iyi sanılan enteresan, heyecanlı başlangıçlar yapıyoruz. Ama gardlarını indirip, doğal davranmaya başladığında hele bir de ondan hoşlandığını ve sevmeye başladığını belli ettiğinde adam birden bire değişiyor. O andan itibaren kaçak güreşmeye başlıyor, o gidiyor sandığın ilişki gelip tıkanıyor ve malum son yaşanıyor" dediler.

DOĞALLIK GEÇERLİ DEĞİL
Ne yani biz bütün içtenliğimizle doğal davrandığımızda, hiçbir numara yapmadığımızda niye makbul olmuyoruz? Bu konu konuşulduğunda illa bize efendim ara sıra telefonunu kapatmalısın, adam sana her zaman ulaşamamalı, her davetine gitmemelisin, bazen meşgul olmalısın, seni hep müsait zannetmemeli, zemin kaygan olmalı yani adam seni kaybedebileceğini hissetmeli gibi tavsiyeler veriliyor. Hatta bu konuda 'adam tutmanın yolları', 'yok efendim erkeğini mutlu etmenin bilmem kaç yolu' gibi kitaplar yazılıyor.

Niye ama niye sadece olduğun gibi davransan ondan hoşlandığını, senin için kıymetli olduğunu göstersen hiç ama hiç numara yapmasan geçer akçe olmuyorsun? Niye artık gerek davranışlarıyla gerekse tarzıyla suni, numaracı kadınlar prim yapıyor? Niye adamlar seni tamamen elde ettiğini hissettikleri anda onlar için önemini kaybediyorsun, diye sorular sordular. Hatta bir arkadaşlarının yaşadığı bir olayla tezlerini desteklediler. Arkadaşları beraber olmaya başladığı ama gerçekten çok fazla da hoşlanmadığı bir çocuğa sadece bu taktikler işe yarıyor mu acaba diye yazılıp çizilen taktikleri uygulamış.

İşin sonunda çocuk hakikaten kıza deli divane aşık olmuş. Hatta üstüne gitmekle kalmayıp nerdeyse evinin önünde bekçilik yapmaya başlamış. Benzer bir olayı yıllarca playboy'luğuyla övünen bir erkek arkadaşımdan da dinledim. Bizim kurt bir kızla tanıştı. Kız "Bak ben öyle bir taahhüt altına falan girmek istemiyorum, hatta canımız istedikçe sende ya da bende buluşalım, ortalıkta seninle çok görünmek istemiyorum" dedi. Bizimki de "Oh be nihayet kafama göre bir şey buldum" diye sevindi.

Zamanla kız bu davranışlarını sürdürüp canı istedikçe görüşüp, evine dönerek hiçbir talepte bulunmadıkça, bizimkinden gelen talepler karşısında "Biz baştan konuşmuştuk, hiçbir taahhüt yok" dedikçe bizim kurt oldu bir kuzu. Süngüler düştü, tırım tırım kızı aramalar üstüne düşmeler başladı. Yani illa ilişkilerimizde numara mı yapmalıyız? Hem kişiliksiz sahte kadınlardan yakınıyorsunuz hem de karşınızdaki kadın bütün kalkanlarını indirip yüreğini apaçık önünüze serdiğinde arazi oluyorsunuz.

Niye artık kimse karşısındaki insanın gerçek kişiliğine, doğallığına, ahlaki değerlerine sahip olduğu vasıflara kıymet vermiyor. Tabii ki bütün bunların olmadığı yerlerde yaşanan ilişkiler de suni, yüzeysel olmaktan öte gidemiyor. Sonra da adamlar oturup "artık düzgün kadın kalmadı, nerede eski kadınlar" diye yakınıyorlar. Erkekler, galiba siz de pek ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Ne dersiniz? Karşınızdakinin hayallerini, umutlarını, nevrozlarını dinlemediğinizde her tip taahhütten kaçtığınızda sadece günlük geçici ilişkiler yaşayabilirsiniz. O zaman da maalesef yakınmaya hiç ama hiç hakkınız yok. Ne demiş büyüklerimiz "Ne kadar ekmek o kadar köfte...

Ayşe Brav

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Garo Mafyan Paşa'yı unutamıyor
 Erkekler de küçük köpek sever
 Ücretsiz, adrese teslim köpekler
 Sokak hayvanları yararına sergi
 Kadının beyaz kurtarıcısı
 Bizans'ın kültür izleri
 Her Rus, Nataşa değildir
 Geçmişle gelecek birleşiyor
 Ekran aşkları can sıkıyor
 Edebiyat dünyamız yenilerle canlanacak
 Haftanın Kitapları
 Ajanda
 Dans günleri başlıyor
 Küçük, rahat ve çok seksi
 Onu hiç böyle görmemiştiniz
 Hiçbir albümüm 1 milyon satmaz
 Heidi, Pollyanna ve Ayşegül
 Bırakın öyle kalsın
 Vakko yaza sürpriz bir isimle "merhaba" dedi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Yanına ayran mı kola mı alırsınız?
Gözlem(e) lere,...
ŞAFAK KARAMAN
Akademik jüri
Renklicam müzik dünyasına yeni yıldız...
KENAN ONUK
Dvorak ve Mischa Maisky
Günümüzün en önemli...
Büyümek istemeyen bir çocuk
Büyümek istemeyen bir çocuk
J.M. Barrie'nin 100 yıl önce Londra'da yazılmış ve sonra sahnelenmiş...
Gelin ve Bill'in buluşması
Gelin ve Bill'in buluşması
"Kill Bill"in ikinci bölümü sinemaseverleri fazla bekletmedi ve...
Ege yemekleri cenneti
Tire'deki Kaplan Restoran kolay kolay başka bir yerde...
Pastalı, börekli çikolatalı diyet
Diyetisyen Selahattin Dönmez, yeni çıkardığı "Farketmeden Diyet"...
Ralli pistlerinin en hızlı ailesi
Ayça ve Merve Hasbay Türk ralli dünyasının ilk kadın pilotları değiller. Ancak...
Köleler kurtuldu artık sıra bizde
Uzun zamandır dünyayı etkisi altına alan capoeira rüzgarı Türkiye'de de esiyor.
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.